11. července 2023 • 13:15

Hádka moderátorů F1! Proč se Richtr s Eiselem rozkmotřili? Začalo to dávno

Autor: Daniel Konečný, mrs
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velice pikantní předkrm měl nedělní závod formule 1. Doslova jen pár minut před začátkem vysílání studia k Velké ceně na okruhu Silverstone vzbudil moderátor Štefan Eisele pořádný rozruch. „Formule 1 je týmový sport,“ nadepsala hvězda televizních stanic Sport 1 a Sport 2 snímek obrazovky, na němž bylo vidět, že jej jeho kolega Tomáš Richtr na Twitteru zablokoval. Nevraživost prý ale vznikla už dřív.



Že se hlavní tváře vysílání formule 1 v Česku a na Slovensku nemusí, není žádná novinka. Moderátoři Tomáš Richtr a Števo Eisele se do sebe na Twitteru pustili již loni v září po Velké ceně Itálie. Tehdy se závod na ikonické Monze dojel za safety carem, což vzbudilo živou diskuzi, do níž se oba zkušení komentátoři zapojili.

„Kdybys tak vždycky dbal na dodržování pravidel,“ posteskl si tehdy Eisele na Richtrovu adresu.

„Buď chceš, nebo nechceš vést slušnou a seriózní diskuzi,“ opáčil Richtr.

„VC Turecka 2020 #slusnost #serioznost,“ uzavřel Eisele tehdejší výměnu názorů. Osobní antipatie nicméně mezi oběma oblíbenými muži panují už několik let. „Problémy připouštím, a jejich počátek se ve skutečnosti datuje už k podzimu 2016, a jednou o nich budu moci povyprávět,“ připustil pro iSport.cz Tomáš Richtr.

Konkrétnější být ale odmítl. „Moje smluvní ujednání mi znemožňuje – a ani tak nemám v úmyslu – činit taková prohlášení k pořadu, která by mohla potenciálně působit v neprospěch mého smluvního partnera, tedy společnosti AMC Networks Central Europe Kft., provozovatele programů Sport 1 a Sport 2. Kroky a vyjádření třetích stran tak nebudu komentovat,“ napsal ve zprávě.

Špatných vztahů mezi dvojicí hlavních moderátorů a zároveň i komentátorů závodů formule 1 si každopádně všimli i samotní diváci. „Je mezi vámi cítit odstup,“ shodli se na sociálních sítích. Blok ze strany Richtra proto nikoho příliš nepřekvapil. Televiznímu publiku se přesto celá kauza nijak nezamlouvala.

Chování obou protagonistů odsoudila řada komentářů jako dětinské a neprofesionální. „Nechcete si to špinavé prádlo prát raději v soukromí?“ napsal jeden z fanoušků na Twitteru a další mu dali za pravdu. „Každý tým by si měl své problémy vyřešit v kabině,“ zaznívalo v komentářích.

Přestože se vypjatý incident odehrál krátce před začátkem předzávodního studia, v němž Eisele s Richtrem seděli pouhých pár desítek centimetrů od sebe, nenastala během hodinu a čtvrt dlouhého vysílání mezi oběma žádná vážnější rozepře.

Možnost se k celému incidentu vyjádřit odmítl i sám Eisele. Na dotazy redakce neodpověděla ani Sport TV.

Jak bude spolupráce obou moderátorů pokračovat v budoucnu, je tak krajně nejasné. Další společné vystoupení před televizními kamerami je čeká už v příštím týdnu, kdy piloti formule 1 poměří síly na Velké ceně Maďarska. S velmi originálním nápadem, jak by se situace mezi znepřátelenými televizními hvězdami dala vyřešit, přišel jeden z fanoušků na sociálních sítích: „Postavte mezi sebou ve studiu zeď,“ vzkázal.

Vstoupit do diskuse
10
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud