Sleduj nás

Milionová bitva Tyson Fury vs. Francis Ngannou dostala zelenou. Zlaťáky zacinkala Saúdská Arábie

Milionová bitva Tyson Fury vs. Francis Ngannou dostala zelenou. Zlaťáky zacinkala Saúdská ArábieFoto: Top Rank / UFC

Milovníci bizaru si opět přijdou na své. Zdroje ze serveru ESPN potvrdily, že bitva mezi dvěma těžkotonážními monstry z boxerského i MMA odvětví právě dostala zelenou. Co to znamená? Že se 28. října v Rijádu dočkáme velké show, která dost možná bude započítána do oficiálních žebříčků.

O duelu mezi Tysonem Furym a Francisem Ngannou se dlouhé měsíce mluvilo, ale vždy si od ní různá media držela odstup. Na veřejnosti převládal spíše názor, že jde o myšlenku, kterou nebude tak snadné zrealizovat... Opak. Saúdská Arábie, která hodlá zvýraznit bojové sporty ve své zemi, si našla způsob, jak této zábavě dát prostor.

Mocní šejkové rozbili prasátko a učinili oběma bijcům nabídku, která se nedala odmítnout. Konkrétní čísla sice nemáme k dispozici, ale počítejme, že ani u jednoho z hlavních aktérů se nepůjde pod pětadvacet milionů dolarů. Už teď je jisté, že si kamerunský Predátor, jenž ještě před rokem vládl těžké váze UFC, více než zdvojnásobí všechny dosavadní celoživotní výdělky.  


Prezident federace WBC Mauricio Sulaiman byl osloven, co si o tomto souboji myslí. Přiznal jen, že mu dal své požehnání, ale už nestihl podotknout, zdali se bude odehrávat čistě pod boxerskými, anebo hybridními MMA pravidly. Také se dá očekávat, což bylo zmiňováno už v předzápasových spekulacích, že si oba těžkotonážní borci na sebe nasadí malé MMA rukavice.

„Velký Francis Ngannou je už nějakou dobu na mém úderném listu,“ řekl Fury při živém setkání uvnitř nitra ringu s Ngannouem v minulém roce. „MMA rukavice, boxerské rukavice, na tom mi nezáleží. Myslím si, že náš zápas chce každý vidět. On je naprosté monstrum, já jsem naprosté monstrum, takže nás bude čekat boj dvou titánu!“ dělal předběžné promo k duelu, který byl nyní oficiálně posvěcen.


Dodáme si, že veškerá pravidla k tomuto zápasu budou ještě upřesněna. A co je hlavní, kdyby se konal ryze pod taktovkou boxerských pravidel, tak není vůbec vyloučeno, že se do hry nevhodí i Furyho mistrovský titul. To nicméně co nevidět objasní sám šéf WBC.


Další články