Středa, 1. května 2024

Ohlédnutí za veletrhem EXPO Lesní lom

Ohlédnutí za veletrhem EXPO Lesní lom

Vápencový kamenolom v Brně-Líšni, který provozuje společnost Kalcit s.r.o., letos v polovině června poskytl prostor pro více než šedesát vystavovatelů z oborů dotýkajících se těžebního a stavebního průmyslu.

Oborové zastoupení
Kdo si nenechal přehlídku novinek od předních českých i světových značek ujít, měl možnost seznámit se se zástupci společností reprezentujícími oblast těžební, stavební a manipulační techniky. Dále s výrobci a dodavateli průmyslových řešení na zakázku a dodavateli strojů a zařízení pro těžbu a zpracování nerostných surovin, kteří představili široké portfolio doplňků a příslušenství. Mezi jinými například mobilní drtící a třídící techniku, recyklační zařízení, průmyslová síta, motory a převodovky, pneumatiky, ochranné řetězy, hydraulická příslušenství na bagry - kladiva, zemní vrtáky, demoliční nůžky aj. Nechyběli výrobci dopravních pásů, čerpadel a hydrocyklonů pro těžbu a zpracování minerálních surovin či společnosti orientující se na oblast vážících systémů pro obchod a průmysl. Mezi společnostmi se představili dodavatelské nebo projekční firmy a další specialisté z mnoha dalších oborů. Letos svého zástupce měla na veletrhu nově i těžební společnost Kamenolomy ČR s.r.o.
Navázání na minulé ročníky
Etážový lom poskytl po tři dny jedinečnou výstavní atmosféru s expozicemi jednotlivých společností na ploše 3 500 m2. Originální prostor zahloubeného lomu si také vyžádal rozmístění výstavních míst do několika řad na třech patrech a pro návštěvníky pak povinnost nosit ochranné přilby, což pro řadu z nich jen podtrhlo jedinečnou povahu akce. Během 13. ročníku se úspěšně prezentovali mnozí vystavovatelé z Česka, Slovenska, Polska a Rakouska. K vydařené přehlídce pozitivně přispělo i příznivé počasí a pořadateli se potvrdilo, že přehlídka EXPO má na českém trhu stále svoje místo.
Premiéra strojů v Brně
Vystavovatelé si pro návštěvníky z řad široké veřejnosti připravili ukázky nejnovějších technických zařízení, které si mohli nejen prohlédnout, ale i na vlastní kůži vyzkoušet. K nejvíce atraktivním patřila bez pochyby ukázka práce kolových a pásových rypadel, nakladačů a damprů jihokorejské značky DEVELON, které se ujala společnost GARNEA a.s., výhradní dovozce do ČR, a představila tak v Brně stroje s novým názvem, dříve známé pod značkou DOOSAN.
Záštity, partneři veletrhu a mediální podpora
Na úspěchu veletrhu má velký podíl i podpora českých i zahraničních mediálních partnerů, jimiž byly časopisy, webové servery, zájmové organizace a vzdělávací instituce. Organizátora veletrhu, Těžební unii, současně velmi těší, že svou záštitu nad veletrhem EXPO převzal předseda Českého báňského úřadu Ing. Martin Štemberka, Ph.D., ministr průmyslu a obchodu Ing. Jozef Síkela, ministr dopravy Mgr. Martin Kupka, hejtman Jihomoravského kraje Mgr. Jan Grolich, tehdejší hejtman Moravskoslezského kraje prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc. a primátorka statutárního města Brna JUDr. Markéta Vaňková.
Na závěr nezbývá než poděkovat partnerům letošního ročníku - hlavnímu partnerovi veletrhu, společnosti TotalEnergies Marketing Česká republika s.r.o., Veletrhům Brno a společnostem Kalcit s.r.o. a CIME, s.r.o.
Fotogalerii veletrhu si můžete prohlédnout na www.expolesnilom.cz.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů