Sleduj nás

Jedna prohra a dost. Kevin Lee ve třiceti letech končí profesionální kariéru

Jedna prohra a dost. Kevin Lee ve třiceti letech končí profesionální kariéruFOTO: UFC

Kevin Lee bohužel psychicky nezvládl prohru po svém návratu do UFC. Rozhodl se proto pověsit rukavice na hřebík.

Takový talent to byl, mnozí na něm pěli ódy a považovali jej za budoucího šampiona lehké váhy. Po prohře s Tonym Fergusonem ale jako kdyby přišel zlom a jindy skvělý fighter nemohl najít sám sebe.

Detroitský „The Motown Phenom“ prohrál šest z posledních devíti zápasů a pochopil, že ať už se snaží sebevíc, k ničemu to nevede. A to i navzdory tomu, kolikrát se snažil zvednout ze země. Prohra s Rinatem Fakhretdinovem na něj byla tak moc, že se to dokonce rozhodl celé zabalit.


„Chystám se ukončit kariéru v UFC, ale nemůžu najít ta správná slova, která bych měl říct na videu. V životě se dá dělat více věcí než jen bojovat,“ zněla zpráva, kterou Kevin zaslal na své sociální sítě.

Emoční rozpoložení je logické, přeci jen byla Leemu předurčována velká budoucnost, ale zároveň smutné, protože je mu teprve třicet let a většina zápasníků na svůj výkonnostní vrchol teprve narazí.

Nejčastěji se u Leeho mluvilo o tom, že pro něho není vhodná váhová kategorie. Mnoho zápasníků i expertů se shodlo, že ve velterové váze nemá co dělat, neboť je na ni malý. Do lehké váhy ale ztrácí moc sil. Ideální by pro něho bylo něco mezi těmito dvěma divizemi, ale něco takového se zatím neplánuje.

Finální rozhodnutí?

Obecně platívá, že čas všechno vyřeší. Už se kolikrát v minulosti stalo, že zápasníci, kteří po bojových nezdarech ukončili kariéru, se následně vrátili zpátky. Kevin Lee nemusí být výjimkou.  


Třicetiletý detroitský bijec má s UFC stále platnou smlouvu, kterou nějaký důchodový status určitě nezruší. I kdyby se třeba za pět let rozhodl vrátit z důchodu, nebude moct začít v nějaké „lehčí“ organizaci. UFC by ho nejprve muselo propustit ze svých služeb, což zatím Dana White ani nenaznačil.


Další články