InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Stadion Míru přivítal atletickou Velkou cenu Tábora. Publiku se představili Juška nebo Stromšík i domácí borci

Skokan do dálky Radek Juška předvedl v táboře 788 cm. , Autor: Josef Janda

Skokan do dálky Radek Juška předvedl v táboře 788 cm.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Atletika Tábor uspořádala v úterý 11. července jeden z nejstarších a nejlépe hodnocených atletických mítinků v České republice – Velkou cenu Tábora a Memoriál Ing. Jana Pána. Tento tradiční závod a srdcovka táborské atletiky zažila už 61. ročník. Stadion Míru přivítal elitní atletiku po roční pauze oblečený v novém kabátě. Diváci si mohli vychutnat výkony skokana do dálky Radka Jušky (PSK Olymp Praha), který potěšil táborské fanoušky atletiky vítězstvím za výkon 788 cm. Držitel českého rekordu neměl konkurenci a druhého Syřana Alsalamiho za sebou nechal o 33 cm. Běžec Zdeněk Stromšík (SSK Vítkovice) ovládl běh na 100 metrů o 5 setin, když předvedl čas 10,52 s.

 

V několika disciplínách se představili i táborští atleti z VS Tábor. V běhu na 100 metrů se marně pokoušel loňský žákovský reprezentant Martin Dušek prolomit jedenáctisekundovou hranici, když mu chybělo 12 setin. V běhu na 800 metrů si neporadil s početnou skupinou slovenských soupeřů Jakub Škrdleta (1:56,24) a skončil sedmý, v běhu B se představil táborský Ondřej Kohout závodící za TJ Chyšky, jehož čas 2:00,43 stačil na předposlední šesté místo. V závěru výsledkové listiny končili napříč disciplínami i další táborští závodníci.

Ve skoku dalekém žen nepostoupila do nejlepší osmičky o 18 cm Adéla Záhorová (538 cm), několikanásobná účastnice mládežnických světových či evropských šampionátů. Nejlepší osmička těsně unikla i koulaři Marku Marvanovi, který soupeřil s deseti protivníky. Jeho výkon 14,05 m jen o 7 cm nestačil na kolínského Krejču. Ve skoku vysokém žen startovaly pouze tři závodnice a obě táborské reprezentantky Julie Kotalíková a Adéla Gregorová (obě 161 cm) se musely sklonit před výkony Patricie Burajové z USK Praha (173 cm).

Stadion Míru nehostil významnou atletickou akci naposledy. O posledním červencovém víkendu proběhne v Táboře MČR, na kterém by neměla chybět hvězdná oštěpařka Barbora Špotáková.

Souboj skokanů do dálky v čele s Radkem Juškou:

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace