metro.cz

Počasí v Praze

15 °C / 20 °C

Středa 22. května 2024. Svátek má Emil

Karviná je přes prázdniny plná omezení a uzavírek komunikací

  8:34
Karviná 13. července 2023 (PROTEXT) - V Karviné probíhá oprava silnic na několika místech současně. Opravy provádí město, Správa silnic MSK a také Ředitelství silnic a dálnic. To se před pár dny pustilo do opravy části hlavního tahu z Karviné do Ostravy.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD ČR: “V úterý 4. července začala zhruba měsíční oprava povrchu silnice I/59 na trase mezi dolem ČSA a Karvinou. Práce budou probíhat za částečné uzavírky, řidiči projedou vždy jedním pruhem v jednom směru, V rámci opravy dojde k výměně značení a současného obrusného asfaltu.”

Oprava je rozplánovaná do tří etap. Do několika etap je také rozplánovaná již probíhající oprava ulice Rudé Armády. Momentálně probíhá šestá etapa, veškeré práce a úplný provoz by měl skončit koncem září. V plánu je provedení kompletní rekonstrukce povrchu, stávající je ve špatném stavu.

Tomáš Danihlík, vedoucí střediska Karviná, Správa silnic MSK: "Tato silnice si vyžádá několik speciálních technologií, hlavně v úseku od ulice Žižkova po okružní křižovatku u OSP, kde dojde k výměně odvodnění a uličních vpustí."

S komplikacemi a objížďkami musí řidiči počítat i v Karviné-Ráji, kde Správa silnic Moravskoslezského kraje, středisko Karviná provádí souvislou opravu povrchu silnice na ulici Polská. Tato silnice začíná v úseku napojení na I/67 ulice 17. listopadu a končí u hraničního přechodu s Polskou republikou v celkové délce 1805 metrů. Účelem opravy je zesílení podkladu a zvýšení únosnosti vozovky.

Tomáš Danihlík, vedoucí střediska Karviná, správa silnic MSK: "Součástí opravy komunikace je i oprava miniokružní křižovatky ve spodní části silnice, kdy dochází k navýšení oproti stávající niveletě a optickému zvýraznění té malé okružní křižovatky."

Menší omezení jsou také například na ulici Studentská, kde město opravilo velké parkoviště a rekonstruuje část místní komunikace.

Hlavní zprávy

Centru sociálních služeb Tloskov je 65 let a oslaví to ve velkém stylu

vydáno 21. května 2024  16:22

Tuto sobotu 25. května se za branami domova pro lidi se zdravotním postižením bude konat hudební festival, který si tu vyzkoušeli už před pěti lety. U...  celý článek

Co ještě nevíte o minigolfu. Ze skotských greenů až do švýcarských zahrad

vydáno 21. května 2024  11:24

Finančně náročný sport se k široké veřejnosti dostal ve třicátých letech 20. století. Najednou byl dostupný i pro ty, kteří nepatřili k „high society“.  celý článek

Kabelka, kterou si sestavíte sami, existuje. Tentokrát jsme to zkusili za vás

vydáno 21. května 2024  6:09

Vybrat správnou kabelku může být výzva. Záleží jen na tom, jak se k tomu postavíte. Můžete si ji i vyrobit.  celý článek

Šéf festivalu Rock for People sní o Red Hot Chilli Peppers a System Of A Down

vydáno 20. května 2024  12:57

Michal Thomes dokázal z lokální akce vydupat mezinárodně uznávaný festival obřích rozměrů. Šéf festivalu Rock for People deníku Metro říká, že se letos...  celý článek