Starfield a Indiana Jones měli na PS5 prodat přes 10 milionů kusů
zdroj: Foto: Bethesda

Starfield a Indiana Jones měli na PS5 prodat přes 10 milionů kusů

14. 7. 2023 10:15 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Probíhající soudní tahanice kolem akvizice Activision Blizzard Microsoftem stále plodí nové zajímavosti ze strategie technologického giganta. Například naposled na povrch vyplulo, že Indiana Jones měl být původně multiplatformní hrou, nebo že Bethesdě tak trochu leží v žaludku, že Starfield musí být exkluzivní pro Xbox, ale pro jiné značky to neplatí.

A k oběma značkám se v těchto dnech objevily nové informace, které potvrzují, že si Microsoft dokonce dělal analýzu případných prodejů na PlayStation a jeho přesvědčení nezměnily ani poměrně vysoké předpoklady. Během výpovědi u soudu mezi Microsoftem a FTC (Federální obchodní komise) to podle soudních záznamů uvedl finanční ředitel Xboxu Tim Stuart.

Starfield a Indiana Jones měli podle interní obchodní analýzy Microsoftu na PlayStationu dohromady prodat přes 10 milionů kusů. „Microsoft věřil, že případnou ztrátu způsobenou exkluzivitou dokáže vyrovnat prostřednictvím předplatného Game Pass a zvýšenými prodeji konzolí,“ stojí ve Stuartově výpovědi.

Chystaná akvizice v těchto dnech zdolala obrovskou překážku: Zamítnutí předběžného opatření FTC blokujícího akvizici společnosti Activision Blizzard. Exekutivci obou megakorporací si ale ještě nemůžou mnout ruce nad výhrou. Federální obchodní komise totiž včera podala odvolání. Soudní sport tak dále pokračuje a obě firmy mají v cestě ještě další překážku – britský antimonopolní úřad CMA, který fúzi blokuje pro změnu ve Spojeném království.

Nejnovější články