Prověrka odolnosti – víkend a lá tropy

Víkend ve znamení tropů. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Čeho je moc, toho je příliš. Řeč je samozřejmě o horku a o jeho vlastním nezdárném dítěti, totiž o suchu. Třetí víkend měsíce července nás šetřit v tomto směru nebude a jde mimo jiné o to, jak jej v dobrém přežít. Jestliže ještě před týdnem bylo zárukou osvěžení koupání pod širým nebem, teď už to úplně neplatí.

Například ve zlínské otevřené pětadvacítce je voda jen nemnoho pod třicítkou.

Osvěžující už to moc není, voda je prostě příliš teplá,“ říká pravidelná návštěvnice Hana Chwasczová, jinak milovnice plavání a také slunění.

Víkend bude nesmírně horký, pozoruhodné to bude z tohoto pohledu třeba na hojně navštíveném festivalu Masters of rock ve Vizovicích.

Otec zakladatel a samozřejmě ředitel celé akce Jiří Daron připomíná jednu půvabnou věc.

„Když je horko veliké, jdou do akce dobrovolní hasiči z Vizovic, kteří stříkačkou chladí areál i případné horkem znavené zájemce.“

Na pořádné vedro se musí připravit lidé v amfiteátru i pod střechou na už 67. ročníku Kopaničářských slavností ve Starém Hrozenkově. Ti mají naštěstí k dispozici i nedaleké koupaliště.

Chlazení bude určitě potřeba na sportovištích.

Třeba zlínští fotbalisté změří v předligové generálce na Letné síly s druholigovou Líšní.

Pitný režim je velmi důležitý. „Samozřejmě na to myslíme, iontových a minerálních nápojů bude dostatek,“ hlásí Patrik Hučko z realizačního týmu ševců.

„My máme mistrovství republiky družstev mladšího žactva. Bufet opravdu stíhá tak tak, naši správci stříkají kurty o sto šest, ale na horko jsme zvyklí, vše zvládneme,“ zůstává v pohodě ředitel turnaje Jan Macharáček.

Nejen děti, také starší milovníci hry s raketami a míčky na antuce jdou do akce.

„Tak na chlazení nápoji si musíme dát opravdu záležet, ale o tom, že bychom VIP turnaj deblů, kdy musí být součet věku v páru nejméně 110 let, u nás v Holešově nepořádali, na to jsme ani nepomysleli,“ potvrzuje nezdolnost dříve narozených jeden z pořadatelů Pavel Sláma.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x