Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Český Dub chystá největší prodej ve své historii, za pozemky chce přes 138 miionů

Největší prodej ve své historii chystá radnice v Českém Dubu. Nabízí pozemky pro výstavbu 55 rodinných domů, za což chce minimálně 138,8 milionu korun bez daně. To jsou skoro dva roční příjmy tohoto města v Podještědí s 2750 obyvateli. Bezmála deset hektarů v lokalitě Na Zhůrách na okraji města prodává radnice pouze v celku, nabídky mohou zájemci podávat do 12. října, vyplývá z údajů zveřejněného záměru prodeje.

Myšlenkou vybudovat novou vilovou čtvrť se českodubská radnice zabývá už více než pět let, původně zvažovala i variantu prodávat pozemky jednotlivě. „Posuzovali jsme obě varianty, prodej vcelku vyhodnotilo zastupitelstvo jako výhodnější," řekl místostarosta města Ondřej Fila (Nezávislé sdružení občanů).

Radnice chce pro výstavbu domů získat zkušeného developera, který na své náklady vybuduje i veškerou infrastrukturu. V podmínkách soutěže tak je, že musí mít za sebou v posledních deseti letech developerský projekt v hodnotě minimálně 50 milionů korun. Pro účast v soutěži také musí složit jistinu 20 milionů korun. „Chceme, aby se přihlásili jen vážní zájemci," dodal Fila.

Mezi další podmínky soutěže patří, že veřejnou infrastrukturu musí vybraný developer vybudovat na své náklady do pěti let od uzavření smlouvy a do osmi let postavit 15 rodinných domů. Zbývající stavební parcely může prodat dalším zájemcům, z toho 25 pozemků hned po podpisu smlouvy s městem a 15 po vybudování veškeré veřejné infrastruktury, tedy včetně komunikací a osvětlení.

Z pohledu zástavby území jde pro Český Dub, který je vzdálený od Liberce, Jablonce nad Nisou i Turnova zhruba 20 kilometrů, o největší akci za poslední půlstoletí. „Srovnatelné je to se 70. lety minulého století, kdy začala individuální výstavba takzvaně Na Žižkově a postaveno bylo kolem 50 až 60 domů," řekl již dříve ČTK starosta Jiří Miler (Nezávislé sdružení občanů).

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Český Dub

Štítky ČR, reality, správa, Český Dub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Dub chystá největší prodej ve své historii, za pozemky chce přes 138 miionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.