OBRAZEM: Ikonický talíř předala Vondroušové princezna Kate, triumfu přihlížela i Navrátilová

Tenisový Wimbledon je vždy velkou společenskou událostí. Nejinak tomu bylo i při sobotním finále ženské dvouhry, které senzačně vyhrála Markéta Vondroušová. Jejímu vítězství přihlížela celá řada známých tváří – od princezny z Wallesu Kate, přes slavné herce až po tenisové legendy Martinu Navrátilovou a Billie Jean Kingovou.

Mezi pravidelné návštěvníky ve Wimbledonu patří členové britské královské rodiny. O princezně z Wallesu Kate je známé, že je velkou tenisovou fanynkou. Manželka prince Williama tedy rozhodně nemohla chybět v All England Clubu, kde se v sobotu odehrálo finále ženské dvouhry.

ČTĚTE TAKÉ: Geniální a obdivuhodné. Triumf Vondroušové velebí i politici včetně Fialy a Babiše

To senzačně vyhrála česká tenistka Markéta Vondroušová, která ve dvou setech porazila Tunisanku Uns Džábirovou. Princezna z Wallesu pak Vondroušové předávala ikonický talíř pro vítězku prestižního grandslamu. Pro rodačku ze Sokolova jde navíc o vůbec první grandslamový titul v kariéře.

Zápas sledovali i známí herci

Po boku princezny Kate sledovaly sobotní zápas i americká tenistka Billie Jean Kingová a česká tenisová legenda Martina Navrátilová s manželkou.

Do Wimbledonu se pak ale sjela i celá řada známých tváří nejen ze světa sportu. V hledišti se objevil například i americký herec Andrew Garfield, který se proslavil jako superhrdina Spiderman. Dorazila také indická herečka Priyanka Chopra s manželem, zpěvákem Nickem Jonasem. Zápas si nenechala ujít ani britská herečka Maggie Smithová, která ztvárnila profesorku McGonagallovou ve filmech o Harrym Potterovi.

Tagy:
tenis Nick Jonas Priyanka Chopra titul Wimbledon královská rodina finále Markéta Vondroušová Billie Jean Kingová Martina Navrátilová Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu All England Club Maggie Smithová Uns Džábirová Andrew Garfield