InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Akce, jakou Borovany nepamatují! Na oslavy 60 let fotbalu dorazil i kapitán reprezentace Tomáš Souček

BOROVANY – S velkou parádou oslavili fotbalisté TJ Borovany své 60. výročí od založení v roce 1963. Borovanští fotbalisté připravili parádní celodenní akci pro fanoušky z celého kraje a k vrcholu oslav si pozvali Slavii Praha. A protože pro ni to byla vůbec první velká akce Týmu legend pod Nadačním fondem Slavie, pojali zápas i sešívaní velmi prestižně. Do Borovan dorazila plejáda hvězd v čele s kapitánem české reprezentace Tomášem Součkem nebo jeho spoluhráčem z národního týmu i anglického West Hamu United Vladimírem Coufalem. Celá akce se konala také jako charitativní sbírka ve prospěch Domova pro osoby se zdravotním postižením v nedalekých Zběšičkách, kam dokonce po cestě do Borovan několik slávistických hvězd zamířilo. Předán byl dárkový šek v hodnotě 120 tisíc korun, o který se rovným dílem postarali Borovanští a Nadační fond Slavie Praha. Další peníze se pak vybíraly ze vstupného a přispívat se mohlo i dobrovolně do připravených kasiček.

Turnaj mužů, které se hrál po celý den, odvládl TJ Starý Poddvorov z Hodonínska, spoustu let spřátelený klub Borovan. Na akci, která v TJ Borovany za celou dobu existence nemá obdoby, se bude jistě dlouhá léta vzpomínat. Oslavy 60 let borovanského fotbalu se proměnily do jisté míry v oslavy Slavie na jihu Čech. Snad žádný opravdový fanoušek sešívaných z našeho kraje v Borovanech nechyběl. A domácí pořadatelé se rozhodně nemuseli stydět za to, co si pro ně připravili. Kolem hřiště vyrostla spousta stanů, stánků s různými pochutinami, atrakce pro děti a dokonce i dvě tribuny, které normálně při zápasech A týmu Borovan v okresní III. třídě na Písecku nejsou tak úplně potřeba.

Výběr TJ Borovany – Tým legend SK Slavia Praha 3:10

(2:2). Branky: Teringl 2, M. Suchan – Coufal 3, Piták 2, Tecl 2, Souček, Kovář, Kalivoda.

Borovany: Horek – Polodna, L. Pávec, Maršík, Legdan, Mára, Vlk, J. Suchan, M. Suchan, Teringl, P. Buriánek, Skalický, Z. Šerhant, M. Buriánek, Červenský (K), Pýchová.

Slavia Praha: Přemysl Kovář – Jiří Bílek, Vladimír Coufal, David Kalivoda, Karel Piták, Martin Říha (provozní ředitel klubu), Tomáš Souček, Zdeněk Šenkeřík, Milan Škoda, Stanislav Tecl, Lukáš Vala (fanoušek Slavie známý jako Strašák) a Jan Barták (Borovany).

Ve středečních Milevských novinách přineseme spoustu zajímavostí, rozsáhlou reportáž a také hned tři rozhovory. Útočník borovanského výběru Miroslav Suchan prozradí, jaký pocit měl, když dal gól své milované Slavii. Karel Piták zase popřeje borovanskému fotbalu do dalších let a nechybí ani rozhovor s reprezentačním kapitánem Tomášem Součkem. Překvapilo ho, v jak silné sestavě se Slavia sešla? Čtěte středeční tisk!

Diskuse k článku - 21 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • DAVID OCETNÍK, NADAČNÍ FOND SLAVIE 

    Reagovat

     

    Dobrý den, dovolte mi poděkovat všem pořadatelům této krásné akce i za vybrané prostředky určené pro dobročinnost. Hráči i návštěvníci byli moc spokojení. Jen víc takových obětavých lidí.

    Vloženo 19.7.2023 09:57:20

  • Petr 

    Reagovat

     

    Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

    Vloženo 17.7.2023 14:32:43

  • Nick 

    Reagovat

     

    Proč výběr TJ Borovany? To by se chlapi nesešli, tak dali inzerát "kdo si chce zahrát proti Slavii, ozvěte se", nebo Borovany před nadcházející sezonou tak posílily o samá známá jména??

    Vloženo 17.7.2023 10:25:22

    • Jiří Červenský 

      Reagovat

       

      Jestli jsou to pro Vás vážně tak známá jména, pak by jste měl vědět, že naprostá většina těch hráčů za Borovany v minulosti hrála, hraje nebo mají v Borovanech svoje kořeny.

      Vloženo 17.7.2023 15:50:01

      • Nick 

        Reagovat

         

        Horek, Polodna, Maršík, Legdan, Suchanové v isu nemají uvedené, že by kdy za Borovany hráli, proto jsem se ptal, u Lukáše Pávce jsem pravda nenašel. Jestli tam mají kořeny a hráli tam někdy v pěti letech opravdu nevím, možné to je.

        Vloženo 18.7.2023 09:11:32

        • Jiří Červenský 

          Reagovat

           

          Je vidět, že jistou povědomost máte. Nicméně zrovna bratři Suchanové mají svoje kořeny v Borovanech. Jejich otec se tam narodil a za Borovany hrál on i jejich strejda, lépe řečeno chytali, abych byl přesný. V den zápasu mi vypadli ještě bratři Farové, Ti za Borovany taktéž hráli. A jsme skončili u 4 jmen z 18 nominovaných, kteří jsou bez Borovanských vazeb. Dovolil jsem si doplnit soupisku o golmana, který mi chyběl a jedno jméno. Žádný inzerát se nekonal. Další byl zástupce Platanu, jeden od sponzora. Nebýt výpadku dvou hráčů, jednalo by se o dvojici mimo Borovany. Kde tam proboha hledáte problém?

          Vloženo 18.7.2023 12:17:33

          • Nick 

            Reagovat

             

            To není problém, jen mě zajímalo, proč nehráli hráči hrající za Borovany v současnosti, nebo nedávné minulosti. Jako hráč bych třeba chtěl takový zápas hrát a pokud jsem se koukal správně, neměli jste s počtem hráčů v sezoně výraznější problémy. Proto bych jako neznalý poměrů čekal, že budete hrát v podobné sestavě jako v sezoně (chápu dovolené, prac. povinnosti apod. i zástupce sponzora). Ale kdybych se například jako fanoušek z vesnice a okolí šel na tu exhibici podívat a viděl několik cizích tváří (4-5 je vlastně téměř půlka týmu na place), ještě navíc v milevských dresech, určitě by to minimálně vyvolávalo pár otázek nebo to budilo ne příliš pozitivní dojem. To není nic proti sehrání takovéhoto zápasu, všechna čest tomu, kdo to dokázal zorganizovat a sehnat na to sponzory a spojil to s dobročinností.

            Vloženo 18.7.2023 13:00:46

            • Jiří Červenský 

              Reagovat

               

              Současní hráči hráli svůj turnaj a 3 zápasy za sebou v tom výpalu by nebyly vůbec jednoduché. Bývalí hráči byli osloveni prakticky všichni Ti co doposud hrají. Spousta z nich ze zdravotních a jiných důvodů odmítlo. Jedná se čistě o dva hráče, mimo nastavené mantinely z nichž jeden byl golman, kde jsme měli personální problém. Dresy Luwexu byly proto, že se jednalo o největšího sponzora akce.

              Vloženo 18.7.2023 17:37:11

              • Nick 

                Reagovat

                 

                To je jiná, díky za osvětu.

                Vloženo 20.7.2023 09:58:17

    •  

      Reagovat

       

      Je vidět, že o akcích tohoto typu a to proč se pořádají nic nevíte. Kdyby jste byl problematiky znalý, nenapsal by jste tak hloupý příspěvek.

      Vloženo 17.7.2023 18:02:52

      • Nick 

        Reagovat

         

        Ano, o této akci jsem ani nevěděl, to nepopírám. Proč se pořádají chápu, to je chvályhodné, oceňuji i spojení s dobročinností. Ptal jsem se jen na jednoduchou otázku. :-)

        Vloženo 18.7.2023 09:13:46

        •  

          Reagovat

           

          p. Červenský vám přesně popisuje o čem je akce tohoto typu - oslava 60 let fotbalu, je to i vzpomínka na lidi co tady hráli, nebo klub zakládali a již nežijí, jsou zastoupeni syny, vnuky, atd. Nashledanou

          Vloženo 18.7.2023 12:55:53

  • Milevsko 

    Reagovat

     

    Nádherná akce pro tento "zapadlý kraj", děkujeme, děkujeme všem kteří se o akci zasloužili!

    Vloženo 16.7.2023 16:33:04

  • Berta 

    Reagovat

     

    No nevím měli tam teplé pivo jako moč pan Buriánek tam chodil opity a jako studené pivo jenom pro VIP no to si dělají srandu a ještě chtěli mít ohňostroj

    Vloženo 16.7.2023 06:53:39

    • KAREL VAVŘINA 

      Reagovat

       

      Opilého pana Buriánka jsem neviděl, ačkoliv jsem s ním byl nepřetržitě v kontaktu. Nápoje i ostatní občerstvení prodávaly najaté firmy a na jejích úroveň neměl pořadatel vliv. Nevím, zda hlavním důvodem vaší nespokojenosti je ta lež o panu Buriánkovi, nebo závist..

      Vloženo 16.7.2023 07:27:31

    • Novis 

      Reagovat

       

      Tak si příště dejte jedno chlazené doma a nikam nechoďte, pak snad budete spokojená.

      Vloženo 16.7.2023 09:38:52

    • Bában 

      Reagovat

       

      Tak za prvé pan pořadatel Burianek nebyl opilí a celý den se staral o vše kolem akce, taky se přikláním spíše k vaší závisti že jste nemohla do druhého výčepu, já osobně měl možnost ochutnat pivo z obou výčepů a a oboje bylo studené a chutné .Nevím jestli jste si své nechala na slunci , to víte v horku pití teplá .

      Vloženo 16.7.2023 16:01:52

    • Jiří Červenský 

      Reagovat

       

      Jak víte, že ve VIPce bylo pivo studenější než-li ve stánku, když jste tam vůbec nebyla. To, že Vás tam někdo nepustil neznamená, že musíte psát naprosté lži. Závist je problémem mnoha lidí a u Vás je bohužel naprosto nezpochybnitelným faktem. Zkuste dokázat to co pan Buriánek, který je po této akci spolu s ostatními pořadateli a místními dobrovolníky zcela oprávněně zapsán do historie obce a místní TJ Borovany.

      Vloženo 17.7.2023 17:05:47

      • Jarda 

        Reagovat

         

        Asi nepřekvapí, že u každé pěkné akce se najde někdo s frustrací, kdo má potřebu nakydat na všechno špínu a hned se mu udělá líp. Nic si z toho nedělejte, byla to pro Borovany úžasná akce.

        Vloženo 17.7.2023 18:51:06

    • Noname 

      Reagovat

       

      Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

      Vloženo 17.7.2023 18:32:04

    • Martin Buriánek 

      Reagovat

       

      Byl bych rád když by jste si vzal/a
      Další akci na starosti. Nejlíp se mají lide kteří nic nedělají nebo nic nepořádají ;) protože nic nezkazí ;) . Byl bych rád kdyby jste mi poradil co příště udělat lépe . Stálo nás to spousty času vše připravit a řešit věci po akci které se nepovedou umí každý moula. Ještě lepší je psát pod anonymním jménem. A psát o někom že tam chodil ožralý . Jestli bych se měl opít po točeném ovocném nealko pivu nebo limonádě tak bych byl spokojený člověk. Spousty peněz bych ušetřil za pivo a tvrdý alkohol . Jinak děkuji všem kteří naší práci ocenili a líbilo se jim . A vy co jste byly nespokojený tak vám také děkuji protože už se na akci kterou budeme pořádat určitě neuvidíme když jste byly nespokojený .

      Vloženo 17.7.2023 19:45:02

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace