Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Těžce opilý muž způsobil dopravní nehodu a o život jeho spolujezdce nyní bojují lékaři

Po vyproštění muže ve velmi vážném stavu a v bezvědomí letecky transportovali do nemocnice

16. července 2023 10:45 , aktualizace 11:11


     Včera večer po osmé hodině došlo k velmi vážné dopravní nehodě osobního vozu na silnici II/188 mezi Velkým Borem a Defurovými Lažany. Ve vozidle cestovali dva muži, oba byli Ukrajinci a oba byli těžce opilí.

     "Při našem příjezdu k dopravní nehodě byly na místě dvě zraněné osoby, z toho jedna v bezvědomí. Bylo zahájeno vyprošťování a příprava plochy pro přistání vrtulníku letecké záchranné služby. Dále jsme zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření," uvedli nám hasiči s tím, že na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů z Horažďovic.

     "Z místa události jsme letecky transportovali muže ve velmi vážném stavu a v bezvědomí na řízené plicní ventilaci na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín. Druhý muž utrpěl středně těžké zranění a byl při vědomí transportován pozemní cestou na Akutní příjem téže nemocnice," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     "Řidič narozený v roce 1971 jel s vozem značky Opel od Velkého Boru na Defurovy Lazany, kdy v důsledku nevěnování se řízení vjel vpravo na komunikaci, následně pokračoval silničním příkopem a zde se svým vozidlem havaroval. Řidič se na místě podrobil dechové zkoušce s pozitivním výsledkem 3,26 promile. Ve vozidle se dále nacházel spolujezdec narozený v roce 1980, který v důsledku dopravní nehody utrpěl těžké zranění, kvůli kterému byl následně transportován z místa leteckou záchranou službou," doplnila informace mluvčí policie.

Foto: HZS

 


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.