Hlavní obsah

VIP kadeřníci: Kdo češe Dagmar Havlovou, barví Marianu Prachařovou a proměnil Adélu Elbel

Foto: Dita Niesnerová

Foto: Dita Niesnerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo ti dělá vlasy? To se slavných žen asi jen tak nezeptáte, třebaže by vás to někdy možná dost zajímalo. Udělaly jsme to za vás! Inspirujte se jejich střihy i barvami, odvahou jít nakrátko i nadčasovou elegancí v podobě dokonalé blond.

Článek

Díky sociálním sítím a internetu se dnes může zdát, že snad všichni vědí o všech (skoro) všechno. A když něco náhodou nevíte, tak to celkem snadno zjistíte. Zajímá vás, kdo stojí za krásnými vlasy a parádními účesy slavných žen?

Nejlepší vlasy Hollywoodu

Mezi nejzvučnější kadeřnická jména patří britský hairstylista Chris Appleton – právě on je autorem dokonalé vizáže například Jennifer Lopez nebo Kim Kardashian. V roce 2010 se stal „mladým kadeřníkem roku“ v prestižní soutěži a jeho první větší hvězdnou klientkou byla v roce 2016 zpěvačka Rita Ora. Od té doby jeho sláva jenom stoupá: jeho um stojí za všemi ikonickými looky dam z klanu Kardashian-Jenner a také za svatebními účesy JLo.

Koho by nezajímalo, kdo stojí za skvělými vlasy Jennifer Aniston! Jméno kadeřníka zní Chris McMillan a s herečkou jsou dobří přátelé. To on vytvořil účes na Rachel, který pak toužila mít skoro každá fanynka seriálu Přátelé.

Martin Tyl: Svatba Aleny Šeredové

Z Hollywoodu do Prahy. Jedním z nejslavnějších českých kadeřníků je Martin Tyl, který je široké veřejnosti známý z pořadu New You a stará se o vlasy mnoha našich celebrit. Nedávno vykouzlil několik svatebních účesů Aleně Šeredové a stojí také za poslední proměnou herečky Patricie Pagáčové, která se rozhodla jít na mikádo.

Michal Zapoměl: Proměno, vítej!

O proměny slavných žen se rád podělí na sociálních sítích Michal Zapoměl. Stará se o vlasy třeba Jitce Čvančarové, Anně Fialové nebo Pavlíně Němcové a výraznější proměnou pod jeho rukama prošla Adéla Elbel: léta nosila krátké vlasy na blond, ovšem kadeřník jí vybral krásný hnědý odstín a její modrozelené oči tak ještě víc vynikly. A česal ji i v její svatební den.

Velikou radost má Michal Zapoměl z odvahy Markéty Děrgelové, která si bez obav nechala ostříhat dlouhé kudrliny a nyní chodí nakrátko – a moc jí to sluší! „Pro změnu se musí rozhodnout sám klient. A já – pokud cítím, že mě soudnost a profesionalita dovolují tuto změnu udělat – nemám problém s ničím. Pak, proměno, vítej, světe, zboř se a lidé na sociálních sítích, klidně se buřte,“ říká o razantních proměnách kadeřník.

Libor Smrž: Umění nic neměnit

Nejen oslnivé paruky, příčesky, odvážné proměny a složitě propracované účesy. Někdy má být výsledek kadeřnické práce nenápadný, dokonce „neviditelný“: například při volbě barvy na odrosty. Libor Smrž se stará o vlasy mimo jiné i Haně Holišové – vlasy nosí do půli pasu a je věrná středně hnědé barvě. „Když máte roztočený film nebo seriál, tak to nějakou dobu trvá, a proto musíme při barvení a stříhání dávat pozor, aby barva byla naprosto totožná. Nechcete, aby herečka nebo herec vešli v záběru do dveří a vyšli z nich jako někdo úplně jiný,“ komentuje jeden zajímavý aspekt své práce známý hairstylista.

Kam na dokonalou blond

Jana Hofmanová: Světlou barvu, ale jiný odstín, trochu teplejší, nosí také Linda Rybová. Ta zůstává věrná salonu Roberta Starého, konkrétně kadeřnici Janě Hofmanové.

Jiří Hrabal: Pravá zlatovláska, to je i bývalá první dáma Dagmar Havlová. O vlasy jí pečují u Jiřího Hrabala, stejně jako například Marii Rottrové nebo Dádě Patrasové.

Honza Kořínek: Influencerka Mariana Prachařová svoje kadeře už dlouhou dobu svěřuje výhradně do kadeřnického studia Honzy Kořínka. Odbočku k brunetce si vyzkoušela snad jen jednou, a to před třemi lety. V blond je to ale ona! Nyní si nechala vlasy pěkně narůst a obličej jí nově lemuje delší ofina.

Načítám