Nejlepší tenisové naděje nejen z Evropy mají dostaveníčko v Mostě. Právě začíná mistrovství Evropy do 14 let
Rumunský národní tým krátce před oficiálním zahájením. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Most – V Mostě začíná tenisové mistrovství Evropy kategorie čtrnáctiletých – European Junior Championships U14 2023. Jde o prestižní turnaj, který má v Mostě několikaletou tradici a je podporovaný městem Most, Ústeckým krajem a řadou soukromých společností.


Na sever Čech přijelo tentokrát 41 týmů nejen z Evropy, ale například i z Izraele či Ázerbájdžánu, aby v termínu od 17. do 23. července bojovaly o cenné kovy. Následovat bude Evropský letní pohár dívek v kategorii do 18 let, ten se hraje od 26. do 28. července.

Český tým bude chtít zazářit stejně tak, jako se mu to povedlo v loňském roce, kdy stejné mistrovství taktéž pořádal Tenisový klub Most na svých dvorcích. „Evropský šampionát do 14 let jednotlivců v Mostě loni přinesl obrovský úspěch českému tenisu, ten v celkovém hodnocení zcela jednoznačně získal Pohár národů. Čerstvě čtrnáctiletá Alena Kovačková se stala dvojnásobnou mistryní Evropy. Čtyřhra dívek byla suverénně jen v české režii, titul mistryň Evropy vybojovala po boku Aleny Kovačkové Eliška Forejtková, ve finále mladé Češky porazily své krajanky Lauru Samsonovou a Veroniku Sekerkovou. V chlapeckém deblu byli Filip Košárko a Jan Raštica stříbrní," připomíná minulé vavříny prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

 

tenis nástup týmů Češi

 

Ten také vyzdvihuje pořadatelské kvality mosteckého klubu: „Pracovitý tým pod vedením Libora Tačnera a Zuzany Kolářové opět odvedl dokonalou práci, dlouhodobě důsledně pokračuje v odkazu Jaroslava Tačnera, který mostecký klub dovedl mezi nejlepší organizátory s puncem evropské kvality."

Libor Tačner také na závěr připomněl, o co půjde v turnaji, který začne krátce po mistrovství Evropy juniorů: „Od 26. července budou k vidění utkání družstev – hráček do 18 let, které se poté kvalifikují do dalších kol soutěže Reina SoisBalt v rámci soutěže Summer Cup 2023."

 

tenis nástup týmů 1

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru