VIDEO: Všimli jste si? U jezera Most jsou nové speciální koše. Samy umí lisovat odpad díky slunci
Koše se speciální technologií. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most - Technické služby města Mostu zkoušejí novinku. U stánků u jezera Most umístily dvojici košů na běžný a plastový odpad. Jde o velmi vytížené místo, kde se běžné koše musely vysypávat i každou hodinu.

Koše v sobě mají speciální technologii, která pomocí energie ze solárního panelu a lisu o síle asi 700 kilogramů po částečném zaplnění hutní obsah. Je schopna i prasknout plastové lahve, a tím pádem nám pomáhá významně snižovat intenzitu vývozu a umožňuje nám udržet ta místa čistší než standardní odpadkový koš,“ vysvětluje ředitel Technických služeb města Mostu Michal Hartman.

Koš s lisem umožní vysypávání obsahu jen jednou denně, mimo špičky i méně často. Zatím jde o pilotní projekt, není ale vyloučeno, že v budoucnu bude podobných kontejnerů v Mostě více.

„Je to technologie, která je cenově náročnější než standardní koš, takže to bude na diskuzi s městem. My bychom rádi vytypovali lokality v centru a u jezera, kde bychom ty pozice obsadili těmito koši a mohli si tak ulevit ve svozovém harmonogramu,“ dodává ředitel.

To v závěru může přinášet úsporu jak v času, personálním nasazení, tak financích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru