Ligový předpondělník – Letní změny v kádrech. Obhájí Sparta titul? Kdo bude bojovat o evropské poháry a o záchranu? Zásadní otazníky před novou sezonou.


napsal hoch

 

Vlkův úvod:

V konci ligy  jsme  s kolegou hochem  řešili, jestli pokračovat  v ligových fotbalových  pondělnících nebo  ne. Drtil nás  totiž  šílený  herní  i výsledkový  výpadek naší  jediné  nehynoucí  lásky  -Viktorky. A také  arogance a protěžování  obou pražských S, zejména  titul doslova  darovaný  rozhodčími pražské Spartě!

Nechal jsem to  na hochovi. Evidentně  u něj došlo  ke  stejnému procesu jako u mne. Hluboké  rány na srdci i duši se začaly  zacelovat a když  mi nabídl předpondělník, s  tím, že by pokračoval, s  obrovskou radostí  jsem přijal.

Liga  už  doslova  klepe  na dveře. Takže  je pootevřme a podívejme se, s  čím vstupují  jednotlivý ligisté  na nové ligové trávníky.

Ano, otazníků před nastávající prvoligové sezonou je spousta a těžko se na ně hledá odpověď. Nenajdete ji ani v následujícím komentáři pět dní před ostrým startem, tipovat totiž formu jen podle přípravných zápasů nebo podle hráčských změn je hodně namáhavá disciplina, kterou jsem se neodvážil podstoupit. Soustředil jsem se pouze na příchody a odchody hráčů jednotlivých klubů, ale upozorňuji, že nejsou konečné a stále ještě probíhají.

Mužstva jsou v následujících řádcích řazena podle konečného umístění v poslední ligové sezoně. Všeobecně se očekává, že i titul si to rozdají opět obě pražská „S“, která jsou nejvíc silná hráčsky i ekonomicky. O tom, zda je někdo vůbec bude prohánět, se vedou v médiích pouhé dohady a spekulace.

1. Sparta Praha

Ligového mistra posílil na přestup záložník Michal Ševčík (22) z Brna a křídelní záložník Veljko Birmančevič (25)ze Srbska. Ofenzivní hráč prošel ve vlastní zemi především Partizánem Bělehrad, následně byl ve švédském Mlalmö a ve francouzském Toulouse odkud ho získala na roční hostování s opcí Sparta. Další posilou na přestup se stal slovenský reprezentant do 21 let brankář Jakub Surovčík (20), který přišel z Jablonce. Na Letné zahájili přípravu navrátilci z hostování: obránce Dominik Plechatý (24) z Liberce, záložník Filip Souček (22) z Brna, obránce Martin Suchomel (20) z Mladé Boleslavi, obránce Matěj Polidar (23) z Jablonce, útočník Matěj Ryneš (22) z Hradce Králové a útočník Matyáš Kozák (22) z Liberce, který se později zapojil do přípravy s Bohemians.

Před odjezdem Sparty na rakouské soustředění byli ale z přípravy uvolněni na hostování Dominik Plechatý (24) do Liberce, Martin Suchomel (20) do Mladé Boleslavi, Filip Souček (22) a Matěj Polidar (23) do Jablonce. V jednání je prodloužení hostování na Letné brankáře Matěje Kováře (23) z Manchesteru United, kde ale zahájil letní přípravu a anglický celek je údajně ochoten brankáře Spartě pouze prodat natvrdo. Ze Sparty odešli na přestup brankář Milan Heča (32) do Slovácka, záložník Ladislav Krejčí starší (30) do Hradce Králové, Lukáš Juliš (28) do Olomouce, brankář Hugo Jan Bačkovský (23) do Liberce, smlouva skončila a jsou zatím bez angažmá: brankář Florin Nita (35), brankář Dominik Holec (28), hostování na Spartě skončili útočník Awer Mabil (27), který odešel do Cádizu a záložník Jakub Jankto (27), jenž odešel do domovského Getafe, odkud přestoupil do italského Cagliari. Na přestup do Borussie Mönchengladbach odešel útočník Tomáš Čvančara (22). Jeho odchod bude znamenat značné oslabení ofenzívy úřadujícího mistra, ale zároveň naplnění pokladny o zhruba 360 milionů korun i s bonusy. V Německu podepsal smlouvu na pět let. Záložník Adam Karabec (20) je v hledáčku italské Boloni a obránce Martina Vitíka (20) ostře sleduje Ajax Amsterodam.

Sparta zahajuje ligu doma s Olomoucí a ve druhém kole cestuje do Zlína.

2. Slavia Praha

Slavii posílili na přestup útočníci Mojmír Chytil (24) z Olomouce a Muhamed Tijany (22) z Ostravy. Tam naopak odešel Everton (27) a Ibrahim Traore (34) přestoupil do plzeňské Viktorie. Do Edenu jako volný hráč zamířil obránce Sheriff Sinyan (26), který naposledy působil v norském Molde FK. Sešívaní s ním uzavřeli s Gambijcem roční kontrakt s dvouletou opcí. Fotbalisty Slavie dále posílil norský záložník Conrad Wallem (23) z klubu Odds BK. Bývalý mládežnický reprezentant uzavřel v Edenu čtyřletou smlouvu. Do Edenu přestoupil mladý kosovský útočník Elmedin Rama (18), který v minulé sezóně nastřílel 35 gólů. Mladý talent je útočníkem, jenž přišel z klubu KF Trepça. Z hostování v Pardubicích se vrátil stoper Tomáš Vlček (22). A z hostování v Ostravě přišel Srdjan Plavšič (28). Obránce David Jurásek (22) přestoupil za 310 – 330 milionů korun do Benfiky Lisabon, což je největší oslabení kádru Slavie, ale zároveň silné posílení klubové kasy.

Slavia začíná doma s Hradcem Králové a poté cestuje do Českých Budějovic.

3. Viktoria Plzeň

Z Viktorie odešli na přestup do Dunajské Stredy obránce Filip Kaša (29) se záložníkem Alešem Čermákem (29), dále útočník Matej Trusa (22), který skončil hostování v Hradci Králové. Do Bohemians přestoupil Matěj Hybš (30). Ze Slavie přišel na přestup záložník Ibrahim Traore (34) z Pobřeží slonoviny a smlouvu podepsal na jeden rok. Hostování s opcí Rafiu Durosinmiho (20) z Karviné se změnilo v přestup, za který Viktoria údajně zaplatila 15 až 20 milionů korun. Smlouva byla podepsána na tři roky. Přitom o tohoto hráče měla maximální zájem Sparta a nabízela Viktorce za něj obránce Dominika Plechatého (24 let, hostoval a opět hostuje v Liberci) a útočníka Matěje Ryneše (22 let, hostoval v Hradci Králové), jenže plzeňský klub nabídku z Letné důrazně odmítl. Z hostování se vrátili brankáři Martin Jedlička (25) z Bohemians a Dominik Sváček (26) z Liptovského Mikuláše. Hostování dále ukončili obránci Filip Čihák (24) v Hradci Králové, Robin Hranáč (23) v Pardubicích, záložníci Cadu (25) v Ostravě, Pavel Šulc (23) v Jablonci a útočník Adam Kronus (20) v Táborsku. Z B týmu byli povýšeni obránce Jan Paluska (18), záložník Pavel Gaszczyk (17) a útočník Pavel Hašek (18). O jeden rok byla prodloužena smlouva obránci Radimu Řezníkovi. Spekulovalo se o odchodu brankáře Jindřicha Staňka (27) do zahraničí. Nasvědčovala by tomu i jeho neúčast v předposledním přípravném utkání na soustředění v Rakousku. Ale v pátek proti Kodani už v brance stál, takže to s jeho odchodem zřejmě nebude tak horké. Přípravu zahájil staronový trenér Miroslav Koubek, k ruce měl asistenty Jana Trousila, Zdeňka Bečku, Marka Bakoše a Matúše Kozáčika. Vzhledem k zraněním a operacím stopera Filipa Čiháka (rameno) a obránce Milana Havla (utržená achilovka) hned v úvodu přípravy vedení klubu zareagovalo a na zkoušku přišel liberijský stoper Sampson Dweh (23) z Vyškova. Naopak na zkoušku do Zbrojovky Brno odešli mladíci Adam Kronus (20) a Pavel Gaszczyk (17).

Poslední červnový den zaujala příznivce Viktorie zpráva o změně vlastníka klubu. Po několikaměsíčním intenzivním jednání přichází do plzeňské Viktorie noví většinoví majitelé. „Novým většinovým vlastníkem klubu se stává společnost FCVP GmbH se sídlem v Rakousku. Stojí za ní velmi ambiciózní lidé s bohatými zkušenostmi z evropského fotbalu. Jsem rád, že se celý proces podařilo uzavřít před startem nové sezony,“ řekl generální ředitel klubu Adolf Šádek. „Mým dlouhodobým cílem bylo najít takové partnery, kteří klubu zajistí finanční stabilitu, budou mít vysoké ambice, motivaci a chuť pracovat koncepčně a posouvat náš klub dopředu. Navíc jde o partnery ze západní Evropy, kteří přicházejí s dlouhodobou vizí. Jsem tedy rád, že se vše nyní podařilo dotáhnout a mohu tuto informaci sdělit všem našim fanouškům i partnerům,“ doplnil Adolf Šádek. Ten i nadále zůstal generálním ředitelem klubu a ponechal si v něm i menšinový vlastnický podíl. Údajně 25%. Zástupci nových většinových majitelů budou zastoupeni v představenstvu i dozorčí radě. V představenstvu společnosti budou vedle Adolf Šádka (předseda představenstva) i Martin Dellenbach a Raphael Landthaler.

Po této informaci řada fanoušků zajásala, možná oprávněně, možná nikoliv. Já osobně jsem v tomto případě optimista pouze střízlivý, zda to byl správný krok, nám ukáže až budoucnost. Jasné však je, že pokud by klub k tomuto kroku nesáhnul a zůstal nadále jen ve vlastnictví Adolfa Šádka, čekaly by ho obrovské problémy. Jsem přesvědčen, že Adolf Šádek vybíral velice pečlivě s maximální snahou zajistit Viktorku tak, aby zůstala alespoň na takové úrovni jako dosud. Osobně budu spokojen, když se Viktorka bude trvale pohybovat na pohárových příčkách. Platí to i pro nastávající sezonu, v té by se měla probojovat do základní skupiny Konferenční ligy. Výsledky v letní přípravě měl plzeňský tým velmi dobré, ale tady mám trochu obavy, často se totiž stává, že po kvalitních výkonech v přípravě nastane potom horší období v samotné soutěži, a to platí i naopak.

Viktorka zahajuje v Teplicích a ve druhém kole hostí Hradec Králové.

4. Bohemians Praha

Klokani získali ze Sparty útočníka Matyáše Kozáka (22), který hrál naposledy v Liberci. Z hostování se vrátili do Plzně brankář Martin Jedlička (25) a záložník Aleš Čermák (29), který následně přestoupil do Dunajské Stredy. Do Bohemky přestoupili obránce Matěj Hybš (30) z Viktorie Plzeň, který na jaře hostoval v Teplicích, a brankář Michal Reichl (30) z Hradce Králové. Z Bohemky zamířil do Českých Budějovic za půldruhého milionu korun útočník Pavel Osmančík (23).

Klokani začínají ligu v Pardubicích a ve druhém kole hostí doma Teplice.

5. FC Slovácko

Brankář Filip Nguyen (30) přestoupil do Vietnamu, naopak ze Sparty přestoupil brankář Milan Heča (32). Po roce se do Slovácka vrátil Rigino Cicilia (28). Útočník, který reprezentuje Curacao, po sezoně strávené v nizozemském Heraclesu podepsal se Slováckem smlouvu do léta 2025.

Slovácko na úvod hraje doma s Českými Budějovicemi a ve druhém kole jede do Ostravy.

6. Sigma Olomouc

Do Olomouce přestoupil útočník Lukáš Juliš (28) ze Sparty, obránce František Matys (20) ze Slavie a záložník Jan Fortelný (24) přišel na hostování bez opce ze Sparty. Dále přestoupil obránce Vojtěch Křišťál (23) z Jihlavy a smlouvu podepsal na tři roky. Odešli po skončení smlouvy obránce Florent Paulolo (26) do Mladé Boleslavi, smlouva skončila útočníku Davidu Vaněčkovi (32), který přestoupil do druholigové Opavy, a záložníku Lukáši Greššákovi (34). Na přestup do Pardubic odešel ofenzivní borec Tomáš Zlatohlávek (23).

Olomouc začíná na Spartě a poté hostí nováčka z Karviné.

7. Slovan Liberec

Liberec opustili hostující hráči: obránce Dominik Plechatý (24) a Matyáš Kozák (22) ze Sparty. V průběhu přípravy se ale Dominik Plechatý (24) do Liberce vrátil, bylo mu prodlouženo hostování. Fotbalisty Liberce posílil záložník Nicolas Penner (22), který do Slovanu přestoupil z Českých Budějovic. Na Pennerově přestupu do Liberce finančně spolupodílela pražská Slavia, která tak získala práva z budoucího prodeje mladého fotbalisty. Fotbalisty Liberce dále posílil bosenský útočník Luka Kulenovič (23), který je s týmem od začátku letní přípravy. Slovan oznámil, že dokončil jeho přestup z klubu Sloga Doboj.

Liberec přivítá v prvním kole Ostravu a potom zajíždí do Mladé Boleslavi.

8. FC Hradec Králové

Pod novým trenérem Jozefem Weberem se Hradec Králové začal připravovat s několika novými tvářemi. Ze Sparty přestoupil záložník Ladislav Krejčí st. (30), z Plzně přestoupil záložník Václav Pilař (34) a na přestup ze Sparty přišel obránce Dominik Horák (23). Přestoupil ofenzivní záložník Filip Kubala (23) do Ostravy, odkud přišel na přestup útočník Ondřej Šašinka (25). Do Hradce Králové přestoupil z Atalanty Bergamo stoper David Heidenreich (23), který naposledy hostoval z italského klubu v Jablonci. Kádr doplnil útočník Petr Juliš (20), který přestoupil z druholigové Chrudimi a podepsal tříletou smlouvu. Smlouva v Hradci skončila záložníku Filipu Novotnému (22) a útočníku Pavlu Dvořákovi (34). Hostování ukončili záložník Matěj Ryneš (22) ze Sparty, obránce Filip Čihák (23) z Plzně a Matej Trusa (22) z Plzně. Na hostování odešli útočník David Jurčenko a záložník Daniel Kutík do Chrudimi. Brankář Michal Reichl (30) se zapojil do letní přípravy Bohemians, kam přestoupil. Záložník Libor Hájek (22) odešel na hostování do druholigové Chrudimi, stejně tak útočník David Jurčenko (19). Naopak klub přivedl na pozici brankáře nové jméno. Na východ Čech přišel na přestup Adam Zadražil (22), jenž ukončil půlroční hostování z Táborska v dresu Viktorie Plzeň. 22letý gólman podepsal s Hradcem Králové smlouvu na tři roky.

Hradec Králové hraje vzhledem k dokončujícím pecím na novém stadionu úvodní dvě kola venku. Začíná v Edenu se Slavií a poté jede do Plzně.

9. FK Mladá Boleslav

Do Mladé Boleslavi přišli na přestup: záložník Ladislav Kodad (25) z Teplic, obránce Florent Poulolo (26) z Olomouce a záložník Dominik Kostka (27) z Pardubic. Z téhož klubu se nejdříve vrátil z hostování útočník Ladislav Krobot (22), ale po dohodě klubů tam přestoupil. Z hostování v Chlumci nad Cidlinou se vrátil brankář Kryštof Lichtenberg (20). Z dalších možných posil byli v jednání obránce Mikola Yarosh (22) ze Šamorína a obránce Michal Tomič (24) ze Slavie. Útočník a bahrajnský reprezentant Júsuf Hilál (26) přestoupli z Jakarty. Dále Středočeši přivedli na přestup někdejšího mládežnického reprezentanta útočníka Matěje Pulkraba (26). Po vypršení smlouvy ve Spartě a po ročním angažmá ve druholigovém německém Sandhausenu podepsal v Mladé Boleslavi smlouvu na dva roky. Dále Mladá Boleslav uzavřela smlouvu se zambijským obráncem Bensonem Sakalou (26), který hrál minulou sezonu za Příbram ve II. lize. Hostování ukončili obránce Martin Suchomel (22) ze Sparty, ale později se z Letné ke Středočechům vrátil, dále Ubong Ekpai (27) ze Slavie a smlouva skončila záložníku Jiřímu Skalákovi (29), který odchází do Indonésie, a útočníku Milanu Škodovi (37). V průběhu přípravy získala Mladá Boleslav brankáře Matouše Trvala (24), kterému skončilo angažmá v Portugalsku, bývalý mládežnický reprezentant podepsal tříletou smlouvu. V české lize chytal za Slovácko, ze kterého v létě 2020 přestoupil do Guimaraese a v portugalské lize odchytal 12 zápasů, aby poslední rok hostoval v Maritimu, kde nastoupil do šesti ligových zápasů. Záložník Denis Darmovzal (22) přestoupil z Mladé Boleslavi do Pardubic, kde už hostoval od ledna.

Mladá Boleslav začíná ligu doma s Jabloncem a ve druhém kole hraje rovněž doma s Libercem.

10. Dynamo České Budějovice

Přestupová bomba explodovala na jihu Čech. Do Českých Budějovic přestoupil z Polska útočník Zdeněk Ondrášek (34), zvaný Kobra. Naopak střelec Michal Škoda (35) z jihu Čech odešel do druholigové pražské Dukly a záložník Roman Potočný (32) se začal připravovat s Brnem. Do Českých Budějovic přestoupil z Bohemians útočník Pavel Osmančík (23)a z rakouského SV Lafnitz přestoupil obránce Vincent Trummer (23).

Jihočeši zahajují venku se Slováckem a v dalším kole hostí doma Slavii.

11. Baník Ostrava

V loňské sezoně neúspěšném týmu byl v letní přestávce velký pohyb. Zřejmě největším ze všech prvoligových klubů. Přišli na přestup: útočník Abdullahi Tanko (25) z Varnsdorfu, útočník Filip Kubala (23) z Hradce Králové a obránce Filip Blažek (25) ze Skalice. Na hostování ze Slavie přišel záložník Ewerton (26) a na přestup z téhož klubu přišel záložník slovenské jedenadvacítky Tomáš Rigo (20), který byl v minulých dvou sezonách na hostování v druholigové Vlašimi a patřil k jejím nejproduktivnějším hráčům. Ostravu dále posílil ghanský reprezentant Patrick Kpozo (26). Pětadvacetiletý levý obránce či záložník podepsal v ostravském klubu dvouletou smlouvu, do Česka zamířil z Šeriffu Tiraspol. Ze Slavie přišel na přestup reprezentant do 21 let brankář Jakub Markovič (22) a z Opavy talentovaný útočník Vojtěch Hranoš (17), rovněž na přestup. Samuel Grygar (18) přestoupil do Ostravy z Interu Milán. Tam odešel z Ostravy před třemi roky. Teď český fotbalista v Baníku podepsal smlouvu na čtyři roky. Dále Baník potvrdil příchod Mateje Madleňáka (24). Slovenský levý obránce nebo záložník přichází na Bazaly z MFK Ružomberok na roční hostování s opcí.

Na přestup do Slavie odešel útočník Muhamed Tijani (22). Do Karviné přestoupil záložník Lukáš Budínský (31) a brankář Viktor Budínský (30) přestoupil do Pardubic. Hostování v Ostravě ukončili Srdjan Plavšič (28) ze Slavie a Cadu (25) z Viktorie Plzeň. Do Prostějova odešli záložník Lukáš Cienciala (22) a brankář Michal Gergela (20). Smlouva skončila brankáři Janu Laštůvkovi (40) a záložníku Nemanja Kuzmanovičovi (34), který přestoupil na Kypr do Larnaky. Záložník Sebastian Boháč (20) přestoupil do Karviné, kde už v minulé sezoně hostoval. Ostravský stoper Martin Chlumecký (26) přestoupil do polského klubu Bielsko – Biala.

Baník také rozšířil realizační tým o asistenta Dannyho Searlea. Pětačtyřicetiletý Angličan v minulosti působil jako šéftrenér mládežnické fotbalové akademie West Hamu.

Ostrava má premiéru nového ročníku v Liberci a následně přivítá doma Slovácko.

12. FK Teplice

Z Teplic do druholigové pražské Dukly přestoupil obránce Tomáš Vondrášek (35). Smlouva vypršela Filipu Žákovi (27) a sedmadvacetiletý útočník odešel do Zlína, kde podepsal smlouvu na tři roky. V Teplicích podepsal smlouvu na dva roky odchovanec Sparty záložník Filip Havelka (25), který uspěl na testech.

Teplice zahájí nový ročník v domácím prostředí s Viktorií Plzeň a ve druhém kole hrají na půdě Bohemians.

13. FK Jablonec

Novým trenérem Jablonce se po Davidu Horejšovi stal Radoslav Látal. Třiapadesátiletý bývalý reprezentant se do české ligy vrátil po konci angažmá v polském týmu Termalica Nieciecza a na novém působišti podepsal smlouvu na dva roky. V Jablonci ukončil hostování záložník Pavel Šulc (23) a vrátil se do Viktorie Plzeň. Obránce Matěj Polidar (23) se vrátil po skončení hostování do Sparty, ale letenský klub ho později do Liberce pustil na další hostování a spolu s ním i Filipa Součka (22). Jablonecký obránce Michal Surzyn (26) přestoupil z Jablonce do Pardubic, kde podepsal smlouvu na 4 roky! Brankář Adolf Richter (24) přestoupil do Opavy, brankář Jakub Surovčík (21) přestoupil do Sparty, záložník Tomáš Smejkal (25) se zapojil do přípravy s Brnem a obránce Jan Krob (36) ukončil kariéru. Další příchody do Jablonce na přestup: obránce Adrián Slávik (24) z Banské Bystrice, záložník Vakho (29) ze Zlína, záložník Alexis Alégué (26) z Vyškova, útočník Patrik Schön (25) z Varnsdorfu, útočník Matěj Náprstek (19) z Norimberku, obránce Nemanja Tekijaški (26) z klubu Termalica, obránce Haiderson Hurtado (27) ze Skalice, útočník Matouš Krulich (18) z Turín FC a útočník Václav Drchal (23) za Sparty.

Z výčtu změn je naprosto jasné, že Jablonec chce hrát daleko důležitější roli v lize než v posledních dvou letech. Plánuje návrat do elitní šestky a pokud možno i útok na pohárové příčky. Otázkou je, zda nový trenér Radoslav Látal dokáže vytvořit z nových hráčů jednolitý kolektiv a vtisknout mu tu správnou herní tvář.

V Jablonci probíhá úprava hrací plochy, která bude k dispozici až po třech odehraných kolech. Proto mužstvo bude hrát v úvodu třikrát za sebou venku. Začíná v Mladé Boleslavi, potom hraje v Pardubicích a do třetice za sebou cestuje do Teplic.

14. FK Pardubice

Z Pardubic se vrátili hostující obránci Robin Hranáč (23) do Viktorie Plzeň a Tomáš Vlček (22) do Slavie. Do Mladé Boleslavi přestoupil záložník Dominik Kostka (27) a útočník Ladislav Krobot (22) se po ukončení hostování vrátil rovněž do Mladé Boleslavi, ale v průběhu přípravy do Pardubic přestoupil. Opora záložní řady Dominik Janošek (25) přestoupil do nizozemské Bredy. Z Ostravy přestoupil do Pardubic brankář Viktor Budínský (30). Z Jablonce přišel na přestup obránce Michal Surzyn (26) a na východě Čech se upsal na čtyři roky. Ze Slavie přišel na hostování brankář Antonín Kinský (20). Obránce Slavie Denis Halinský (19), který naposledy hostoval v Příbrami a Vlašimi byl pražským klubem uvolněn na hostování do Pardubic, stejně tak další hráč Slavie Marek Icha (21). Ze Sparty získali Východočeši na přestup záložníka Vojtěcha Patráka (23), který v Pardubicích hostoval. Přijít by měl ještě další hráč pro zadní řady Lukáš Endl (20), který patří Brnu, a oba kluby jednají.

Východočeši startují doma s Bohemians a ve druhém kole hrají opět doma s Jabloncem

15. FC Zlín

Senegalský útočník El Hadji Latyr Ndiaye (23) se stal první letní posilou Zlína. Zamířil tam po ukončení angažmá v nižších francouzských soutěžích. Po více než roce zaviněné zraněním se zapojil do přípravy ofenzivní hráč David Tkáč (20). Fotbalisty Zlína posílil obránce Tomáš Čelůstka (31), který minulou sezonu strávil v kyperské Karmiotisse. Jednatřicetiletý krajní bek podepsal se zlínským klubem dvouletou smlouvu. Do Zlína dále přestoupil z Ostravy Rudofl Reiter (28), který u Ševců už dva roky hostoval. Ze Zlína naopak pdešel na přestup do Jablonce záložník Vakho (29).

Zlín začíná ligu v Karviné a poté hostí doma mistrovskou Spartu.

16. FK Karviná

Karviná získala na přestup záložníka Lukáše Budínského (31) z Ostravy. Dále do klubu nováčka přestoupil z Banské Bystrice útočník Matej Franko (22) a podepsal víceletou smlouvu. Z polského Lubinu přišel po ukončení smlouvy útočník Martin Doležal (33), který před tím v české lize působil v Olomouci a Jablonci. Do Karviné dále přestoupili brankář Jakub Lapeš (23) z Hlučína, obránce Matej Čurma (27) z Trnavy, záložník Sebastian Boháč (20) z Ostravy, Hélio Albert Delgado Silva (přezdívka Papalele 24) z Kapverdských ostrovů. Naopak v klubu skončili dva slovenští hráči Jaroslav Mihalík (28), který odešel do Skalice a Adam Krčík (27). Kariéru ukončil Michal Papadopulos (38).

Útočník Kelvin Boateng (22) ukončil hostování a odešel do Trnavy a útočník Adam Vrba (19) se po skončení hostování vrátil do Viktorie Plzeň.

Karvinský nováček zahajuje v domácím prostředí se Zlínem a následně cestuje do Olomouce.

Příspěvek byl publikován v rubrice Fotbálek se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.