Pařit se v autobusu do Jirkova? Nasedněte raději na koloběžku
Pro zapůjčení e-koloběžky je potřeba mít v telefonu aplikaci. Foto: www.to-mi.cz
Chomutov

Jirkov – Ve druhé polovině července se Jirkov zařadí mezi města, která mají sdílené elektrokoloběžky. Radní schválili jejich zkušební prázdninový provoz do konce srpna.

„Uvidíme, jak tuto službu občané Jirkova přijmou. Podle toho se rozhodneme, zda budeme s provozem e-koloběžek pokračovat nebo ne,“ říká starostka Dana Havlátková Jurštaková.

V Jirkově bude 20 koloběžek s hlavním stanovištěm na autobusovém nádraží. „Momentálně se řeší vyřízení záboru, ale určitě se lidé dočkají ještě v tomto měsíci," vysvětlil mluvčí města Vladimír Vacula.

S ohledem na hladké propojení s Chomutovem zvolili radní provozovatele elektrostrojů se sídlem v Chomutově, takže lidé budou moci na elektrokoloběžkách bez problému přejíždět z Jirkova do Chomutova a obráceně. 

Elektrokoloběžku si zájemce odemkne přes mobilní aplikaci, kterou je potřeba si nainstalovat do mobilního telefonu. Pro zaplacení jízdy stačí naskenovat QR kód na volantu, nebo zadat kód vybrané e-koloběžky.

Obrovský zájem o sdílená dopravní kola projevili lidé v Klášterci nad Ohří. Prvních patnáct minut jízdy je tam zdarma. Opět je výpůjční systém vázaný na aplikaci v telefonu. O sdílených kolech v tomto městě jsme psali ZDE

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru