OBRAZEM: Utonulý člověk, požáry, vážné nehody a zdravotní problémy. To vše má na svědomí uplynulý horký víkend
Foto: čtenář
Louny

Ústecký kraj - Že bylo o uplynulém víkendu opravdu horko, svědčí fakt, že měli záchranáři i hasiči plné ruce práce. V sobotu se na oprámu utopil člověk, na sídlišti zase přistával vrtulník kvůli zdravotním obtížím. Hasiči vyjížděli k desítkám požárů lesních, polních a travních porostů. Hořela také skládka komunálního odpadu, hasiči zasahovali i u požáru v bytě v panelovém domě. Tady to nejdůležitější, co uplynulý horký víkend přinesl.

V sobotu po patnácté hodině odpoledne došlo na oprámu v Lomu k tragické události. Topil se tu muž, na pomoc mu přiletěl záchranářský vrtulník. Muž však bohužel i přes veškerou snahu záchranářů na místě zemřel (psali jsme ZDE).

1507vrtulnikkz2

Zásah vrtulníku na koupališti Koldům v Litvínově, odkud záchranáři spěchali na nedaleký oprám. Foto: čtenář

Další zásah vrtulníku si vyžádaly zdravotní komplikace. Letecká záchranná služba přistávala přímo na sídlišti v Mostě, a to v sobotu kolem půl sedmé hodiny večerní. V jednom z bytů v domě v ulici Františka Malíka měl muž infarkt. Příletu vrtulníku přihlížely davy lidí. Video z místa události nám zaslal jeden z našich čtenářů. O události jsme psali ZDE.

V sobotu v dopoledních hodinách došlo na křižovatce ulic Šluknovská a Starokřečanská v Rumburku k dopravní nehodě dvou osobních aut. Na místo vyjížděla dobrovolná jednotka hasičů SDH Rumburk a záchranná služba (informovali jsme ZDE).

1507nehodakz

Dopolední nehoda v Rumburku. Foto: SDH Rumburk

Ve Studánce na Děčínsku došlo v sobotu v pozdně odpoledních hodinách k vážné dopravní nehodě, srazilo se tu osobní auto s motorkou. Pro vážně zraněného motorkáře letěl vrtulník Letecké záchranné služby, silnice byla uzavřena. Svědci ještě před příjezdem záchranných složek zahájili resuscitaci. O nehodě jsme psali aktuálně ZDE.

1507rumburkkz

Vážná nehoda ve Studánce. Foto: SDH Rumburk

Napilno měli také hasiči. 32 profesionálních a 51 dobrovolných hasičských jednotek se podílelo na likvidaci lesních, polních a travních požárů na území Ústeckého kraje. Na Žatecku hořelo dvakrát, na Ústecku a Děčínsku třikrát, na Litoměřicku a Teplicku pětkrát a na Chomutovsku sedmkrát. Hasiči požáry likvidovali vodními proudy, často i se smáčedlem (kapalina snižující povrchové napětí vody, zvyšující hasební účinky). U některých zásahů museli zasahovat v dýchací technice, nebo zřizovat čerpací stanoviště pro dálkovou dopravu vody na požářiště. Nejsložitější byl zásah na skládce odpadu ve Vysoké Peci na Chomutovsku (psali jsme ZDE). Ve stejnou dobu hořelo také v Droužkovicích - ZDE se můžete podívat, jak to vypadalo na místě.

1507pozarkz9

Požár skládky ve Vysoké Peci na Chomutovsku. Foto: HZS Ústeckého kraje

1507drouzkovicekz5

Požár strniště a slámy u Droužkovic na Chomutovsku. Foto: HZS Ústeckého kraje

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru