Sleduj nás

Islam Makhachev si vyhlédl nového soupeře! Na turnaji UFC 294 se chce zapsat do historie

Islam Makhachev si vyhlédl nového soupeře! Na turnaji UFC 294 se chce zapsat do historieFOTO: UFC

Letos v únoru dokázal dagestánský šampion uhájit svoji pozici před Alexanderem Volkanovskim, který zatoužil po pozici dvojnásobného šampiona. Nyní by se do této vybrané společnosti rád zapojil sám Islam Makhachev, který si pro turnaj v Abú Dhabí vybral jako soupeře Leona Edwardse.

Za vše může vybrakovaná lehká váha, která momentálně nenabízí relevantního vyzyvatele, který by se v arabské metropoli mohl představit.

„Oliveira s Dariushem udělali pěkný zápas. Bohužel jsem fandil Dariushovi, se kterým jsem ještě nebojoval. Měl také zajímavou sérii výher. Teď asi budu muset jít do odvety s Charlesem. Taky je tady vítěz zápasu Poirier vs. Gaethje. Uvidíme, jak UFC rozhodne,“ nechal se slyšet Islam po turnaji UFC 289. Brazilský bojovník se však ještě před ohlášením duelu stihl zranit.


„Bohužel, musím se přiznat, že se nebudu schopný připravit, pokud bych měl zápasit už v říjnu. Vidím to spíš na listopad a možná až prosinec. Tím pádem jsem pro Abú Dhabí mimo,“ uznal zklamaně bývalý šampion.

O tom, že říjnový termín stihne vítěz zápasu Poirier vs. Gaethje, se dá také úspěšně pochybovat. Bitva je naplánovaná na pět kol, a oba bojovníci mají ve zvyku maximálně zdemolovat sebe i soupeře. Nešťastný Makhachev tak začal rozhazovat sítě jinde. Nyní mu padnul do oka šampion veltrové divize Leon Edwards, kterého zkusil naťuknout na Twitteru.


„UFC Abú Dhabí, 21. říjen. Makhachev vs. Edwards. Co myslíte?“ vyslal do vesmíru naděje plný dotaz Makhachev.

Uvidíme, jak se na tento nápad bude tvářit britský bijec, a hlavně vedení organizace. Ani jeden z bojovníků totiž nevyčistil svoji divizi nějakým zásadním způsobem, což byl vždy minimální požadavek pro boj o druhý opasek.



Další články