Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Na golfovém majoru The Open se dělí o vedení trojice hráčů včetně domácího Fleetwooda

Trojice golfistů se po prvním kole dělí o vedení na posledním majoru sezony The Open. S bilancí pěti ran pod par figuruje na hřišti Royal Liverpool na čele Tommy Fleetwood, jenž živí naděje fanoušků na prvního anglického vítěze turnaje po 31 letech. Stejný zápis mají i Emiliano Grillo z Argentiny a nečekaně také dvaadvacetiletý jihoafrický amatér Christo Lamprecht, který hraje na majoru poprvé v kariéře.

Tommy Fleetwood
zdroj: USA Today Sports autor: Kyle Terada

Fleetwood, který pochází z nedalekého Southportu, může na hřišti v Hoylake navázat na Nicka Falda, který v roce 1992 získal slavný Klaretový džbán v Muirfieldu.

Na anglické půdě naposledy triumfoval v The Open domácí golfista v roce 1969, kdy na Royal Lytham & St Annes trofej vybojoval Tony Jacklin.

Vedoucí trio má náskok jedné rány před Antoinem Roznerem z Francie, Španělem Adriánem Otaeguim a Američanem Brianem Harmanem.

Favorit bookmakerů a druhý hráč světového žebříčku Rory McIlroy ze Severního Irska figuruje v paru na děleném 32. místě. Světová jednička Američan Scottie Scheffler je se skóre -1 na 19. pozici.

Obhájci titulu Cameronu Smithovi se úvodní kolo nevydařilo. Australan, který loni triumfoval v St. Andrews a získal svůj první titul z turnajů velké čtyřky, zahrál ránu nad par a s 72 údery se dělí o 48. pozici.

Nejstarší golfový turnaj na světě se letos hraje o rekordní prémie. Vítěz inkasuje tři miliony dolarů (asi 66 milionů korun) z dotace 16,5 milionu. Smith loni inkasoval 2,5 milionu dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články