Kopáček si chce v Příbrami spravit chuť z nepovedené Plzně

V cíli loňského ročníku příbramské rally byli Václav Kopáček s Petrem Pickou nejlepší posádkou Poháru P2+.

Jedinými, kdo je tehdy udolali, byli domácí Dohnal s Vybíralem se superrychlým speciálem WRC, který do tohoto hodnocení nebyl zařazen. I letos by posádka týmu Kicker Racing v hornickém městě ráda svedla boj o stupně vítězů.

Václav Kopáček s Petrem Pickou odstartovali letošní sezónu úspěšným vystoupením při Rallye Šumava Klatovy, kde s vozem Ford Fiesta R5 obsadili skvělou pátou příčku. Jejich další start se odehrál na červnové Rallye Plzeň. Proč právě tam? „Do Plzně to máme nejblíže a po její obnově jsme nikdy na startu nechyběli, nechtěli jsme si tedy tuto soutěž nechat ujít ani letos,“ říká pětatřicetiletý pilot, který v západočeské metropoli obhajoval loňský zelený věnec. Letos ale neuspěl: „Hned na shakedownu nám praskla poloosa, což nás překvapilo, ale říkali jsme si, že jsme si třeba vybrali smůlu už před opravdovým startem. Na úvodních rychlostních zkouškách to pak doopravdy nevypadalo zle, třetí a druhý nejrychlejší čas nás držely v boji o nejpřednější příčky. Všechny naděje ale zhatil třetí test. Už v jeho polovině jsme vycestovali na louku, ze které jsme přes příkop vyjeli, stálo nás to ale hodně času. V tu chvíli jsem už věděl, že volba starších pneumatik nebyla šťastná a že do druhé poloviny soutěže budeme muset přezout na gumy, které nás lépe podrží na cestě. Na to už bohužel nedošlo, při nájezdu do předposlední vesnice rychlostní zkoušky jsme byli moc rychlí a i když se povedlo vyhnout se sloupu a stavení u silnice, ve smyku jsme doklouzali až k informační tabuli s betonovým podstavcem. O něj jsme poškodili ráfek a práh. Přestože poškození nebylo nikterak velké a auto bylo až na kosmetické vady plně funkční, rozhodli jsme se dál nepokračovat. Po výměně kola jsme dokončili rychlostní zkoušku a vydali se do servisní zóny. Dobrý výsledek už byl ztracen a tak jsme se rozhodli, že pošetříme techniku a síly na další závody.“

Radost si Kicker Racing udělal na počátku července při své domácí klubové soutěži Rallye Stars Kramolín, na kterou byl tým pozván jako host. Při tomto podniku Kopáčka navigovala další týmová členka Vlasta Lešáková a společně fiestu dovedli k jednoznačnému prvenství, když hlavní konkurent Jan Sýkora odstoupil z druhé příčky už před závěrem soutěže. O nadcházejícím víkendu odstartuje dvojice Václav Kopáček – Petr Picka na středočeské Rally Příbram, kde budou obhajovat loňské prvenství v rámci Poháru P2+. „Samozřejmě bychom rádi opět zajeli pěkný výsledek, konkrétní ambice ale nemáme. Konkurence na startu bude silná, přesto bychom chtěli na zdejších hezkých tratích znovu zabojovat o stupně vítězů. Náš Ford Fiesta R5 dostal už po Šumavě nové turbodmychadlo, po Plzni se navíc podařilo opravit neposlušnou regulaci tlaku v sacím potrubí, která nám také ubírala několik koníků. Pro dobrý výsledek by bylo vhodné nasadit třeba i nové pneumatiky, ale bude záležet především na našich finančních možnostech, rozpočet máme hodně omezený,“ zamýšlí se Václav Kopáček.

Komentářů celkem: 1
23. 7. 2023 17:551
0 0
Ten kluk furt umí.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!