Hlavní obsah

Moc se na ligu těšíme. Doufám, že to na hřišti bude znát, řekl nový kapitán Karviné Lukáš Budínský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo Michala Papadopulose, který po minulé sezoně ukončil fotbalovou kariéru a stal se v Karviné nově trenérem útočníků, bude v sedmé prvoligové sezoně slezského klubu v historii nosit kapitánskou pásku Lukáš Budínský. Jediného hráče současného kádru, jenž pamatuje premiérový postup klubu do první ligy v sezoně 2015/2016 si zvolila kabina sama. „Volba hráčů byla jasná,“ uvedl sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Foto: Ivo Dudek

Karvinský Lukáš Budínský. Ilustrační foto.

Článek

Budínský bude chtít navázat na práci svého předchůdce. „Papa byl skvělý kapitán a je pro mě velkou inspirací v tom, jak s námi komunikoval, jak byl cítit v šatně. Možná nejsem tolik upovídaný, ale budu se snažit být stejně dobrý kapitán," řekl 31letý záložník, jenž v české nejvyšší soutěži odehrál ve čtyřech klubech (Bohemians 1905, Karviná, Mladá Boleslav a Ostrava) 208 zápasů a vstřelil 41 branek.

V minulé sezoně Budínský v Karviné hostoval z Baníku, po druhém postupu do první ligy se pražský rodák vrátil do MFK natrvalo. „Mám radost z toho, že klub měl zájem a zůstal jsem. První liga je velké lákadlo. Pro nás hráče i pro fanoušky, kteří věřím budou chodit na stadion ve velkém počtu," řekl Budínský.

V prvním domácím ligovém zápase před sedmi lety Karvinští remizovali ve 2. kole s Brnem 1:1 a Budínský odehrál celé utkání. „Byla to tehdy velká euforie. Otevíral se nový stadion, lidi byli natěšení a hráči taky. Žilo tím opravdu celé město. Jinak to ale moc se současnou situací porovnávat nejde," řekl Budínský před úvodním domácím zápasem sezony, který přijde v sobotu proti Zlínu (od 15 hodin).

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

„Stejné je to snad jen v tom, že se zase všichni na nejvyšší soutěž moc těšíme. A doufám, že to bude na hřišti znát," poukázal Budínský, kterého v nové roli kapitána čeká těžký oříšek. Bude muset ukočírovat kabinu, v níž aktuálně sedí fotbalisté osmi národností.

Kromě Čechů a Slováků je to Memič z Bosny, Makedonec Antoski, Traore z Pobřeží Slonoviny, Papalele z Kapverd, Brazilci Vinicius a Carneiro a Nigerijci Akinyemi a Ezeh. „Někdy je trochu oříšek se domluvit, ale zlepšuje se to," řekl s úsměvem Budínský. „Nejdůležitější je, abychom si rozuměli na hřišti a splnili cíl, kterým je záchrana," dodal nový kapitán.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.