Menu
JenProCestovatele
Exotická dovolená

Punta Cana, nejhezčí část Dominikány. Objevte krásy Kokosového pobřeží

Punta Cana patří mezi nejoblíbenější turistické destinace Karibiku. Nachází se na východním pobřeží Dominikánské republiky a nabízí úplně vše, co si lze v souvislosti s exotickou dovolenou vůbec představit. Kdy je nejlepší čas na dovolenou v Punta Cana, jaké počasí v této lokalitě očekávat a na jaká zajímavá místa během pobytu vyrazit?

Dovolená v Punta Cana (Dominikánská republika)

Dovolenou v Punta Cana, zřejmě úplně nejpopulárnějším letovisku Dominikánské republiky, si užije každý, kdo touží po odpočinku v tropickém ráji. Punta Cana nabízí nesčetně nádherných pláží se světlým pískem, které k relaxu přímo vybízejí. Kromě toho se zde nachází také golfová hřiště, která jsou vedle pláží dalším důvodem, proč je toto letovisko tak oblíbené.

Na své si přijdou také ti, kteří rádi poznávají nová místa. Nedaleko letoviska se totiž nachází několik míst nabízejících ideální příležitost pro jednodenní exkurze, během nichž se lze lépe seznámit s místní kulturou. Až vás tedy omrzí koupání v tyrkysovém moři a procházení se po prohřátém písku, můžete vyrazit na výlet po okolí.

Tím však výčet možností nekončí – v rámci dovolené v Punta Cana můžete navštívit také přírodní rezervace, kasina, vyzkoušet si všechny možné vodní sporty nebo zavítat do zábavních parků, nočních klubů či aquaparků.

Kokosové pobřeží (Punta Cana a Bávaro)

Letovisko Punta Cana se rozkládá v nejvýchodnějším cípu Dominikánské republiky, kde se Karibské moře setkává s Atlantským oceánem. Těšit se můžete na více jak 30 km nádherných pláží s bílým až zlatavým pískem, lemovaných kokosovými palmami. Právě díky nim si oblast vysloužila příznačné pojmenování La Costa del Coco neboli Kokosové pobřeží. Najdete tu přepychové resorty nabízející all inclusive, ve kterých si můžete odpočinout od všedních starostí.

Součástí oblasti Punta Cana je i letovisko Bávaro, které původně sloužilo jako místo k ubytování zaměstnanců letoviska Punta Cana, nicméně postupně se z něj stala oblíbená turistická destinace.

Počasí v Punta Cana

Místní podnebí je tropické, s čímž jdou ruku v ruce vysoké teploty a vysoká vlhkost ovzduší během celého roku. Dobrou zprávou tedy je, že pokud plánujete dovolenou v Punta Cana dle počasí, nejste v podstatě ničím omezeni. Teploty se během roku mění jen málo a pohybují se mezi 25 a 28 °C.

Střídají se zde období sucha a období dešťů. Nemusíte však mít strach, že by v období dešťů pršelo nepřetržitě celou dobu. Do Dominikánské republiky se cestuje po celý rok, což dokazuje, že občasný déšť dovolenou v žádném případě nekazí.

Výhodou je mimo jiné relativně stálá teplota moře, díky níž se lze koupat kdykoliv během celého roku. Nejnižší teploty moře dosahují příjemných 26 °C, nejvyšší 29 °C. Nejteplejší vodu očekávejte v období dešťů, které trvá od května do června a od října do listopadu.

Aktivity v Punta Cana

Okolí letoviska Punta Cana skýtá spoustu zajímavých a zábavných míst, na která si můžete udělat výlet. Kam vyrazit, když zrovna nechcete trávit den na pláži?

Zábavní park Bávaro

Pokud chcete zažít trochu dobrodružství a zároveň se od letoviska příliš nevzdalovat, můžete navštívit zábavní park Bávaro s trampolínami, leteckými simulátory, paintballem, okruhem pro segwaye a dalšími atrakcemi. Nejvíce si návštěvu parku užijí rodiny s dětmi.

Golfové kluby

Golfových klubů se v Punta Cana nachází hned několik. Za zmínku stojí například kluby Cabeza de Toro, Caribe, Cocotal nebo Corales. Pokud si chcete zahrát golf v krásném prostředí, třeba i s výhledem na moře, můžete do jednoho z nich vyrazit.

Potápění

Okolí Punta Cana je pro potápění jako stvořené. Pobřeží je lemováno nejen bílými plážemi, ale také korálovými útesy, které si říkají o bližší prozkoumání. Při potápění se můžete podívat také na vrak španělské lodi z 15. století, který představuje jednu z nejpozoruhodnějších atrakcí celé oblasti.

Národní park Cotubanamá

Tento národní park je jedním z nejznámějších v Dominikánské republice. Skýtá na pět set druhů rostlin a tři sta druh ptactva a zahrnuje také několik kilometrů bílých pláží. Parkem vedou značené turistické trasy různé obtížnosti, díky čemuž sem může vyrazit prakticky úplně každý. Během procházky spatříte různé exotické druhy ptáků, jeskyně, sladkovodní prameny a další přírodní zajímavosti.

Bazilika Nuestra Señora de la Altagracia

Tato římskokatolická bazilika se nachází ve městě Salvaleón de Higüey a je zasvěcená Panně Marii z Altagracia, patronce Dominikánské republiky. Je nejznámější bazilikou v zemi, a to hlavně díky zasklenému obrazu Panny Marie. Údajně jej tady zanechal apoštol, který tudy procházel a v bazilice se rozhodl přenocovat.

Pláž Blanca

Pláž Blanca je přímo součástí letoviska Punta Cana a patří mezi nejoblíbenější pláže v Dominikánské republice. Pokud se do Punta Cana chystáte za účelem odpočinku na pláži s bílým pískem a plavání v křišťálově čisté vodě, určitě nebudete zklamáni. Pláž Blanca je navíc centrem vodních sportů, což ocení například příznivci paddleboardingu, kitesurfingu nebo šnorchlování.

Pláž Macao

Tato veřejná pláž je populární jak mezi turisty, tak mezi místními obyvateli, a to především pro svůj bílý písek, průzračnou vodu a možnosti surfování. Jedná se ostatně o jednu z mála pláží v Dominikánské republice, které jsou pro surfování vhodné.

Pláž Uvero Alto

Tato pláž s lehce nazlátlým pískem se nachází v nejsevernější části Punta Cany. Je poměrně dlouhá a široká a do povědomí místních se zapsala jako pláž s divokými vlnami, díky nimž jsou některé části vhodné pro surfování. V bezprostřední blízkosti najdete restaurace, bary a další možnosti občerstvení.

Pláž Juanillo

Seznam zajímavých míst zakončíme zřejmě úplně nejhezčí pláží v celé oblasti Punta Cana. Písek je krásně bílý, což jí přidává na atraktivitě. Velkou výhodou je, že ačkoliv se jedná o skutečně překrásné místo, pláž obvykle nebývá přeplněná, a tak se můžete těšit na chvíle nerušeného odpočinku ve stínu palem. Nedaleko pláže najdete několik restaurací včetně těch nejlepších v celém letovisku.

Ohodnoťte tento článek:
4
Právě čtete

Punta Cana, nejhezčí část Dominikány. Objevte krásy Kokosového pobřeží