FORTUNA:LIGA 2023/24 na startovním roštu (3/4)

21.07.2023, 12:39
Názory a komentáře

Doba zkoušení různých herních prvků proti druholigovým či zahraničním protivníkům skončila. Od soboty už budou týmy z FORTUNA:LIGY zápasit mezi sebou. Není tedy důvod k otálení ani na EuroFotbalu, jenž opět nabízí předsezonní preview. Jeho dva díly už jsou venku, nyní nastal čas na publikaci dalšího, tedy třetího.

Ve čtyřech článcích si postupně představíme všech 16 klubů, které se budou v následujících měsících rvát o ligový primát, postup do evropských pohárů i prosté udržení. Každý tým si vyslouží krátké představení, na které naváže přehled změn v kádru (v této sekci jsou tučně vyznačeny všechny potvrzené příchody i odchody, nezvýrazněny jsou naopak transfery, které ještě nejsou potvrzené, případně ty, které neznamenají změnu na soupisce daného mužstva - to platí například pro hráče, kteří jedno hostování vyměnili za další v jiném klubu, nebo pro ty, u nichž se forma působení změnila z hostování na přestup). Následuje přehled výsledků z přípravných duelů před sezńnou, nástin toho, co družstva čeká v prvních kolech a navržení možné základní jedenáctky. Představení pak vždy završuje ta nejkontroverznější a zároveň nejdiskutovanější část, a sice prostý tip na umístění.

Předposlední epizoda našeho seriálu nás přivádí do horní poloviny tabulky loňského ročníku soutěže. Zde po svém návratu z nižší ligy skončil podruhé v řadě Hradec Králové. Nakonec uspokojivě finišoval na jaře také Liberec, to Olomouc se Slováckem neuspěly v souboji o pohárovou Evropu. Jak si zmíněné kluby povedou v následujících měsících?

FC Hradec Králové

Co můžeme čekat?

Tu událost si žádný z pravidelných diskutujících na EuroFotbalu nemůže nechat ujít. Již 5. srpna by měl nastat ten slavný den, který na jednu stranu překazí jednu dlouhotrvající legraci, jeden letitý vtip. Na stranu druhou si ale fotbalový Hradec nový stadion skutečně zaslouží. Konkurenční Pardubice sice byli rychlejší, avšak trpělivost růže přináší. A tak nový stánek pod Bílou věží asi vypadá ve výsledku líp než ten děravý u soutoku Labe a Chrudimky. Nyní už stačí vše jen doladit, načančat. Nachystat do všech propagačních materiálů novou vizuální identitu, nového maskota Pana Lízátka, vyzkoušet, zda svítí i lízátka samotná (tedy osvětlení připomínající tvar této cukrovinky). Pak už bude jen a pouze krásně. Tedy snad. Poslední zprávy z hradecké radnice už zase nejsou moc optimistické.

Ještě před očekávanou srpnovou premiérou na vlastním stadionu se ale musí "Votroci” prokousat prvními dvěma koly na hřištích silných protivníků. V duelech se Slavií a Plzní se poprvé ukáže, jak si Hradečtí rozumí s Jozefem Weberem, trenérem, jenž nahradil úspěšného Miroslava Koubka. Weberovi však v už chvíli pšenka moc nekvete, v posledních letech se předčasně pakoval z Mladé Boleslavi, Karviné i Českých Budějovic. Fanoušci Hradce tak jistě doufají, že Weber bude bedlivě poslouchat asistenta Stanislava Hejkala, který dosud moudře radil Koubkovi. Výhodou je, že Hejkal se s Weberem už nějakou dobu zná. Stejně tak je nový hlavní kouč zvyklý na spolupráci s druhým asistentem, někdejším řízným stoperem Adrianem Rolkem.

Votroci tedy vstupují do nové sezóny s jistými obavami. Další mouchy se objevily během přípravných duelů, kdy mančaft srážela nepřesná koncovka. Jiné limity zůstávají, čímž je myšlen někdy až přehnaně důrazný střed pole. Vojtěch Smrž i Petr Kodeš totiž patří mezi aktivní sběrače karet žluté i červené barvy. I s nimi si ale Hradec počínal v předešlých dvou ročnících úspěšně. U fanoušků tak převládá především natěšení na nové ochozy. Do toho je jistě potěšila přijatelná cena vstupenek i zlepšená práce marketingového týmu.

Obměna soupisky

Ladislav Krejčí starší celou sezónu 2022/23 jen trénoval, v přípravě však ukázal, že góly střílet nezapomněl. Vedle Sparty získali Votroci zvučnou posilu do zálohy také z Plzně. Václav Pilař se vrátil do prostředí, v němž před více než deseti lety nastartoval svou kariéru. Stoper David Heidenreich se může pyšnit zkušenostmi z mládežnických výběrů italské Atalanty, kterou nyní v létě definitivně opustil. Probudit se hodlá útočník Ondřej Šašinka, jehož se zbavil ostravský Baník. Dopředu se bude tlačit také Petr Juliš z Chrudimi, ve středu pole usiluje o místo odchovanec hradeckého fotbalu Daniel Horák, který je zpět na východě Čech po vypršení smlouvy ve Spartě (naposledy hrál za sparťanské béčko). Brankářský štáb rozšířil Adam Zadražil z Táborska. V týmu po prodloužení smlouvy dál pokračuje kapitán Jakub Rada.

O góly se již nebude starat Filip Kubala, jehož zlákal Baník. Původně Hradec počítal s dalším pokračováním stopera Filipa Čiháka i forvarda Mateje Trusy, oba si však Plzeň poněkud nečekaně stáhla zpět z hostování (Trusa následně zamířil na Slovensko do Dunajské Stredy). Stejně tak skončilo hostování ofenzivního univerzála Matěje Ryneše ze Sparty. Gólman Michal Reichl se přesunul k Bohemians, záložníku Filipu Novotnému i útočníku Pavlu Dvořákovi vypršela smlouva, načež Dvořák oznámil konec kariéry. Mladíci Daniel Kutík, Lukáš Hájek a David Jurčenko zamířili hostovat do druholigové Chrudimi.

Výsledky v přípravě

SK Libčany - FC Hradec Králové 0:4
FC Hradec Králové - FC Sellier&Bellot Vlašim 1:1
FC Hradec Králové - MFK Vyškov 3:1
FC Hradec Králové - FC Silon Táborsko 3:0
FK Viktoria Žižkov - FC Hradec Králové 2:2
FC Hradec Králové - AC Sparta Praha B 5:1

Bilance Hradce v přípravě: 4 výhry — 2 remízy — 0 proher

Los prvních pěti ligových kol

Slavia - Hradec Kr.
Plzeň - Hradec Kr.
Hradec Kr. - Budějovice
Baník - Hradec Kr.
Hradec Kr. - Zlín

Předpokládaná sestava: Bajza - Čech, Heidenreich (Leibl), Klíma - A. Gabriel, Kodeš, Rada (Smrž), Krejčí (Harazim) - Juliš (Horák), Vašulín (Šašinka), Pilař

Tip na umístění: 13. místo.

FC Slovan Liberec

Co můžeme čekat?

Začátek sezóny a drtivá většina opor z předešlého ročníku zůstává? Na to pod Ještědem rozhodně nejsou zvyklí. Je tomu ale skutečně tak, i trenér Luboš Kozel již prohlásil, že kádr je víceméně připraven. Opravdu po dlouhé době si v Liberci vše potřebné zařídili s předstihem. Předtím se něco podobného stalo naposledy snad někdy v titulových sezonách. Znamená to tedy, že u Nisy můžeme čekat na něco velkého?

Ještě stojí za to počkat. Ostatně jeden muž se před nedávnem nechal zlákat nabídkou do výšin. Jinak se ovšem nabízí, aby Slovan v 65. roce své existence zničehonic opět vyletěl do výšin. Pokud tedy najde nového Zápotočného, Nezmara, Štajnera a další. Což, upřímně, bude vskutku těžké. Nicméně zapletení do bojů o pohárovou Evropu by fanoušci po nějakém čase jistě uvítali. Už na jaře zvládli Severočeši z neslaného ročníku upéct jakž takž uspokojivé sedmé místo. Zvládne to tentokrát ještě líp? Naváže na úspěch B-týmu, jenž letos na jaře postoupil do třetí nejvyšší soutěže?

Už nyní trvá Kozlovo angažmá v Liberci déle, než se zprvu čekalo. Málokdo čekal, že jím vyznávaný styl hry sedne severočeským zápasníkům. Zatím to ale vcelku funguje. Optimismus dodávají taky výsledky z přípravných duelů, až na prohru s Düsseldorfem i z těch proti zahraničním protivníkům. Zatím tedy není důvod litovat odchodu Kozlova asistenta Ivana Kopeckého, který ve Slovanu skončil po vzájemné dohodě, načež jej nahradil Josef Petřík. Bude ale třeba prokázat, že Severočeši nestojí a nepadají pouze se dvěma hráči. Pro boj o přední mety budou muset zabrat i jiní.

Obměna soupisky

Největší výhrou je pro Slovan uplatnění opce na jednu ofenzivní oporu a z Pescary se tak přesunul Ľubomír Tupta. Ze Sparty se zase definitivně na sever Čech přestěhoval brankář Hugo Jan Bačkovský. Pokud se probojuje mezi tři tyče, bude před ním zřejmě operovat stoper Matěj Chaluš. Ten už u Nisy dříve hrál, nyní se zde dostal skrze hostování ze švédského Malmö. Po přestupu z Českých Budějovic se chce v záloze prosadit Nicolas Penner, útok zase posílil Chorvat Luka Kulenović. Na hostování ze Slavie setrval Filip Prebsl, ze stejného důvodu se na určitou dobu přestěhoval do Liberce středopolař Filip Horský. Další slávista Štěpán Beran zůstává ve Slovanu na testech (jeho bratr Michal za Severočechy v minulosti rovněž hrál). Podobně jako Prebsl by měl zůstat také další stoper Dominik Plechatý, jehož uvolnila Sparta. Z hostování v Třinci se vrátil gólman Lukáš Hasalík, v přípravě zaujali i dva plejeři z B-mužstva - obránce Milan Govaers a záložník Jakub Hudák. Nové smlouvy podepsali brankář Oliver Vliegen, zadák Marious Pourzitidis i útočník Michael Rabušic.

Na rozdíl od Tupty se z Liberce odstěhoval jiný tahoun, Victor Olatunji přestoupil do Sparty. Zdravotní potíže donutily ukončit kariéru někdejšího reprezentačního beka Theodora Gebe Selassieho. Forvard Imad Rondić si po vypršení smlouvy našel angažmá v polském Widzewu Lodž, kontrakt skončil také křídelníku Karolu Mészárosovi. Středopolař Matěj Valenta se po konci hostování ze Slavie připravuje ve Slovácku, Sparta zase uvolnila útočníka Matyáše Kozáka do Bohemians a pravý bek Gigli Ndefe je zpět v ostravském Baníku. Do druholigového Varnsdorfu odešli hostovat gólman Lukáš Pešl, záložník Kristian Michal a forvard Dominik Gembický (zde je budou trénovat dva bývalí hráči Liberce, Miroslav Holeňák a Petr Papoušek). Středopolař Christ Tiéhi by měl zůstat na Britských ostrovech, zájem o něj jeví druholigový anglický klub Rotherham.

Výsledky v přípravě

FC Slovan Liberec - FK Viagem Příbram 2:0
FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 2:0
KKS Lech Poznaň - FC Slovan Liberec 1:3
FC Slovan Liberec - FK Varnsdorf 4:0
FC Slovan Liberec - FC Vysočina Jihlava 0:2
FC Slovan Liberec - Puskás Akadémia FC 4:1
FC Slovan Liberec - Fortuna Düsseldorf 1:2

Bilance Liberce v přípravě: 4 výhry — 0 remíz — 3 prohry

Los prvních pěti ligových kol

Liberec - Baník
Ml. Boleslav - Liberec
Liberec - Bohemians
Zlín - Liberec
Liberec - Pardubice

Předpokládaná sestava: Vliegen - Plechatý, Chaluš, Prebsl (Pourzitidis) - Penner (Fukala), Doumbia (Višinský), Červ, Ghali (Mikula) - Frýdek - Olatunji (Kulenović), Tupta

Tip na umístění: 7. místo.

SK Sigma Olomouc

Co můžeme čekat?

Mělo to přijít v uplynulé sezoně, opět však došlo k odložení. Tak co letos? Zaútočí Sigma konečně na evropské poháry? Nebo to opět bude takové nedotažené? Bude se dál mařit potenciál? Třeba novinář Deníku Sport Michal Kvasnica, který olomoucký fotbal dlouhodobě a bedlivě sleduje, míní, že kádr Hanáků vypadá z pohledu kvality, zastupitelnosti a zdvojení pozic nejlépe za poslední dobu. To zní fajn, jenže známe Sigmu. Do ročníku 2022/23 vstoupila dominantní výhrou v Ostravě, v dalších měsících ji ale srážely na kolena chyby gólmanů (i po nich zůstávají Matúš Macík a Jakub Trefil aspiranty na jedničku mezi třemi tyčemi) či neschopnost vsítit gól jako první.

Hanáci mají za sebou vyvedenou přípravu, byť trenér Václav Jílek by ještě rád vypiloval výstavbu hry. Jeho tradiční důraz na presink ale nesl své ovoce, navíc se mu rozstřílela staronová tvář v útoku. To se hodí obzvlášť v momentě, kdy Antonín Růsek dál laboruje s ploténkou, kvůli níž přijde minimálně o start sezóny. Kromě Růska a rovněž marodícího nadějného brankáře Tadeáše Stoppena však Sigma vypadá pečlivě připravena na novou štaci. Probojuje se na jejím konci do pohárové Evropy?

I kdyby to opět náhodou nevyšlo, tak nevadí. V Olomouci si pořád mohou říkat, že to vyjde někdy jindy, že to zvládne jiná generace. Je známo, že na Hané umí pracovat s mládeží. B-mužstvo skončilo v ročníku 2022/23 ve druhé lize na historické osmé příčce. Minimálně vyrovnat se jej pokusí pod Tomášem Janotkou, jenž převzal trenérské žezlo od Augustina Chromého. Ten se totiž stal naplno šéftrenérem akademie. Namísto Janotky povede U19 Jan Krajčovič a U17 zase od Krajčoviče přebírá Ivo Gregovský, který se do České republiky vrací po letech, kdy se o talenty staral v Kataru. Výhodou Sigmy zkrátka je, že v případě neúspěchů prvního mužstva si fanoušci mohou zlepšit náladu pozorováním mladíků. A přitom věřit, že jeden z nich se stane novým Jemelkou, Plškem nebo Chytilem.

Obměna soupisky

Hledaným střelcem se má stát Lukáš Juliš, který toho sice naposledy ve španělské Ibize moc neodehrál, v přípravě to ovšem nebylo znát. Po problémech se Hanákům podařilo dokončit přesun pravého obránce Vojtěcha Křišťála, jenž se s mateřskou Jihlavou nerozešel zrovna dobrém. Pokud je v olomoucké mládeži po někom sháňka, jsou to stopeři. Proto si Sigma raději ze Slavie koupila Františka Matyse. Ten poslední rok a půl hostoval ve Vyškově a podle dohody si jej Slavia může přivést zpět. Zatímco Juliš se definitivně vyvázal z kontraktu se Spartou, středopolař Jan Fortelný zůstává kmenovým hráčem Letenských, byť nadále hostuje na Hané. Na testech uspěl útočník Yunusa Murtiala, z B-týmu na chvíli dostal šanci Mikeš Cahel, na soustředění už ale neodcestoval. Stejně tak si Jílek nevytáhl žádného dalšího talenta z olomoucké líhně, neboť údajně ani jeden z nich nevypadá dostatečně připraveně. Hovořilo se o odchodu levého beka Ondřeje Zmrzlého, tomu ovšem sportovní ředitel Ladislav Minář pohrozil odstavením do béčka. Zmrzlý pak namísto trucování raději prodloužil kontrakt.

Vloni zamířil olomoucký talent do Sparty, letos na Hané lovila Slavia. Na Kryštofa Daňka navázal dnes už reprezentant Mojmír Chytil. Olomouc opustil rovněž stoper Florent Poulolo, který se nově snaží prosadit v Mladé Boleslavi. Smlouva vypršela středopolaři Lukáši Greššákovi (nově se uhnízdil v Košicích), útočníku Davidu Vaněčkovi (zamířil do Opavy) a brankáři Vilému Fendrichovi (připravuje se v Jablonci). Do Pardubic přestoupil ofenzivně laděný Tomáš Zlatohlávek, jehož na východě Čech ještě možná doplní křídelník Jakub Matoušek. Nevyužívaný Patrik Slaměna se připravuje v Prostějově.

Výsledky v přípravě

SK Sigma Olomouc - MFK Dynamo Dolný Kubín 3:1
SK Sigma Olomouc - MFK Dukla Banská Bystrica 4:0
Bruk-Bet Termalica Nieciecza - SK Sigma Olomouc 0:3
SK Sigma Olomouc - AS Trenčín 2:1
SK Sigma Olomouc - SK Rapid Vídeň 2:1
SK Sigma Olomouc - Mezökövesdi SE 2:1

Bilance Olomouce v přípravě: 6 výher — 0 remíz — 0 proher

Los prvních pěti ligových kol

Sparta - Olomouc
Olomouc - Karviná
Slovácko - Olomouc
Olomouc - Teplice
Plzeň - Olomouc

Předpokládaná sestava: Macík - Chvátal (Křišťál), Vraštil (Pokorný), Beneš, Zmrzlý - Navrátil (Vodháněl), Ventúra, Breite, Pospíšil (Zorvan), Sláma - Juliš

Tip na umístění: 4. místo.

1.FC Slovácko

Co můžeme čekat?

Je vidět, že po třech vydařených sezonách se Uherskohradišťské publikum namlsalo. Když tedy vedení Slovácka dlouhou dobu nevítalo žádnou posilu, začala - minimálně v prostoru sociálních sítí - panovat nervozita. Pramen ovšem u řeky Moravy nevyschl. "Přijdou minimálně dva a maximálně čtyři hráči," tvrdil na začátku července sportovní manažer 1.FCS Veliče Šumulikoski. Vypadá to, že na jeho slova dojde. Možná to bude trvat celé přestupové období, postupně se však kádr "šohajů” dává pro sezónu dohromady.

Progres z poslední doby je vidět také na jménech protivníků z přípravných mačů. O Olympiakosu nebo Salcburku si před takovými pěti lety mohlo nechat Slovácko zdát. Nyní už se ale tři roky pohybuje v širší tuzemské špičce, do toho na sebe sympaticky upozornilo v Evropské lize. A dokud bude mužstvo koučovat Martin Svědík, lze čekat, že jen tak se Uherskohradišťští nepopadnou. Svědíka přitom údajně lanařila plzeňská Viktoria, nakonec si však žádaný stratég ještě prodloužil svůj pobyt v Dolnomoravském úvalu. Přišel ovšem o asistenta Josefa Muchu - otec známé tenistky Karolíny a brankáře fotbalových Teplic Filipa odešel do brněnské Zbrojovky.

Z krátkodobého hlediska se tedy Slovácko zaměřuje na posílení kádru. Zvlášť, když na marodce dlouhodobě zůstávají stoper Tomáš Břečka i záložník Michal Kohút. Dlouhodobý cíl je ambicióznější, avšak pro fotbalový rozvoj regionu potřebný. Moravané totiž touží po vybudování tréninkového centra, díky němuž by nadějní hráči mohli trénovat na jednom místě. Že je v Uherském Hradišti poptávka po mladých fotbalistech, o tom se hovoří v podstatě celé tři roky, po něž se Slovácku daří. Milan Petržela i Michal Kadlec ještě jednu sezónu jistě zvládnou, dřív nebo později už ale skutečně bude třeba je nahradit.

Obměna soupisky

Zatímco s návratem brankáře Milana Heči ze Sparty se počítalo, forvard Rigino Cicilia zřejmě čekal, že se vloni odchodem do nizozemského Heraclesu rozloučil s Hradištěm nadobro. Osud však chtěl, aby na sebe bílý dres ještě navlékl. V A-týmu zůstal Michal Trávník, jenž do něj přestoupil ze Sparty po ročním hostování. Vedle něj vyztuží střed pole Matěj Valenta, jemuž časově omezené hostování na Moravě umožnila Slavia, ze stejného klubu se po pouhém půlroce možná vrátí krajní bek Michal Tomič. Smlouvu prodloužil talentovaný útočník Pavel Juroška. Slovácko chtělo také středopolaře Dominika Janoška s Danielem Tetourem či útočníka Matěje Pulkraba. Ani jeden z nich ale Svědíkovy tréninkové dávky nepolyká.

Po hostování ve Vyškově chce Svědíka o svých kvalitách konečně přesvědčit zadák Jaromír Srubek. Z dorostenců a mladíků dosuh hrajících za B-mužstvo zaujal 19letý obránce Obuchi Onuoha, který se s prvním mužstvem dlouho připravoval stejně jako brankář a mládežnický reprezentant Alexandr Urban, zadák Vojtěch Bartoš a středopolaři Aleš Kočí s Martinem Kudelou.

I díky příchodu Heči se angažmá ve Vietnamu, tedy vlasti svých předků, dočkal brankář Filip Nguyen. Po konci hostování se se Slováckem rozloučil útočník Ondřej Šašinka, obránci Patriku Šimkovi zase vypršela smlouva (poté podepsal v rodném Prešově). Z hostování ve Zlatých Moravcích se vrátil zadák Alden Šuvalija, ten by ovšem měl jít opět hostovat někam jinam. Brankáře Jiřího Borka zase zkouší Vyškov.

Výsledky v přípravě

1.FC Slovácko - Slezský FC Opava 2:2
1. SK Prostějov - 1.FC Slovácko 1:2
1.FC Slovácko - FK Železiarne Podbrezová 4:0
1.FC Slovácko - MFK Skalica 3:1
Olympiacos FC - 1.FC Slovácko 2:1
Holstein Kiel - 1.FC Slovácko 1:0
FC Red Bull Salcburk - 1.FC Slovácko 0:3

Bilance Slovácka v přípravě: 4 výhry — 1 remíza — 2 prohry

Los prvních pěti ligových kol

Slovácko - Budějovice
Baník - Slovácko
Slovácko - Olomouc
Bohemians - Slovácko
Slovácko - Ml. Boleslav

Předpokládaná sestava: Heča - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Doski (Kalabiška) - Petržela, Havlík, Trávník (Daníček), Kim (Holzer) - Juroška, Mihálik (Vecheta)

Tip na umístění: 5. místo.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (104)

Přidat komentář
bobis21

Letos se vrací ten dementní zápas, kterým se může tým z prostřední skupiny dostat do evropy A Svoboda si to ještě pochvaluje

Reagovat
Firkraag

Na hovno, i když to třeba pro nás může být dobré, principiálně je to svinstvo.

Reagovat
Salfovic

To se nehrálo na dva ?

Reagovat
bobis21

Ne, byl to jen jeden zápas na hřišti toho ze skupiny o titul. Pamatuji si to bohužel moc dobře

https://www.eurofotbal.cz/fortuna-liga-cz/2018-2019/reportaz/banik-ostrava-fk-mlada-boleslav-562736/

Reagovat
Salfovic

Aha, nebyl to vlastně první a poslední takový zápas? Pak se kvůli Covidu rozšířila liga a následně jsme měli jen čtyři pohárová místa.

Reagovat
lampas

Ještě v covid sezoně. Slovan doma porazil Boleslav, pak se šlo do EL, a tam s obrovskou klikou i do základní skupiny.

Reagovat
$dolar$

Tak to je super, aspon ta prostredni skupina dava smysl.

Reagovat
oli9

Naprostý nesmysl... Má to mít klub který se umístí v první šestce

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pablos

Jsem hrál jednou FM za belgický tým a tam si ty poháry mohl udělat i z posledního místa po základní části mám za to

Reagovat
Zajda

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kaspar

To uz bych radsi sebral jedno poharovy misto ty prvni skupine a nechal o nej hrat ty 4 kluby z prostredni.

Reagovat
Salfovic

Nebo rovnou dvě a o to jedno místo by mohly hrát v záchranářské skupině.

Reagovat
bobis21

Místo v EL jako kompenzace za sestup

Reagovat
mistr129

Nebo rovnou tři a o to třetí ve druhý lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mi trochu zní jako diskriminace ČFL a MSFL.

Reagovat
mistr129

Já myslel že se bavíme o Konferenční lize, pro ČFL a MSFL jsou snad vyhrazená místa v LM

Reagovat
Kaspar

Dobre ale ta prostredni skupina je jinak o nicem, jeden rok hraje o penize a dalsi zase o pohary, tak at tu tabulku rozdeli po 30 kolech na 2 skupiny a je pokoj.

Reagovat
Sigma Olomouc

Nebo tomu, kdo dá největší úplatek

Reagovat
San Iker

Já nechápu, že nikoho nenapadlo hrát systémem, kdy po základní části by se to rozdělilo TOP4 (každý s každým doma, venku - 6 zápasů), prostřední skupina 8 týmů - play off doma venku max jeden tým 6 zápasů, minimálně 2) a Nejhorší 4 každý s každým doma venku. Odpadl by ten "nefér" problém s domácím/venkovním prostředím. Zároveň je to udržitelný, ať máme 4 nebo 5 týmů v pohárech.

5 týmů v pohárech - celá TOP 4 do pohárů+ vítěz play off (pokud by byl vítěz MOL Cup mimo poháry, tak zápas na neutrálním hřišti mezi vítězem play off a 4. týmem tabulky)

4 týmy v pohárech - TOP3 do pohárů + vítěz play off se 4. týmem zápas na neutrálním hřišti (pokud by byl vítěz MOL Cupu mimo topku, tak by se holt musel 3. tým tabulky utkat na neutrální půdě s vítězem play off)

Neni to dokonalý, ale příjde mi to trochu lepší nez současný systém... Možná je nefér, že za určitý konstelace, by 3. tým musel hrát s vítězem play off zápas o vše na neutrální půdě, ale zas takovej tým, co by dokázal v playoff vyřadit tři soupeře + vyhrát zápas na neutrální půdě proti někomu z TOPky, tak ten by si ty poháry zasloužil. Přibylo by víc atraktivnějších zápasů. Sice by se teoreticky 12. tým mohl dostat do pohárů, ale jak moc by to bylo reálný, že porazí 3-4 soupeře? A nezasloužil by si to takový tým? Jako jestli se v tom potenciálním duelu 3. s 12. nedokáže 3. tym tabulky vybičovat, když jde o poháry, tak tam stejne nema co dělat.

A nebo zrušit nástavbu, ale myslím, že pro kluby či O2 by to nebylo moc prospěšné

Reagovat
db18

Reagovat
Cotton

To zní dobře, rozhodně líp než současný systém. Např. teď na jaře by 12. Baník musel porazit Slovácko, Hradec, Olomouc, a pak Bohemku v zápase o poháry. Tím pádem by byly zasloužený, i když jim předcházelo 12. místo.

Reagovat
ACSeRw!n

Olatunji uz je ve Sparte a Pospisil konci v Olomouci. Pochybuju, ze Olomouc bez nej skonci 4.

Reagovat
Batigol

Kde je informace, že Pospa končí v Olomouci?

Reagovat
Sigma Olomouc

Jo, kde je ta informace, že Pospíšil končí?

Reagovat
Bechy1893

No kde je???

Reagovat
Rothbard

TOP6 podle vás? Diskutujme:

Reagovat
Tom a Jerry

1. Slavia

2. Sparta

3. Plzeň

4. Olomouc

5. Liberec

6. Baník

Reagovat
inferno08

FCVP

SKS

ACS

SLO

HRK - OLO

In that order

A budu na tom Hradci trvat! Nakonec se mi všichni pokloní...

Reagovat
Tom a Jerry

S Weberem nejde hrát skupina o titul

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
bobis21

Mají horší kádr a horšího trenéra. To ti jen (možná) stadion nevykompenzuje.

Reagovat
Puskas

I když ještě uvidíme, kdo tam přijde hostovat.

Reagovat
Mönchengladbach

1. Slavia

2. Plzeň

3. Sparta

4. Hapalball

5. Kozelball

Reagovat
Imos

Hradec

Reagovat
inferno08

Stejně tak by ses smál, kdybych loni napsal Bohemku.

Reagovat
Imos

to bych neřekl

Reagovat
inferno08

Takže ty jsi loni čekal bohemku v top 6 jo?

Reagovat
Imos

Ne, ale měla k tomu větší předpoklady než Hradec letos, kdyby to aspoň netrénoval Weber tak ti to i uznám jako jenom úlet

Reagovat
Sigma Olomouc

ACS

SKS

FCVP

LIB

SLO

BAN

Reagovat
Rothbard

Líbí se mi kurzy na Olomouc (2,60, že bude v TOP6 a Baník ne (2,50).

Kurzy na vítěze nemá cenu hrát podle mě, tam je to čistě mezi S (pokud nevěříme Plzni, že se prokouše mezi ně), kdežto v těch TOP6, eventuálně 10 - Hradec - se dají najít zajímavé kurzy.

Reagovat
Greny

Kolik je na Jablonec??

Reagovat
Rothbard

3,00 TOP6; 1,30 TOP10

Reagovat
Greny

Dík , zkusím možná šestku ale ten Látal no

Reagovat
Salfovic

Tak to já bych se klidně vsadil, že Plzeň minimálně jedno S nechá za sebou.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
lampas

Sparta

Slavia

Plzeň

Slovan

Slovácko

Baník

Reagovat
Pablos

1. Slavia

2. Sparta

3. Olomouc

4. Mladá Boleslav

5. Slovácko

6. Slovan Liberec

Reagovat
Imos

1. Slavia

2. Sparta

3. Plíseň

4. Slovan

5. Slovácko

6. Baník

Reagovat
oli9

1.Slavie

2.Sparta

3.Slovacko

4.Plzeň

5. Liberec

6.Baník

Reagovat
Uwe háže buly

Sparta

Slavie

Plzeň

Jablonec

Olomouc

Baník

Reagovat
Tom a Jerry

Hradec spadne do skupiny o záchranu

Liberec bude hrát výš než loni

Olomouc by tu 4. příčku mohla zvládnout

A Slovácko se propadne do středu tabulky

Reagovat
Salfovic

Těch adeptů na 4.-6. místo je letos tedy požehnaně. Olomouc, Slovácko, Baník, Bohemka, Liberec, Jablonec, možná i Hradec, když ho nakopne stadion a Pilař bude zdravej. To se nedá tipovat.

Reagovat
Rothbard

Někdo vyzdvihuje Baník, jiný jej zatracuje. To stejné s Jabloncem, Hradcem...to je pro mě úplně nečitelné

Reagovat
romeo351

Liberec, Olomouc, Baník

Reagovat
Sigma Olomouc

A Slovácko

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě ti tam chybí Slavia a Plzeň.

Reagovat
oli9

Hradec si myslím, že ne. Jaká budou labilní.. Jinak olmik, Bohemka, Slovácko určitě. Baník má kádr silný na papíře ale záležet bude co s tím Hapal vykouzlí... Stát se může to že budou atakovat 3. místo stejně tak můžou být 11.

Reagovat
$dolar$

Letos muze bejt hodne silna ta skupina tymu pod spickou - Slovacko, Banik, Bolka, Sigma, Liberec, Jablonec.. Uprimne si umim vyargumentovat u kazdeho z nich, proc by mel skoncit vys nez ostatni.

Ale kdybych mel rict jeden tym, tak reknu Olomouc - jsou spolu delsi dobu, maji vyvazeny kadr, maji Julise, kterej je tam rad a jde mu to tam a velmi kvalitni duo treneru - Jilek a Sanak.

Slovacko je stejne jako posledni roky, jen zase starsi.

Liberec se zase chvili bude skladat a ze zacatku podle me dost poztraci, ale postupne pujde nahoru.

Jablonec stavi novej tym, novej trener, taky jim to potrva.

Bolka ma hodne zajiamvej tym, ale absolutne neverim Kulicovi.

Banik hodne posil, dobre zazemi, vysoka ocekavani.. ale je to Banik. Takze klasicky ho jeho fans vidi na titul a oni budou radi za TOP6.

Reagovat
bobis21

Mě by fakt zajímalo, kde se tyhle sračky o Baníku pořád berou. Kdy ho fans viděli na titul? Před 50 lety?

Reagovat
$$CaptainKokotko

Cíl by vždy měl být 4místo. Top 6 minimálně a cokoliv jiného je ostuda. S Mikloškem to jde snad správným směrem. Posil je moc a to se asi projeví ale vybírají se mnohem líp. I Fantomas to potvrdil v podcastu. Tak snad to pojede

Reagovat
bobis21

Cíl posledních několik let vždy byla ta top6 a chápu, že i letos je to podobné.

S tím že postup do pohárů pak už je spíš o štěstí, protože ty týmy za první trojkou to prostě urvou tím, že chytnou pár zápasů formu a tím odskočí ostatním kvalitativně srovnatelným.

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak jestli Juliš odehraje alespoň 50%zápasů, tak to bude úspěch. A pak bychom 4. mohli být

Reagovat
$$CaptainKokotko

Bolka ty posily mě přijdou nic moc a Kulič je velká neznámá. Jablonec hodně posil a Látal. Jablonci nevěřím vůbec. Baník moc změn. Přijde mě vtipné, že v zimě nikoho nepřivedli a teď si uvědomí, že jsou hráči potřeba a přivedou jich milion . Naštěstí ty hráče vybírají dobře, ale Hapalovi nikdo moc nevěří. Myslím, že v top 6 bude Liberec, Olomouc a my. Přání by bylo my, Olomouc a Baník. Olomouc vypadá dobře a my snad budem lepší jak minulou sezonu. Mladší hráči snad udělali progress. KL nás pěkně dojebala

Reagovat
bobis21

Změn je hodně, ale zase do pozic, kde to dává smysl. A i v zimě teda nový hráč přišel a pak na jaře byl 13x v základu ...

Skončil Lašty, takže přišla posila do brány Markovič.

Odešel Tijani, takže přišel hrot Tanko.

V minulé sezoně tu byly 2 křídla na hostování, takže místo nich přišel Ewerton.

Na LB máme jen důchodce Fleišmana, takže tam taky byly příchody potřeba - Kpozo a Madleňák.

S předhocem na 3 stopery pak přišel další stoper Blažek.

No a zbytek jsou střední záložníci, které Baník hledá už asi 5 let, navíc se pracuje s možností odchodu Kaloče.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jj, fantomas to taky potvrdil, že posily se vybírají správně. Vy pořád spolupracujete s 11hacks ne? Jak už jsem psal nahoře tak boj o 4místo my, vy a Olomouc to by bylo super

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
$dolar$

fantomas potvrdil

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jinak je to super. Tolik týmů může hrát o top6. Aspoň to bude zajímavé. Vy snad budete hrát zajímavější fotbal a potrápite Slavii a Spartu

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Coutinho10

velká škoda pro něj

15:23

Pech si přetrhl přední zkřížený vaz

Slavii bude po většinu letošní sezony scházet David Pech. Záložník si přetrhl přední zkřížený vaz v koleni a čeká ho minimálně půlroční pauza, ve středu se podrobí operaci.

Reagovat
ACSMan

Nabízí se to okomentovat vzhledem ke jménu

Reagovat
PBLead

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
$$CaptainKokotko

Není těch zranění celkově u vás nějak moc za ty poslední roky? Nebo se mě to jen zdá?

Reagovat
bobis21

A nemáte víc zranění jen proto, že máte milion hráčů?

Reagovat
$$CaptainKokotko

Svedík je náročný a teď je mimo Kohút. Břečka teď a předtím Šašinka jsou skleněnky. S tím máš pravdu když májí 3x víc hráčů , ale ten styl Trpiše na to může mít taky vliv.

Reagovat
bobis21

Jasně, myslel jsem Slavii s tím milionem hráčů, ne Slovácko

Reagovat
Puskas

Slávka má milion hráčů, Slovácko hráče za milion.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Coutinho10

to bylo víc dřív, teď si myslím, že to není tak hrozný, ale máme hráče, co jsou tomu náchytlnější, o tom žádná

Reagovat
romeo351

Co vlastně Usor?

Reagovat
Coutinho10

do konce kalendářního roku je pořád na tom hostování v Linzu

https://www.transfermarkt.com/moses-usor/profil/spieler/1003622

nicméně co koukám na jeho čísla, tak nic moc...

1+1 a 959 minut ze 16 zápasů, takže bude záležet, jak se mu bude dařit v následujících měsících a zda Linz uplatní opci na 2mil. Eur nebo ne

Reagovat
Greny

Pro něj je to katastrofa poslední půlrok ... A k to u další rok v hajzlu

Reagovat
emisarpravdy

Co si budeme povídat. Při rovnosti bodů udělal titul Spartě ten vymyšlenej pokutovej kop na Slovácku. Snad jim nová komise v čele s novým člověkem nepůjde tak na ruku. Ale raději se na to nespoléhám.

Reagovat
noustres

Záleží kam půjde obálka.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
3M

Slavia mela zase prohrat v Teplicich

Reagovat
emisarpravdy

A sparta na podzim vyrovnala proto Hradci z ofsajdu.

Reagovat
Stannis Baratheon

Untrvasrmani

Reagovat
Bechy1893

Co si budeme...kdyby Slavie s Plzní na jaře nepromrdali pytel bodů, tak bys tu nemusel brečet nad rozhodčími, kteří mimochodem na podzim řezali Spartu hlava nehlava

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
emisarpravdy

Viz výše. Uznanej gól z ofsajdu proti Hradci ale jo, ztráty tam byly, o tom žádná.

Reagovat
Csaplárova past

Preview patří do podcastu, kdo to má číst

Reagovat
Zdechlina

FCS do top 6 a budu spokojený. bojím se, že našeho vrcholu jsme už dosáhli v EKL a ziskem poháru

Reagovat
Salfovic

Taky bych řekl.

Reagovat
oli9

Kecy. Nevím proč si ne zvyknete že pod Svědíkem prostě patříme do top 6 právě díky němu a jeho náročnému stylu a hrajem jako tým.. Jsou pospolu prostě patříme k tomu lepšímu...

Reagovat
Zdechlina

To jako jo, ale jak dlouho tu Svědík ještě bude? Hádám, že toto je jeho poslední sezona, jestli se nám nepodaří urvat nějaké pohárové umístění

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele