Seniory kurzem malby provede populární malíř a sochař Pavel Lakomý. Jeho díla zdobí řadu severočeských měst
Účastníci kurzu Pokusný svět s mikroskopem a lupou. Foto: Gymnázium a střední odborná škola Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Už jen deset dní mají senioři na podání přihlášek do vzdělávacích kurzů, které započnou v září v rámci projektu Poznáváme společně. Přihlášky do kurzů lze odevzdat elektronicky či formou vyplněné papírové přihlášky do 31. července.

Je pro ně připraveno celkem 15 kurzů. Řada účasníků se do projektu hlásí opakovaně, oceňují jednak spolupráci s mladými lidmi a hlavně možnost se setkávat s ostatními. Na konci školního roku se "studenti" loučí při zahradní slavnosti. Článek o této události si můžete přečíst ZDE.

Od nového školního roku čekají na účastníky kurzu avizované novinky – výuka italštiny nebo tvorba s výtvarníkem Pavlem Lakomým, který má s vedením kurzů pro veřejnost bohaté zkušenosti. Pavel Lakomý je malíř a sochař, který žije a tvoří v Litvínově. Autor pravidelně vystavuje u nás i v zahraničí, především v Německu. Jeho výtvarná tvorba se prolíná s hudbou, které se aktivně věnuje již od svého mládí. V jeho dílech se divák seznámí s malířskou figurativní tvorbou, ale také s abstraktní polohou, pro kterou nalezl vzory v umění francouzských, ale i českých surrealistů. V pozdější době se začal Pavel Lakomý věnovat i sochařství. Jeho monumentální díla z různých materiálů jsou součástí veřejných prostranství severočeských měst a obcí.

Chybět nebudou ani oblíbené kurzy angličtiny či počítačů a IT. Řada kurzů se věnuje také přírodním vědám.


Přihlášku lze podat dvěma způsoby:
1. formou vyplnění papírové přihlášky, k nalezení je tu: https://1url.cz/Ruu22. Přihlášku v papírové podobě je potřeba odevzdat na podatelně Městského úřadu v Klášterci nad Ohří, nám. Dr. E. Beneše 85.

2. elektronicky na on-line odkazu: https://1url.cz/Tuu2q

Slavnostní zahájení nového školního roku proběhne 9. září 2023 v 9 hodin v kulturním centru. Více informací k projektu Poznáváme společně najdete ZDE.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru