Hlavní obsah

Ráno jsme odjeli na výlet, zpátky už nás nepustili. Zpověď Češky, která uvázla na Rhodu bez dokladů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu vyrazila lodí na výlet, jen aby zjistila, že se zpátky do hotelu už nedostane. Šárka Michálková patří k těm turistům, kteří zůstali na ostrově bez dokladů a všech svých věcí. Ty zůstaly v hotelu, který možná už lehl popelem.

Ostrov Rhodos zasáhl požárVideo: Reuters

 
Článek

Šárka Michálková dorazila na Rhodos s cestovní kanceláří tento týden a spolu s rodinou se ubytovala na pobřeží Kiotari. „Včera ráno jsem se svou sestrou a neteří jela lodí po deváté hodině do hlavního města na výlet. Od cestovní kanceláře jsem byla informována až po 15. hodině, že hoří v blízkosti našeho hotelu,“ popsala Novinkám Michálková.

Zůstalo jim jen oblečení, co měly na sobě, a peníze, které si s sebou vzaly na výlet. „Když jsme chtěly jet zpět, tak už nás tam nepustili,“ uvedla Michálková. „Jsme bez pasu a všech věcí,“ dodala s tím, že původní hotel nejspíš shořel. To ale neví jistě.

Delegátka cestovní kanceláře zajistila Michálkové a její rodině náhradní ubytování přímo v hlavním městě. „Jsme na hotelu a dobře se tu o nás starají. Někteří klienti této cestovky a jiných jsou ubytováni v halách,“ uvedla.

Co bude dál, zatím neví. „Momentálně mě nikdo ještě nekontaktoval. Stále čekám na informace, takže nemohu říci, jak probíhá komunikace mezi ambasádami a cestovní kanceláří,“ uvedla Češka s tím, že vše nechává právě na cestovní kanceláři. „Ale ano, měli jsme být informováni dříve,“ dodává.

Na Rhodu je dál několik tisíc českých turistů

Evropa

Evakuace Čechů z řeckého Rhodu. Na ostrově se nekontrolovaně šíří požár

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám