Asistenti prevence kriminality mají nový úkol. Zaměřit se na problémy mezi uprchlíky
Asistenti prevence kriminality. Foto: město Most
Most

Most – Město Most získalo peníze na 6 asistentů prevence kriminality z programu zaměřeného na zvládání problémů souvisejících s dopadem ruské agrese na Ukrajině. Dva asistenti prevence kriminality jsou tak ukrajinské národnosti a 4 asistenti prevence kriminality mají zkušenosti s mosteckými sociálně vyloučenými lokalitami.

„Jejich úkolem bude působit v problémových lokalitách s cílem snížení počtu vybraných událostí a přestupků souvisejících s bezpečností a veřejným pořádkem v okolí ubytoven, snížení počtu vybraných událostí a přestupků souvisejících s bezpečností a veřejným pořádkem spáchaných ukrajinskými občany, snížení sociálního napětí mezi majoritou a minoritou, zvýšení dostupnosti výchovných, vzdělávacích, volnočasových, osvětových a poradenských aktivit pro ukrajinské občany, zejména děti a mládež, zlepšení komunikace s veřejností v souvislosti se zvládáním uprchlické krize, posílení pocitu bezpečí a vzájemných dobrých vztahů mezi hostitelskou společností a hlavní cílovou skupinou," uvedla na webu města mluvčí Alena Sedláčková.

Cílem projektu je prevence kriminality související s uprchlickou krizí, a předcházení konfliktů majority a minority nebo minorit mezi sebou a také prevence podvodů, majetkové, předsudečné či jinak nenávistné trestné činnosti mířené na uprchlíky. Výskyt sociálně patologického chování a s tím související problémy byly zaznamenány také uvnitř samotné uprchlické komunity.

Pro předcházení výše uvedených negativních jevů bylo třeba posílit preventivní aktivity ve městě, zejména v sociálně vyloučených lokalitách, a přizpůsobit jejich obsah a zaměření v souvislosti s uprchlickou vlnou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru