U Tijaniho to zatím na delší časový úsek není. V tempu Slavie se většinou zahltí za nějakých deset minut...

U Tijaniho to zatím na delší časový úsek není. V tempu Slavie se většinou zahltí za nějakých deset minut...

Když si Slavia podle papírových předpokladů poradila v Edenu s Hradcem Králové (2:0), v základní sestavě u toho byli Ivan Schranz, Mick Van Buren i Václav Jurečka

V průběhu zápasu se pak dostalo i na (úspěšného žolíka) Mojmíra Chytila. Další letní posila z Moravy Mohamed Tijani však proseděl kompletních 90 minut jen na lavičce.

Při velké konkurenci se na dvaadvacetiletého nigerijského forvarda s historií v Třinci, Karviné, Táborsku i Baníku jednoduše nedostalo a na první soutěžní minuty v sešívaném dresu si ještě bude muset počkat minimálně do příštího kola v Českých Budějovicích.

Jindřich Trpišovský zdůvodnil jeho ignoranci tím, že si stále zvyká na slávistické nároky, které nejsou zrovna malé...

"Zatím má největší problémy s intenzitou hry, byl zvyklý absolvovat souboje a pak se třeba chvíli vydýchat. V našem tempu se většinou zahltí za nějakých deset minut," vyčíslil webem slavia.cz citovaný šéf lavičky.

Podle něj má skvělé okamžiky, kdy vypadá dobře, ale na výraznější prostor to zatím není. S "Votroky" by nastoupil v případě, kdyby hrál od první minuty Chytil. Trenérský štáb však nakonec sáhl po jiné ofenzivní variantě.

"Kdyby startoval zápas Mojmír, Tiji by utkání dohrával. Blíží se navíc kvalifikace, ve kterých chceme ohrávat jiné hráče. V případě jiného vývoje utkání by se na hřiště dostal, ale změna projevu pro něj, kdy je třeba „moc neodpočívat“ a hrát nahoru dolů, mu bude chvíli trvat. Zatím to proto není na nějaký delší časový úsek," potvrdil.

Nejvýraznější osobnosti F:NL? Dvojice z Příbrami či top střelec Řezníček