Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Hotel Zochova chata – láká místem, pohodou i vynikajícím jídlem  

Hotel Zochova chata v srdci krásné přírody se svým dokonale vybaveným wellness & spa centrem je ideálním místem, kde můžete zrelaxovat a nechat odpočinout tělo i duši. K dobré pohodě samozřejmě přispívá i lahodné jídlo. Místní špičková restaurace spojuje tradiční i moderní kuchyni a dopřeje vám tak nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Tajemstvím úspěchu restaurace je talentovaný šéfkuchař Peter Holec, který k vaření přistupuje s nadšením a kreativitou. Při sestavování menu vychází především z klasické slovenské kuchyně s moderním twistem a důraz klade na čerstvost a kvalitu surovin. “Při vytváření menu se vždy opírám o sezónní produkci a lokální suroviny. Moje motto je, abychom měli pro každého něco – masa, steaky i vegetariánská jídla. Tradiční slovenskou kuchyni jsem doplnil o domácí malokarpatské vinohradnické speciality. např. smetanový  koprový posúch. Ten servírujeme k naší speciální dubákové (hříbkové) polévce –  mimochodem, vaříme jí zásadně z dubáků z okolních bukových lesů a jejím cílem není nic menšího než splněný gastronomický sen pro každého milovníka hříbků,” vypráví Peter Holec.

Vyhlášená dubáková polévka s bramborami a se smetanovým koprovým posúchom není jediná specialita z hříbků. Šéfkuchař Peter Holec si místní dubáky zamiloval natolik, že je využívá u více pokrmů napříč celým jídelním lístkem.  Stálá nabídka je opravdu rozmanitá a potěší i chutě hostů, kteří dávají přednost lehčím nebo vegetariánským jídlům.

Hotel Zochova chata je také proslulý svými tematickými večery a degustačními menu, které přináší další rozměr kulinářského dobrodružství. V celé zahradě komplexu si pěstují i vlastní bylinky. U hostů je mimořádně oblíbené „levandulové období“ – začátkem léta zde opanuje celé okolí opojná levandulová vůně a levandule se v tuto dobu již tradičně objevuje také v několika speciálních recepturách nápojů i jídel.

Neoddělitelnou součástí hotelového komplexu je stylová dřevěná Furmanská krčma, kde na vás dýchne atmosféra slovenského venkova před sto lety a budete si tam připadat jako v pohádce. Během chladných večerů se topí v peci, která celou krčmu krásně vyhřeje. Jídla se zde připravují na otevřeném ohni a vyhlášenou specialitou jsou pečené kachny s červeným zelím a lokšemi. Je to ideální místo pro rodinné oslavy, firemní akce nebo třeba řízenou degustaci místních vín.

Zdroj a foto: Hotel Zochova chata

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *