Bavorští policisté žádají českou veřejnost o pomoc. Žena se nevrátila z procházky, neviděli jste ji?

25.07.2023 10:55     25.07.2023 13:07

Dvaašedesátiletá žena odešla na procházku a dosud se nevrátila. Do pátrání po ženě byla zapojena i Horská služba Šumava.

pohřešovaná žena z Bavorska
pohřešovaná žena z Bavorskahorská služba Šumava pátrá po ženě_HS (9)horská služba Šumava pátrá po ženě_HS (2)horská služba Šumava pátrá po ženě_HS (1)horská služba Šumava pátrá po ženě_HS (4)horská služba Šumava pátrá po ženě_HS (3)horská služba Šumava pátrá po ženě_HS (5)horská služba Šumava pátrá po ženě_HS (6)horská služba Šumava pátrá po ženě_HS (7)horská služba Šumava pátrá po ženě_HS (8)horská služba Šumava pátrá po ženě_HS (10)

Policejní prezidium Dolní Bavorsko vyhlásilo dne 23. července 2023 pátrání po pohřešované ženě Sigfrid Martha Maria DENGLER, narozené 3. května 1961.

Pohřešovaná odešla téhož dne z místa bydliště ve Frauenau, které se nachází na okraji Bavorského lesa. Centrum obce leží asi 8 kilometrů od hranic s Českou republikou. „Žena odešla na vycházku k Roklanu. Kolem 13. hodiny byla viděna u horské chaty Waldschmidthaus na Roklanu. Doposud se nevrátila a je možné, že se nachází v nebezpečí či nouzi a nemůže si sama přivolat pomoc,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Bavorští kolegové se obracejí i na českou veřejnost, pokud jste pohřešovanou ženu viděli, obraťte se na Společné centrum česko-německé policejní a celní spolupráce Petrovice-Schwandorf na telefonní číslo stálé služby 974 324 261 nebo na Polizeiinspektion Zwiesel, Böhmerwaldstraße 30, Zwiesel, telefon 09922/8406-0, případně na tísňovou linku Policie České republiky 158,“ uvedla mluvčí.

AKTUALIZACE:

Záchranáři z Bergwachtu a německá policie po ženě pátrali již od nedělního odpoledne a šumavské horskoslužebníky požádali o prověření příhraniční oblasti v okolí Roklanské hájenky, Roklanu a neprostupného terénu podél státní hranice.

Celé akce, která probíhala včera mezi 15 a 23 hodinou, se účastnilo 9 šumavských záchranářů s psovodem a technikou. „Pátrání po pohřešované, které se na české straně soustředilo do velmi těžkého a orientačně náročného terénu v pohraniční oblasti bylo neúspěšné,“ popsal jeden ze zasahujících záchranářů. Na základě rozhodnutí německé policie, ukončili čeští záchranáři pátrání kolem 23 hodiny.

Foto z pátrání FB Horská služba Šumava - Kvilda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy