Jezírko v rožnovském parku projde rekonstrukcí za 3 miliony korun

Foto: Město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Rožnovská radnice se chystá na významnou investici za téměř tři miliony korun, která se týká rekonstrukce jezírka v městském parku. Opravy začnou 1. srpna a potrvají do konce října.

Jezírko v městském parku je již delší dobu v nevyhovujícím technickém stavu. Tento fakt je společně se snahou o zlepšení veřejných prostranství hlavním důvodem, proč se rožnovská radnice rozhodla k jeho rekonstrukci. Té budou již na konci července předcházet přípravné práce včetně vypuštění jezírka a oplocení celého objektu.

Tyto kroky jsou nezbytné pro zajištění bezpečnosti a efektivnosti rekonstrukce. Samotná rekonstrukce zahrnuje několik klíčových kroků, včetně opravy hydroizolace nebo vstupního a výstupního objektu,“ uvedla tisková mluvčí Rožnova pod Radhoštěm Petra Graclíková a dodala, že dalším důležitým aspektem je oprava kamenné zídky, která funguje jako obezdění vodního prvku.

Jezírko v městském parku je jedním z nejvýraznějších prvků tohoto prostoru a má významnou roli v ochlazování okolního prostředí zejména během horkých letních měsíců. Tato lokalita je také vyhledávaným místem pro odpočinek a rekreaci obyvatel i návštěvníků města.

Rekonstrukce jezírka je nutná, jelikož technický stav je aktuálně nevyhovující. Současně jsme také museli dodržet několik podmínek od Správy Chráněné krajinné oblasti Beskydy. Jednou z nich je termín, kdy je možné rekonstrukci provést. Ten je stanoven na 1. srpna až 30. října, a přestože zasahujeme do hlavní turistické sezóny, věřím, že vše proběhne hladce a bez komplikací,“ uvedl místostarosta města Tomáš Gross.

Celková cena rekonstrukce dosahuje výše téměř 3 miliony korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x