Proč je Harmonic Trading skvělý nástroj pro analýzu

260
Harmonic_Trading
Foto: XTB

V dnešním finančním světě, který je plný investic a tradingu, narazíte na různé strategie. My si ukážeme Harmonic Trading, který je skvělým nástrojem pro identifikaci potenciálních bodů obratu na finančních trzích.

S využitím Harmonic Tradingu můžete zlepšit načasování nákupu nebo prodeje aktiv a vyhnout se impulzivním rozhodnutím na trhu. Investiční strategie nabízí systematický a dobře definovaný přístup k obchodování, který vám může pomoci dosáhnout lepších obchodních výsledků.

Pokud jste trader nebo investor, tato metoda technické analýzy a rozpoznávání vzorců pro vás může být velmi užitečná. Co je Harmonic Trading? Jde o formu technické analýzy, která se zakládá na Fibonacciho úrovních. Tento koncept vychází z přesvědčení, že finanční trhy se pohybují v přirozených geometrických vzorcích, které se opakují.

Cenové vzorce vytvářejí známé obrazce, jako jsou Butterfly nebo Cypher, které mohou identifikovat Fibonacciho poměry.

Jak využít Harmonic Trading v praxi

K efektivnímu využívání harmonického vzorce postupujte podle čtyř hlavních kroků.

  1. Identifikace vzoru: Rozpoznání konkrétního harmonického obrazce na cenovém grafu je prvním krokem. Existuje i specializovaný software, který vám může tento proces usnadnit.
  2. Měření Fibonacciho poměrů: Po identifikaci vzoru obchodníci měří cenové pohyby pomocí Fibonacciho úrovní, což pomáhá určit potenciální zóny obratu.

K tradingu jsem se dostal poměrně originální cestou, říká Petr

  1. Potvrzení pomocí dalších indikátorů: Pro zvýšení spolehlivosti harmonického obrazce můžete kombinovat tuto strategii s dalšími technickými ukazateli.
  2. Realizace obchodu: Když máte všechny podmínky splněny, pak můžete vstoupit do obchodu a nastavit úrovně stop-loss a take-profit pro řízení rizika.

Jak mohou investoři profitovat z Harmonic Tradingu?

Strategie se často používá pro krátkodobý trading, ale z principů harmonického obchodování mohou profitovat i dlouhodobí investoři. Tuto strategii mohou investoři aplikovat na delší časové rámce k tomu, aby identifikovali potenciální vstupní a výstupní body pro dlouhodobé investice.

Trading chce silný žaludek i nervy z oceli, říká trader

Využitím Harmonic Tradingu můžete zlepšit načasování nákupu nebo prodeje aktiv a vyhnout se tím impulzivním rozhodnutím na trhu. Tato strategie nabízí systematický a dobře definovaný přístup k obchodování, který může pomoci dosáhnout lepších výsledků.

Více informací o Harmonic Tradingu naleznete v třídílné videosérii XTB, kterou společnost vypracovala ve spolupráci s profesionálním traderem Patrikem Klempárem.

–Adman’s Choice–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here