Agresor napadl řidiče trolejbusu, bránil se i strážníkům

26.07.2023 19:46

Agresivního muže zpacifikovali strážníci Městské policie Plzeň. Muž plival na sklo v trolejbusu, napadl řidiče a poté se bránil i strážníkům.

DSC00547

K incidentu došlo v úterý večer v centru Plzně.

"Prostřednictvím tísňové linky se v úterý vpodvečer obrátil na strážníky řidič trolejbusu. Z přepravy vyloučil cestujícího, který byl zjevně vlivem omamných a psychotropních látek a choval se ve voze nevhodně. Ten to však nesl nelibě a odmítal trolejbus opustit," uvedla mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Muž měl plivat na okna, dveře vozu atd., konflikt pak vyostřil na zastávce MHD Pařížská, kdy na místo dorazili strážníci.

"Muži se jejich přítomnost nelíbila a během několika okamžiků, kdy vůči němu prováděli nezbytné úkony, zkusil řidiče udeřit do obličeje. Okamžitým zásahem mu v tom strážníci zabránili a odvedli jej stranou. Své výstupy pak ale dotyčný stejně nezmírnil. Když přijely posily, odmítal spolupracovat a dával to velmi hlasitě vědět. V momentě, co napřáhl ruku proti strážníkovi, ve snaze jej udeřit, bylo jasno. Po svedení na zem skončil s pouty na rukou," uvedla dále mluvčí.

Agresor nakonec skončil na záchytce. "Postoupit dechovou zkoušku na alkohol a test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle dotyčný odmítl. Po vystřízlivění se bude muž zpovídat z několika přestupků, kterých se dopustil," říká Jana Pužmanová.

ilustrační foto

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24