Přerov trénuje v Novém Jičíně. Na led vyjel s 37 hráči, šest jich zkouší

HC ZUBR Přerov | Foto: Petr Komárek, hokejprerov.cz

27. července 2023, 8:05

Adam Bagar

Hokejisté Přerova ve středu zahájili přípravu na ledě, v Novém Jičíně se trenérům hlásilo hned 37 hráčů. Šest z nich se bude v rámci zkoušky rvát o místo v prvoligovém kádru.

Zubři testují vytáhlého obránce Jakuba Adámka a pětici útočníků: Jiřího Karafiáta, Lukáše Chludila, Slováka Richarda Nemce, Viktora Konečného a Tomáše Krupu, o jehož zkoušce v mateřském klubu jsme už dřív informovali.

23letý Jakub Adámek strávil poslední roky ve Frýdku-Místku, za který sehrál 128 utkání s bilancí 6+8. Zároveň naskakoval i o patro níž právě v Novém Jičíně, kde se momentálně se Zubry připravuje.

Novojičínský led dobře zná i další testovaný hráč, stejně starý Viktor Konečný. Ten má za sebou výbornou sezonu ve druhé lize, když sbíral více než bod na zápas. Ďáblům pomohl 42 body za 16 branek a 26 nahrávek.

O místo v přerovském týmu se uchází také Jiří Karafiát. 25letý útočník s více než stovkou startů za extraligový Zlín strávil uplynulý ročník v Porubě, kde nasbíral jen šest bodů (4+2) ve 45 střetnutích. U Zubrů se mihl už v sezoně 2021/22, dřív hrál i za Havířov či Vsetín.

Foto: Petr Komárek, hokejprerov.cz

O první zahraniční angažmá pak usiluje slovenský forvard Richard Nemec, jenž s výjimkou krátkého působení v Nitře zůstával věrný Skalici. Naposledy jí pomohl 25 body (11+14) ve 44 duelech, celkem ve druhé nejvyšší slovenské lize zapsal 149 startů a 92 bodů (42+50).

20letý Lukáš Chludil je odchovancem Zlína, za nějž válel v juniorce a příležitost už dostal i mezi muži – naskočil do devíti extraligových a třinácti prvoligových zápasů, na svůj první bod mezi seniory však stále čeká.

Se Zubry trénují také Svozil či Ferenc

A o dva roky starší Tomáš Krupa se pokouší o návrat domů po šesti sezonách strávených na Vsetíně, v Olomouci, Havířově a v Opavě. V sezoně 2022/23 zaznamenal ve druhé lize devět branek a sedm nahrávek, osm utkání sehrál za AZet (1+1) a 31 za Slezan (8+6).

S přerovským týmem vyjela na led i řada juniorů nebo dva odchovanci – Stanislav Svozil, jenž má za sebou premiérové starty v NHL za Columbus, a úřadující slovenský šampión s Košicemi Jakub Ferenc. Později se má připojit ještě brankář Tomáš Suchánek, kterého v září čeká kemp Anaheimu.

Jakub Ferenc a Stanislav Svozil

Jakub Ferenc a Stanislav Svozil | Foto: Petr Komárek, hokejprerov.cz

Kdo vyjel s HC ZUBR Přerov na led?

Brankáři:
Michal Postava, Martin Vojtek mladší, Milan Ryšavý (jen trénuje).

Obránci:
Robert Černý, Jiří Krisl, Ondřej Cubo, David Chroboček, Tomáš Kudělka, Tomáš Hanák, Jakub Adámek (zkouška), Dan Bárta (juniorka), Adam Holík (juniorka), Jan Billa (A-tým/juniorka), Adam Tomiga (juniorka), Stanislav Svozil (jen trénuje), Jakub Ferenc (jen trénuje).

Útočníci:
Tomáš Doležal, Antonín Pechanec, David Březina, Jakub Svoboda, Darek Hejcman, Vojtěch Tomi, Jan Svoboda, Daniel Indrák, Jiří Goiš, David Dobša, Patrik Tarnoczy, Lukáš Chludil (zkouška), Jiří Karafiát (zkouška), Tomáš Krupa (zkouška), Radim Hradil (A-tým/juniorka), David Buršík (juniorka), Matěj Halík (juniorka), Ludvík Lysoněk (A-tým/juniorka), Viktor Konečný (zkouška), Richard Nemec (zkouška), Petr Švejda (juniorka).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz