Duchařský horor podle příběhu z Twitteru. Dear David se představuje v děsivém traileru

Foto: Lionsgate

Čím hlouběji pátráš, tím temnější je pravda. Horor Dear David, který vychází ze „skutečných událostí“, přesněji hrůzu nahánějících tweetů napsaných umělcem Adamem Ellisem, se představuje v poměrně dobře vypadajícím traileru. Titulní roli Ellise, kterého straší duch malého chlapce, si zahrál Augustus Prew ze seriálu Pán prstenů: Prsteny moci.

V srpnu roku 2017 začal populární karikaturista Adam Ellis vyprávět příběh o tom, jak v jeho bytě straší mrtvé dítě. Jeho první tweet získal přes 55 000 retweetů a 76 000 lajků. Příběh o jeho zkušenostech s duchem, kterého nazval Drahý David, se stal virálním a získal mu milion sledujících na Twitteru.

„Měl obrovskou deformovanou hlavu, která byla na jedné straně promáčknutá,“ napsal Adam Ellis v dalším příspěvku, který obsahoval i duchovu podobu. „Chvíli na mě jen zíral, ale pak se zvedl ze židle a začal se šourat k posteli. Byl jsem zcela ochromen a probudil jsem se s křikem,“ dodal. Adam Ellis pokračoval v psaní příběhu a pořizování fotografií až do prosince roku 2017. V létě roku 2018 se mediální společnost Buzzfeed, ve které Adam Ellis pracoval, rozhodla příběh přenést na filmová plátna.

Horor Dear David přichází od režiséra Johna McPhaila, tvůrce originální zombie komedie Anna a apokalypsa a společností Lionsgate a BuzzFeed. V hlavních a vedlejších rolích se představí Augustus Prew, Justin Long, Andrea Bang a Rachel Wilson.

Dear David má americkou premiéru 13. srpna, ve stejný den vychází také v digitální podobě.

Foto: Lionsgate