QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Techmania v létě žije. „S návštěvností jsme spokojeni,“ říká ředitel Jiří Královec

28.07.2023 16:16

Věda, experimenty, speciální noční programy, nové edukativní i zábavné filmy, příměstské tábory…taková je plzeňská Techmania během léta. Co se aktuálně děje v science centru? Ptali jsme se ředitele Jiřího Královce.

CG0A4715

S letošní návštěvností jsou v Techmanii spokojeni. Zvláště, když se venku zatáhne, zaplní malí zvídavci nejen science centrum, ale také přidružené 3D planetárium.

„Naším cílem je letos 165 tisíc návštěvníků, a to se nám zatím při denní průměrné návštěvnosti 525 osob daří plnit. Včera tu bylo 1226 návštěvníků, dnes bude určitě také přes tisíc lidí,“ svěřil se ředitel Jiří Královec. Techmania se tak už pomalu přibližuje k číslům před covidem, kdy návštěvnost činila 180 tisíc lidí.

Zatímco během roku je Techmania vyhledávaná školními kolektivy, v létě sem jezdí rodiny s dětmi nejrůznějšího věku. „Crvrkot“ tu mají i díky táborům po celý den. „Příměstské tábory na nejrůznější témata máme naplněné, v těchto dnech nám běží tři,“ říká ředitel.

V létě můžete v Techmanii zažít i speciální akci. „Je to Noční léto v Techmanii, při které návštěvníci mohou pozorovat noční oblohu. Probíhají chemické pokusy a vědecké show pod širým nebem. Návštěvníci hledají noční poklad v Techmanii,“ přibližuje Jiří Královec bohatý program akce.

Noční léto v Techmanii se koná v pátek 28. července a v pátek 25. srpna. Když v tento den přijdete do Techmanie vaše vstupenka platí i na večerní program, držitelé permanentek mají rovněž vstup zdarma. Pro ostatní je vstup 140 korun.

Vedení Techmanie ale řeší i provozní záležitosti. Před prázdninami v Techmanii zrekonstruovali kuchyni, teď chystají opravu střechy. „Jsme ve fázi výběru dodavatele, chtěli bychom na podzim udělat rekonstrukci střechy, která je nutná,“ říká Jiří Královec.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24