Sedmnáctka začala pod Paterou vítězně! Švýcary srazila v závěru

Foto: Jan Beneš, Český hokej

28. července 2023, 18:26

Adam Bagar

Reprezentační sedmnáctka vykročila do nové sezony vítězně, v úvodním ze tří zápasů na ledě Davosu porazila domácí Švýcarsko 2:1. Úspěšnou premiéru má za sebou nový hlavní trenér Pavel Patera.

Reprezentanti do sedmnácti let se po testování a následném kempu v Benešově dočkali také první ostré bitvy. V Davosu rychle otevřel skóre Vít Záhejský, ale po přesilovkovém srovnání z hole Nika Lehmanna trval od 27. minuty dlouho nerozhodný stav.

Ten zlomil až v závěru Adrien Bartovič. Útočník švédského Malmö rozsekl drama v čase 55:56 a zařídil tak vítězný debut trenérského triumvirátu Pavel Patera – David Moravec a František Ptáček. Jistým výkonem k němu přispěl i brankář Ondřej Štěbeták.

V sobotu a neděli čekají hráče sedmnáctky odvetná utkání ve Švýcarsku, kde se rvou i o nominaci na Turnaj pěti zemí v Chomutově. Ten proběhne od pátku 4. do úterý 8. srpna a Češi se na něm postupně postaví Švýcarům, Němcům, Američanům a Slovákům.

ŠVÝCARSKO "17" – ČESKO "17" 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. N. Lehmann (Schenk, Kneubühler) – 5. Záhejský (Raichl), 56. Bartovič (Rozsíval).
Rozhodčí: Lemelin, Spieler – Krsmanovic, Nater.
Vyloučení: 3:1.
Využití: 1:0.
Švýcarsko "17": Birchler – Nappiot, Moret, N. Lehmann, Haas, Bär, Van der Kaaij, Heyer – Aeschlimann, Wagner, Dandois – Schenk, Kneubühler, Hasler – Meier, L. Lehmann, Etter – Blaha, Aebli, Peter. Trenér: Schumacher.
Česko "17": Štěbeták – Černý, Mrtka, Winkelhöfer, Mikel, Šilhavý, Holub, Zimovčák – Poletín, Frolo, Pekař – Bartovič, Pavlík, Rozsíval – Raichl, Záhejský, Lev – Kucharčík, Fasner, Matějovský. Trenér: Patera.

Další program sedmnáctky ve Švýcarsku

Sobota 29. července:
16:00 Švýcarsko – Česko (v Davosu)

Neděle 30. července:
11:00 Švýcarsko – Česko (v Davosu)

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz