Měsíční počet uživatelů sítě X podle Muska dosáhl nového maxima

foto Symbol sociální sítě X (dříve Twitter), 24. července 2023.

New York - Měsíční počet uživatelů sociální sítě X, dříve známé jako Twitter, dosáhl nového maxima. Uvedl to dnes majitel X Elon Musk na svém účtu na síti a sdílel graf, který ukazuje, že počet uživatelů přesáhl 540 milionů.

Muskův příspěvek o počtu uživatelů X přichází v době, kdy společnost prochází organizačními změnami a snaží se zvýšit příjmy z reklamy, které v posledním měsíci klesly, upozornila agentura Reuters. Je to také další z řady komentářů vedení firmy, které tvrdí, že X má silnou pozici a je využíván poté, co 5. července spustila společnost Meta Platforms konkurenční sociální síť s názvem Threads.

Twitter měl v květnu 2022 podle prohlášení učiněného před jeho koupí Muskem 229 milionů aktivních uživatelů. Musk převzal Twitter loni v říjnu.

Musk se po koupi Twitteru stal jeho generálním ředitelem a rychle uskutečnil řadu produktových a organizačních změn. Společnost zavedla ověření jako placenou službu a začala sdílet podíl z prodeje reklamy s vybranými tvůrci obsahu na platformě. V květnu Musk jmenoval generální ředitelkou Twitteru bývalou šéfku reklamního oddělení NBCUniversal Lindu Yaccarinovou. Dal tak najevo, že prodej reklamy je prioritou, i když platforma pracuje na zvýšení příjmů z předplatného.

Stanice BBC dnes uvedla, že šéf Mety Mark Zuckerberg zaměstnancům řekl, že sociální síť Threads přišla o více než polovinu uživatelů. Zejména díky propojení se sítí Instagram překonala tato konkurenční platforma Twitteru pět dní po svém spuštění práh 100 milionů uživatelů. Jako nejrychleji rostoucí aplikace tak předčila ChatGPT. Dva týdny po spuštění měla síť Threads podle některých odhadů kolem 150 milionů uživatelů. Zuckerberg ale při hovoru se zaměstnanci řekl, že tento počet se později snížil.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je středa 1. května 2024

Očekáváme v 21:00 17°C

Celá předpověď