Nebezpečný manévr řidiče autobusu: Vytlačil dodávku a vlétl do křižovatky. Věc řeší policie

Řidič autobusu nebezpečně předjížděl v křižovatce.

Bláznivý autobusák

Do redakce Krimi zpráv dorazilo video, které zachycuje zběsilou jízdu jednoho z řidičů autobusu. Ten na křižovatce málem vytlačil dodávku ze silnice, když ji začal zprava předjíždět. Nad jeho chováním kroutili hlavou i jiní řidiči autobusu. O případ se zajímala také policie.

Na záběrech pořízených ze zadní palubní kamery osobního auta je vidět autobus, který vyjíždí z odbočovacího pruhu a začíná předjíždět auta, jež stojí na křižovatce, protože mají červenou. „Nechtěl čekat na další zelenou, tak nás předjel zprava a přímo před vozidlem přede mnou se zařadil do levého pruhu, přičemž ohrozil a částečně i vytlačil dodávku přede mnou,“ popsal řidič, který záběry natočil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drsná bitka cizinců v centru Prahy, zraněný skončil v nemocnici. Všude byla krev, líčil svědek

„Řidič autobusu porušil vodorovné dopravní značení a při přejíždění z pruhu do pruhu ohrozil druhého řidiče,“ uvedl vedoucí dopraní policie Richard Hušek. Video viděli také kolegové řidiče autobusu. „On to tam takhle poslal? Ty v**e, to je prasák,“ uvedl jeden z nich. „Ty krávo, hustý,“ dodal další. „Kr****y najdete všude,“ sdělil další z řidičů autobusu.

O případ se po zhlédnutí videa začali zajímat také policisté, kteří si pro řidiče přišli na autobusové nádraží, aby mou položili pár otázek. Před reportérem CNN Prima NEWS řidič nejprve zavřel dveře, ale později sám přišel, aby svou zběsilou jízdu vysvětlil. „Dojížděl jsem a myslel jsem si, že červená dodávka má defekt v levém pruhu, protože jsem viděl, že za ní stojí auta,“ líčil řidič. „Jakmile jsem byl na úrovni dodávky, tak vidím, že se ten člověk začal rozjíždět a říkám ‚no do háje‘,“ vysvětloval.

„Řidiči, který spáchá takový přestupek, hrozí sankce ve správním řízení do 2 500 korun a přidělení pěti trestných bodů,“ popsal Hušek. „Je to bejkárna, taková věc by se prostě neměla stát,“ uvědomil si řidič. „Samozřejmě z toho vyvodíme důsledky v podobě vrácení odměn a podobně, protože takové jednání považujeme za nevhodné,“ uvedl mluvčí společnosti BusLine Radovan Vrátný s tím, že se ostatním účastníkům provozu omlouvá.

Tagy: