Na Tachovsku hořely balíky sena ve velkém plechovém skladu

Zveřejněno v Krimi západ
Od - sobota, 29. červenec 2023 15:05
Na Tachovsku hořely balíky sena ve velkém plechovém skladu ilustrační. Foto: M. Osvaldová

Na Tachovsku v obci Třemešné dnes hořely balíky sena ve velkém plechovém skladu. Pracovníci zemědělské firmy nahlásili požár velmi brzy a pomáhají s jeho likvidací. Informoval o tom velící důstojník krajských hasičů Martin Roháč. Příčina požáru není známá.

"Firma hned povolala nakladače, které vyvážejí velké balíky ven. Ty ohořelé se ochlazují vodou, za hodinu by jich mělo být vyvezeno tolik, aby nebylo nic dotčeno. Celý objekt ale nebudeme vyskladňovat," řekl 12:30 velitel. Hala je velká, parkuje v ní také kombajn.

"Plamenné hoření už není, jenom to doutná. Už je to pod kontrolou," uvedl velitel. Po vyvezení všech zasažených balíků ven ze skladu, bude dobrovolná jednotka s majitelem farmy místo požáru nějakou dobu hlídat. "Majitel je na místě, běhá tu hodně jeho zaměstnanců, manipulátory vyvážejí balíky ven z obou stran haly, což je velká pomoc," řekl velitel. Ocenil také včasné zjištění a nahlášení požáru.

Hořelo v areálu velké zemědělské firmy na okraji obce. Na místě zasahuje asi 25 profesionálních i dobrovolných hasičů. Vyvezené doutnající balíky pomáhá hasit déšť, který do Plzeňského kraje přišel po 12:00.

čtk