InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Atletické MČR v Táboře zná další tři mistry republiky! Radovali se Halátek, Pešová a Brzyszkowská

V Táboře pokračuje atletické MČR. , Autor: Josef Janda

V Táboře pokračuje atletické MČR.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Mistrovství ČR v atletice je v Táboře v plném proudu a během brzkého sobotního odpoledne se radovali další tři špičkoví čeští atleti ze zisku titulu mistra republiky. Trojskok mužů se kvůli dešti o několik desítek minut opozdil a nejlépe se s posunem vypořádal Pavel Halátek (TJ Sokol Opava), který předvedl výkon 15,18 m v posledním šestém pokusu. Ve skoku vysokém žen zvítězila Denisa Pešová (USK Praha), která svedla velký souboj se svou oddílovou kolegyní Michaelou Hrubou. Pešová skočila nový osobní rekord 188 cm. Ve vrhu koulí žen kralovala Katrin Brzyszkowská (SSK Vítkovice) za výkon 15,93 m.

 

Stříbro si zajistil v trojskoku mužů rovněž posledním pokusem Ondřej Vodák (VSK Univerzita Brno) za 15,04 m a bronz bral Lukáš Budík (TJ Jiskra Otrokovice) za 14,83 m ve třetí sérii.

Výškařka Hrubá získala stříbro za 186 cm. Bára Sajdoková (TJ TŽ Třinec) obsadila bronzovou příčku za výkon 178 cm. Táborská závodnice Julie Kotalíková skončila pouze centimetr za svým osobním maximem a domácímu publiku předvedla výkon 172 cm. Kotalíková zvládla 160 cm napoprvé, 165 cm napodruhé a poslední pokus ji zachránil na výšce 169 cm. Naproti tomu 172 cm skočila na druhý pokus, následná výška a pokus o nový osobák na 175 cm jí už třikrát nevyšel. Kotalíková brala při své premiéře mezi dospělými 7. místo.

Druhá ve vrhu koulí byla Martina Mazurová (AK Olomouc) za 15,66 m a bronz získala Lenka Valešová (AK Škoda Plzeň) za 14,93 m, která vybojovala stříbro už v hodu kladivem. Reprezentantka Bechyňského atletického klubu Bechyně Kamila Kůtová vrhla kouli do vzdálenosti 11,84 m hned na první pokus a obsadila mezi třinácti závodnicemi 11. místo.

Svůj závod v běhu na 800 metrů má za sebou i další domácí atlet Jakub Škrdleta (TJ VS Tábor). Škrdleta nastoupil do třetího rozběhu, v němž obsadil mezi šesti běžci páté místo. Škrdleta zaběhl čas 1:56,68 min. a do zítřejšího finále se nekvalifikoval.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace