Reichlové se sešli v Litvínově. Kapitán naganských šampionů trénuje svého syna

Přidat na Seznam.cz

Jednou z největších legend litvínovského hokeje je bezesporu Robert Reichel. Má za sebou úžasnou kariéru v NHL a ještě skvostnější v reprezentaci. Své brusle chtěl pověsit na hřebíček po zisku titulu právě s Litvínovem. To se však podařilo až další severočeské legendě – Martinu Ručinskému. „Alby“, jak je kapitán naganských šampionů nazýván, se průběžně do litvínovského klubu vrací. I nyní je důležitou součástí Vervy, která se už na ledě připravuje na novou sezonu. Působí v týmu jako asistent trenéra Karla Mlejnka.

Včera se poprvé litvínovští hokejisté představili na ledě. Byl mezi nimi i Kristian Reichel, který se s Vervou připravuje před odletem do USA, kde by měl opět hrát v AHL za Manitobu. Ale zároveň bude tajně doufat v přesun do Winnipegu, jehož je hráčem. V jeho dresu nasbíral zatím 13 utkání v NHL.

Kromě svého syna samozřejmě Reichel starší sleduje nové posily, které v létě přišly do Litvínova. Určitě nejzajímavějšími hráči jsou bratři Ondřej a David Kašovi. První působil v loňské sezoně v Carolině, druhý se přesunul ze Sparty.

Vedle dalších českých posil (Marek Beránek – Plzeň, Lukáš Válek – Litoměřice, Petr Koblasa – Karlovy Vary), budou jistě fanoušci „Žlutočerných“ zvědavi na akvizici z Kanady Kevina Czuczmana. Obránce javorového listu hrál naposledy ve finském Tampere. „Jsme velmi rádi, že se nám Kevina podařilo přivést do klubu. Mapovali jsme ho již před minulou sezonou. Jsme přesvědčeni, že týmu přinese nejen obrovskou zkušenost, ale především velkou důslednost a poctivost,“ uvedl hlavní trenér Karel Mlejnek.

Vím o Litvínovu poměrně dlouho. Vyrůstal jsem jako fanoušek Toronta Maple Leafs, takže si pamatuji Roberta Reichela, který v Torontu hrál a byl naprosto fantastickým hráčem. Můžeme tedy říct, že Litvínov znám přes dvacet let,“ podotkl se smíchem 32letý obránce. „Je to klub se skvělou historií, ta čísla mluví za vše. Je úžasné, kolik hráčů Litvínov vychoval a bude zajímavé zanechat v klubu stopu po tolika skvělých hráčích,“ dodala kanadská posila.

Czuczman má zkušenosti i z NHL, kde si (stejně jako Reichel mladší zahrál 13 utkání a to v dresu New Yorku Islanders). Naopak v nižší AHL nasbíral 450 utkání, poté se přemístil do Evropy. „Kevin je velice zkušený defenzivní obránce, který by nám měl přinést více klidu a důrazu do obranných řad. Jsme velice rádi, že se nám po dlouhém jednání povedlo přesun dokončit. Obrana je tímto hotová, ale chceme ještě posílit útok,“ dodal generální ředitel Pavel Hynek.

První přípravný zápas čeká hráče Litvínova 10. spna, kdy se utkají na domácím ledě proti Mladé Boleslavi. 

Zdroj: redakce, hcltv.cz