Šílený incestní kult Marcuse Wessona: Se svými dcerami i neteřemi zplodil desítku dětí, nyní čeká na smrtící injekci ve věznici

Šílený incestní kult Marcuse Wessona: Se svými dcerami i neteřemi zplodil desítku dětí, nyní čeká na smrtící injekci ve věznici
Zdroj: Unsplash

Datum 12. března 2004 bylo pro malou komunitu v kalifornském Fresnu dnem, který navždy změnil jejich dosavadní poklidný způsob života. Z předzahrádky jednoho domku se náhle ozval zoufalý křik dvou žen, které se dožadovaly toho, aby byly "propuštěny jejich děti". Před vchodem stál skoro dvoumetrový muž, jenž se je snažil uklidnit. Co se stalo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 07. 2023 16:00

Jakmile na místo hádky dorazili strážníci, byli si téměř jistí, že jde jen o další spor o dítě. Vysoký muž s dredy však náhle zmizel v domě a zamkl dveře. Po chvilce prorazila vzduch série výstřelů. Když policie následně dům obklíčila, vyšel z něho tentýž muž, Marcus Wesson, jenže tentokrát byl celý od krve. Při nasazování pout byl ledově klidný.

Děsivá scéna

V zadní části domu, kde se nacházela ložnice, objevila zásahovka devět těl. Sedm z nich patřilo dětem mladším dvanácti let. Zbývající dvě těla patřila sedmnáctileté Elizabeth Breani Kině Wesson a pětadvacetileté Sebrenah April Wesson. Matky, které zoufale chtěly zpět své děti, se jmenovaly Sofina Solorio a Ruby Ortiz. Byly to neteře Marcuse Wessona a oněch devět obětí byly děti a vnoučata tohoto šílence, který si myslel, že je Ježíš a že musí svou rodinu za každou cenu zachránit, aby je náhodou někdo nerozdělil.

Tvrdil také, že Spasitel je zároveň upír, který musí pravidelně pít krev, aby zůstal nesmrtelný. Alespoň tak to měl napsáno ve své vlastní verzi Bible. Navíc své rodině měsíc před smrtí koupil starožitné rakve. Prý jako postele.

Zneužívání v rodině Wessonových

Rodinný patriarcha Marcus Wesson byl otcem nebo dědečkem všech osmnácti potomků. Se svými dcerami Kiani a Sebrenah a neteřemi Rosou a Sofinou Solorio a Ruby Ortiz udržoval incestní vztah. Soukromě si také vzal dvě ze svých dcer a tři neteře. Poté s nimi zplodil řadu dětí.

Ruby Ortiz později vypověděla, že ji začal Marcus sexuálně obtěžovat v osmi letech. Snažil se ji konejšit slovy, že takto projevují otcové náklonnost svým dcerám (Ortiz byla ale, pro připomínku, jeho neteř). Když jí bylo třináct, oznámil jí, že si ho již může vzít, prý Bůh chce, aby měl více manželek, neb lidstvo vymírá, takže je potřeba rodit další děti. Měli spolu chlapečka jménem Aviv.

Polygamii zřejmě pochytil od svého velkého vzoru, vůdce sekty Davidiánů Davida Koreshe. Ten měl také hned několik manželek a dětí. I on tak sledoval v televizi v roce 1993 ničivý požár jejich sídla v texaském Wacu, na něž zaútočili federální agenti. Tehdy přišlo o život téměř osmdesát lidí. Poučil se z toho? Nikoli. Jen v tom viděl zkoušku, kterou musí podstoupit boží lid. Zajímavé je, že Kiani a Rosa vždy tvrdily, že nedělaly nic proti své vlastní vůli. Vše bylo s ústním souhlasem. Jak to ale, že byly těhotné? Prý umělé oplodnění...

Bizarní život Marcuse Wessona

Marcus Wesson nezačal se sexuálním zneužíváním až už svých dětí. V patnácti letech si vzal za ženu Elizabeth, se kterou si začal v jejích osmi letech. Už tehdy jim do hlavy valil klíny o Bohu a o tom, že je vyvolený. Ve 14 letech Elizabeth poprvé otěhotněla. Během následujících dvanácti let stihla přivést na svět jedenáct dětí.

Wessonovi synové byli vychovávani ve zcela jiném duchu, a hlavně odděleně. Jejich otec jim vždy připadal jako "milý chlapík". Nedokázali pak uvěřit obviněním, jenž byla proti němu po zatčení vznesena. Zřejmě "milý chlapík" nebyl, když Sofina s Ruby chtěly tak zoufale získat své děti zpět. Marcus jim slíbil, že se o ně postará, pak ale vyšlo najevo, že chce se všemi utéct do Washingtonu, čímž by přišly o veškerý kontakt. A když viděl, že mu teče do bot, raději všechny zastřelil, než aby se s někým o děti dělil. V současné době pobývá ve věznici San Quentin, kde čeká na smrtící injekci.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Marcus Wesson

Allthatsinteresting.com: He Turned His Family Into An Incestuous Cult - The Marcus Wesson Killed Nine Of The Children

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články