Majitel Spurs v problémech, rapová ikona Jay-Z zvažuje koupi klubu

Americký hudebník, který se dříve zajímal o možnost majetkového vstupu do Arsenalu, se má podle Daily Express nyní zaobírat myšlenkou, že se pokusí koupit rivaly Gunners ze severního Londýna.  

Majitel Spurs v problémech, rapová ikona Jay-Z zvažuje koupi klubu

Pokud bude majitel Spurs Joe Lewis odsouzen za insider trading, rapper Jay-Z je připraven podle amerického spolupracovníka anglického deníku Daily Express zúčastnit se procesu prodeje Tottenhamu se svou nabídkou. Třiapadesátiletá rapová ikona, hodnota jejíhož majetku se odhaduje na zhruba dvě miliardy dolarů, má být podle informací zpoza Atlantiku podporována skupinou amerických investorů. A tito nyní čekají, až se dozví osud majitele Spurs Joea Lewise a zda budou Richarlison, Son, Romero nebo (nově) Maddison na prodej.

Šestaosmdesátiletý Joe Lewis, který se z nuzných začátků (narodil se nad hospodou ve východním Londýně) skrze obchodování s měnami dostal k majetku přesahujícímu pět miliard liber, se minulý týden objevil u newyorského soudu, aby popřel 16 obvinění z podvodu s cennými papíry a tři další obvinění ze spiknutí v souvislosti s údajnými trestnými činy "insider tradingu" v letech 2013-2021, za které mu hrozí trest v možném rozpětí pět až pětadvacet let. Američtí vyšetřovatelé přitom vypadají velmi jistí svým případem. "Joe Lewis používal důvěrné informace třeba jako způsob, jak odměnit své zaměstnance nebo obdarovat své přátele a milenky," konstatoval podle Daily Express žalobce Damian Williams.

Pokud by Lewis opravdu ve vězení skončil, Tottenham by mohl být na prodej. O této možnosti se ostatně spekulovalo už před Lewisovými problémy se zákonem, když Spurs, kteří na rozdíl od zbytku špičky Premier League nemohou spoléhat na hluboké kapsy svého majitele a přes zřejmě nejmodernější a nejvýnosnější stadion z Top6 neustále fungují ve spořivém módu, byli několikrát spojování s možným prodejem. Naposledy měl letos v zimě výkonný šéf Daniel Levy jednat o možném prodeji s katarským suverénním fondem, ale k dohodě nedošlo. Bude nyní Jay-Z úspěšnější? Podle Daily Express zájem mít má.