Královny mezi teniskami pojí společný sportovní jmenovatel: Basketbal

Královny mezi teniskami pojí společný sportovní jmenovatel: Basketbal
Zdroj: Oficiální materiály prodejce

Existují hned dvě legendy, které by neměly chybět ve sbírce tenisek žádné milovnici či milovníkovi módy. A to i přesto, že jindy sportovním prvkům příliš nefandíte. Legendy jako Nike Air Force nebo model Chuck Taylor od značky Converse patří k základní výbavě, ať už jste obdivovateli kterékoliv ze světoznámých sportovních značek.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 01. 08. 2023 11:50

Na světě asi neexistuje nikdo, kdo by neznal pověstné prohnuté logo nazývané Swoosh. “Fajfka” jako poznávací znamení značky pojmenované po bohyni vítězství svému nadpozemskému předobrazu naprosto odpovídá svým celosvětovým úspěchem. A jako nejvýraznější model je od roku 1982, kdy vznikl, vnímán typ pojmenovaný Air Force. Jeho designér Bruce Kilgore tehdy započal kariéru veleúspěšné řady značky Nike basketbalovým modelem Air Force 1. Koneckonců jejich nejslavnější nositel, basketbalista Michael Jordan, díky nim získal své slavné přízvisko Air a jejich společný příběh před nedávnem přenesl na filmové plátno režisér a herec Ben Affleck.

Kult bohyně vítězství přetavený do legendární bubliny

Unikátní technologie odpružení, která se propisuje i do názvu slavného modelu se vzduchovou kapslí, si za více než čtyřicet let od svého vzniku získala skutečné zástupy obdivovatelů a patří k nejnošenějším modelům tenisek na světě. Původně však vznikla jako ryze praktický model pro hráče košíkové. Její popularita ale od doby, kdy se Air Force One poprvé objevily na palubovce, dosáhla neskutečných rozměrů.

Oficiální materiály prodejce

Napříč styly i profesemi ve více než 2 000 provedení

Každá nová řada slavného modelu stále okouzluje své obdivovatele novými vychytávkami i neotřelým designovým zpracováním a kdo je miluje, u jednoho páru obvykle nezůstane. Nesmrtelné Air Force od Nike nosí sportovci, celebrity, rockové hvězdy i obyčejní smrtelníci a více než 2 000 dostupných variant jen nahrává jejich naprosto univerzálnímu použití a celosvětové oblibě, využijte nabídky obuvi Nike. Legendární fajfka má zkrátka vítězství nejen v názvu, sama je jeho ztělesněním.

Hvězda s více než stoletou minulostí

Stejně zářnou kariérou může slavným teniskám se zahnutým logem konkurovat další z legend. A pojí je také basketbalová minulost. U zrodu slávy plátěnek s výrazným logem - hvězdou - stál totiž také basketbalový hráč - Charles H. Taylor. A je to už pěkná řádka let. První řada Converse All Star https://eobuv.cz/c/eobuv/vyrobce:converse vznikla v USA už v roce 1917.

Oficiální materiály prodejce

Původní design bez větších zásahů proplouvá mnoha dekádami, aby si i dnes udržel nezměrnou popularitu a celosvětovou oblibu. Úspěch ale zajistil modelu All Star právě bývalý basketbalový hráč týmu Akron Firestones, který v botách se silnou pryžovou podrážkou a koníkovým svrškem z kůže či plátna viděl velký potenciál. Taylor se podílel na dalším vývoji modelu a když v roce 1936 navrhl botu typu All Star pro americký olympijský tým, už hrdě nesla také jeho jméno - Chuck Taylor.

Z palubovky do ulic celého světa

Slavná bota značky Converse neztrácí na oblibě ani více než sto let od uvedení svého prvního modelu. Na konci 50. let minulého století ji doplnila ještě polobotková, tedy nízká verze, legendární typ s přídomkem Chuck Taylor ale žije dál. A jistě má před sebou další desítky let úspěchu a nové a nové obdivovatele.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články