Budoucí Apple AirPods by mohly měřit mozkovou aktivitu

Budoucí Apple AirPods by mohly měřit mozkovou aktivitu
2023-08-01T19:33:03+02:00
• 1. 8. 2023

Zdroj: Apple

Apple tento měsíc podal u amerického patentového úřadu podal přihlášku, která obsahuje vylepšení pro budoucí sluchátka AirPods. Ta by totiž mohla umět měřit mozkovou aktivitu.

AirPods na steroidech

Jak toho chce Apple dosáhnout? Sluchátka by měla mít po celém těle rozmístěné drobné elektrody, které by byly schopné snímat různé biosignály.

Future AirPods may read brain waves and other biosignals using in ear electrodes 1200x675x

Zdroj: Phone Arena

Biosignály měřené nositelným elektronickým zařízením mohou mimo jiné zahrnovat elektroencefalografii (EEG). V některých provedeních mohou být měřeny další biosignály, jako je elektromyografie (EMG), elektrookulografie (EOG), elektrokardiogram (EKG), galvanický kožní odpor (GSR), puls objemu krve (BVP) atd., „říká Apple. Patent také uvádí, že by mohly být měřící elektrody umístěny na stopce sluchátka, čímž by mohl uživatel měření aktivovat dotekem/stiskem stopky.

apple airpods electrodes 2112x1319x

Zdroj: Phone Arena

Vzhledem k tomu, že se jedná o patent podaný velice čerstvě, není zde žádná záruka, že se tato funkcionalita do sluchátek opravdu dostane. Je jasné, že tato funkce by byla jistou technologickou výzvou. Apple by musel vyvinout opravdu miniaturní snímací elektrody pro zajištění snímání, což by jistě nebylo jednoduché. Na druhou stranu se jedná určitě o zajímavý nápad, který, pakliže by se Applu podařilo vyvinout potřebnou měřící technologii, by jistě přinesl zajímavé využití při sledování našeho zdraví.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat