Oprava mostu v Hodoníně potrvá do září, řidiči narazí na omezení provozu

V červnu odstartovala u Hodonína další z řady letošních oprav Ředitelství silnic a dálnic. Tentokrát se jedná o most pod silnicí první třídy I/51, která navazuje na rychlostní silnici I/55 spojující Břeclav s Uherským Hradištěm. Rekonstrukce mostu sebou nese i částečnou uzavírku, což pro řidiče znamená omezení provozu. Volit tak musí objízdné trasy.

Josef Horníček, mluvčí, Město Hodonín: „Pokud se týká řidičů jedoucích po komunikaci I/55, tak do Hodonína nemohou odbočit ani z jednoho směru. V tomto případě je volená objízdná trasa přes Lužice, a to po Bojanovické a Velkomoravské ulici."

Tomáš Klásek, (Sdružení KDU-ČSL a nezávislí kandidáti), starosta: „Už jsme od občanů dostali nějaké upozornění na tyto záležitosti, takže pan místostarosta, který má tuto agentu na starosti už vstoupil v jednání s policií, státní policií, protože ta silnice je krajská. Nicméně je potřeba říct, že všichni jsme uživatelé komunikací, všichni jsme řidiči, všichni jezdíme autem a bylo-li vyhodnoceno, že se musí provést rekonstrukce toho mostu v místech, kde se provádí, tak je potřeba se s tím smířit a přizpůsobit se. A to ne na úkor bezpečnosti, ne na úkor nějakého komfortu, ale musíme tuto věc strpět.“

Práce budou probíhat po polovinách. Oprava byla nutná především kvůli špatné izolaci a zatékání. Rekonstrukce mostu pak bude spočívat v odstranění mostních říms, vozovkových vrstev a vyrovnávací vrstvy, odbourání závěrných zídek a čištění křídel. Provedené bude dobetonování čel dutin nosníků, nový monolitický příčník a dobetonávka křídel. Na stávající konstrukci bude provedena nová spřažená deska a na novou pásovou izolaci se položí vozovkové souvrství v tloušťce 140 mm. Dojde i na sanaci stavby a nosníků.

Na Hodonínsku se kromě již zmíněného mostu pustilo Ředitelství silnic a dálnic do podobných oprav i na jiném místě.

Jan Rýdl, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic. „V předchozích dvou stavebních sezonách jsme opravili další dva mosty na silnici I/55 a sice u Hodonína, a to přes potok Studená chodba a sousední most přes struskovod. Oba byly ve špatném stavu, proto jsme je museli zdemolovat a postavit úplně znova."

V letošním roce jde u Hodonína o další velkou investiční akci. Začátkem června se řidičům otevřela nová křižovatka u Pánova, která se z křižovatky průsečné změnila na křižovatku okružní. Důvodem této přestavby byla bezpečnost řidičů. V místě totiž v minulosti došlo k vážným i tragickým dopravním nehodám. Oprava mostu na státní silnici I/51 potrvá více než sto dnů a vyjde na téměř čtrnáct milionů korun. Hotová by měla být přibližně do konce září.

Klíčová slova ČR-doprava-dopravniinfo.tv-VIDEOSTREAM-UPOZORNĚNÍ

Oblast
Jihomoravský (bn)

Kategorie
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.