Švédové jsou těžký soupeř, ví Humeník. Puk si v euforii nevzal

Matyáš Humeník | Foto: Jan Beneš, Český hokej

Dobré zjištění před závěrečným zápasem se Švédy: Národní tým se nemusí spoléhat jen na gólové příspěvky od první formace. Prosadit se během dvou úvodních utkání dokázal i kompletní čtvrtý útok. „Je to pro nás jedině dobře, že se prosadily všechny lajny. Musíme v tom pokračovat,“ velí Matyáš Humeník, který proti Němcům zaznamenal svoji premiérovou reprezentační branku.

„Jsme rádi, že jsme to nakonec ve druhé třetině zlomili a vyhráli jsme tenhle zápas,“ vracel se Humeník k utkání s Německem. „Bylo to těžké. Druhý těžký zápas ve dvou dnech. Chtěli jsme na ně nastoupit stejně jako na Američany, ale mělo to trošku jiný průběh, než jsme chtěli,“ přiznal.

Němci v úvodní části sice nevyhráli jediné vhazovaní, ale statečně bojovali. Prosadit se podařilo pouze zástupci čtvrté formace Šimonu Pohludkovi a Němci tak do kabin odcházeli pouze s jednogólovým mankem.

Češi ale zápas definitivně zlomili na svoji stranu hned v úvodu druhé periody. „Ulevilo se nám, že nám to tam takhle rychle napadalo. Byli jsme za to rádi,“ netajil se Humeník a přiznal, že ačkoliv výsledek hovořil jednoznačně, zápas to nebyl vůbec lehký. „Mně osobně se hraje hůř proti Německu než proti Americe,“ dodal.

Právě proti Německu si ale Matyáš Humeník připsal svůj první reprezentační gól. Za národní tým už sice skóroval na únorovém turnaji ve Švýcarsku, když proti Švédsku rozhodl o vítězství 2:1 po nájezdech. Vítězný nájezd se ovšem do oficiálních statistik nezapočítává.

A tak se premiérové branky dočkal teď na Hlinka Gretzky Cupu. Zároveň také doplnil své spoluhráče Šimona Pohludku se Samuelem Drančákem ze čtvrtého útoku, kteří se na turnaji už také prosadili. „Měl jsem radost. Šimon mi to dobře připravil a já jsem to tam jenom zametl,“ usmíval se.

Puk jako památku premiérové trefy si nevzal. „V té euforii jsem to vůbec neřešil,“ vysvětlil, aniž by ho to však mrzelo. Důležitější je pro něj kvalitní souhra celého týmu. „Zlepšuje se každým zápasem. Je to lepší a lepší. Je pro nás jedině dobře, že se dokážou prosadit všechny lajny. Musíme v tom pokračovat.“

Postup do semifinále mají čeští mladíci na dosah, ale nic nechtějí ponechat na náhodě. „Bude to těžký zápas. Švédové jsou dobrý soupeř,“ ví Humeník. „Chceme ale stoprocentně vyhrát, abychom semifinále měli jisté.“

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz