Hlavní obsah

Buď trpělivý, slyšel Hranáč. V Plzni dostal první šanci, konkurence ale není malá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málokdy za poslední dva roky zažil malé herní vytížení, málokdy seděl na lavičce. Na hostování v Pardubicích, Liptovském Mikuláši i v reprezentaci do 21 let patřil stoper Robin Hranáč do základní sestavy. Teď po návratu do Plzně dostal prostor až ve třetím soutěžním utkání.

Foto: Profimedia.cz

Plzeňský stoper Robin Hranáč (vzadu) v souboji s hradeckým útočníkem Danielem Vašulínem.

Článek

„Trenér mi říkal, ať jsem trpělivý, že šance přijde," říkal Hranáč po nedělním utkání s Hradcem Králové. Sám 23letý stoper prokázal své kvality, obstál v osobních soubojích i rozehrávce.

Navázal jen na výkony, kterými se v minulé sezoně prezentoval v dresu Pardubic po boku o rok mladšího Tomáše Vlčka. Oba už na východě Čech nejsou. Vlček se probojoval do základní sestavy Slavie a Hranáč soupeří o místo ve Viktorii. Proti Teplicím a v úvodním utkání 2. předkola Konferenční proti kosovské Dritě příležitost nedostal.

„Byl jsem v klidu a jsem rád, že mohu nastupovat vedle takových hráčů, jací v Plzni jsou. Za to jsem opravdu vděčný, je vidět jejich zkušenost." zmiňuje Hranáč kapitána Lukáše Hejdu nebo dalšího reprezentanta Václava Jemelku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robin Hranáč (vlevo) ještě v dresu Pardubic a Stanislav Tecl ze Slavie Praha.

Rodák ze západočeské metropole na posledním Euru do 21 let odkopal všechny tři zápasy Lvíčat v základní skupině. „Mám radost, že jsme třeba i my trošičku dopomohli, aby se tam Robin dostal a hrál,“ řekl před startem sezony trenér Pardubic Radoslav Kováč. Odchod svých tahounů těžce nesl. „Moc bychom si přáli, aby i s Vlčkem zůstali, ale nemůžeme na to spoléhat. Musíme z nějakých osmdesáti nebo devadesáti procent počítat s tím, že se to nestane,“ předjímal správně.

Hranáč teď musí mimo jiné umět přepínat mezi různými formacemi. Konec sezony v Pardubicích hrál v rozestavení se čtyřmi obránci, Plzeň naposledy proti Hradci přešla na stále používanější model se třemi stopery.

Hranáč si stoupl doprava. „Můžu v trojlístku nastoupit na jakékoliv straně, v jiném rozestavení klidně i na beku. Nevadí mi to, můžu pak ukázat svou rychlost. Proti Hradci jsem ji využil uprostřed při dlouhých brejcích, pokrývali jsme je celkem dobře." hodnotil své představení. „Podal očekávaný výkon. Rád bych postavil všechny, ale nejde to. Jsem s ním spokojený," pravil trenér Miroslav Koubek.

Mimo zkušených Hejdy a Jemelky si o větší minutáž říká také 21letá posila z Vyškova Sampson Dweh. Zda se Hranáč v základní sestavě usadí, se uvidí možná už ve čtvrteční odvetě předkola Konferenční ligy v Kosovu. Doma Plzeň uhrála pouze remízu 0:0. Navíc o víkendu ztratila vedení s Hradcem až v posledních vteřinách zápasu.

Plzeň před odvetou v Kosovu. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Je to pro nás složité, ale zítra je nový den. Znovu přijedeme do práce a musíme opět pracovat," velí Hranáč. Plzeň v nové sezoně tak ze tří zápasů dvakrát remizovala a jednou prohrála, navíc vstřelila jediný gól. „Musíme to v Kosovu prorazit. Nečeká nás nic jednoduchého, v zahraničí tomu to tak je vždy. Soupeři jsou připravení, mají pro nás nepříjemné podmínky, ale musíme to zvládnout," dodává.

„Čeká nás další nesmírně důležitý zápas. Je potřeba zmobilizovat síly. Vím, že je to psychicky těžké, ale teď hodně důležité. Věřím, že se rozstřílíme," doufá Hranáč, že Plzeň potvrdí roli favorita a proklouzne do dalšího předkola. V něm případně číhá buď maltský celek Gzira, nebo Dudelange z Lucemburska (první zápas 2:0).

Reklama