Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hermannová se Štochlovou i Dunárová s Resovou postoupily na ME do play-off

Nejprve porážka, ale poté výhra znamenající postup do vyřazovacích bojů. Takovým způsobem odstartovaly beachvolejbalistky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou mistrovství Evropy. Druhý český pár ve složení Miroslava Dunárová a Daniela Resová na úvod zdolaly polskou dvojici Jagoda Gruszczyňská a Aleksandra Wachowiczová 2:1 na sety. O přímý postup do osmifinále se utkají s Ukrajinkami Valentynou Davidovovou a Jevhenijí Bajevovou.

Marie-Sára Štochlová
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Hermannová se Štochlovou v první sadě úvodního duelu ani jednou neprohrávaly a zvítězily 21:16. Druhý set měl opačný průběh. Francouzky od počátku vedly, a přestože se české jedničky v závěru několikrát dotáhly na jediný bod, nasazené devatenáctky vyhrály 21:19. Dlouho vyrovnaný tie-break rozhodla za stavu 9:8 pro českou dvojici pětibodová šňůra Francouzek, jež nakonec zkrácenou sadu ovládly 15:11.

Proti španělské dvojici Guidarelliová, Gonzálezová nezačaly české beachvolejbalistky dobře (16:21), ale pak zvítězily čtyřbodovým rozdílem a dramatický závěr rozhodly pro sebe 17:15. Odvrátily tak vyřazení ze šampionátu.

Dunárová s Resovou polskou dvojici zaskočily a první sadu vyhrály 21:17. Favorizované soupeřky vyrovnaly a do tie-breaku vstoupily lépe, ale Češky nepříznivý stav zvrátily. Za stavu 14:13 proměnila Dunárová mečbol útokem přesně na zadní čáru.

"Do zápasu jsme šly s tím, že nemáme co ztratit, protože Polky teď mají formu a na posledním turnaji zahrály fakt dobře. My jsme na ně byly dobře připravené, ale braly jsme to tak, že svým výkonem můžeme jen překvapit," řekla Dunárová. "Nervózní jsme byly celou dobu, ale neztratily jsme hlavu. Bojovaly jsme o každý míč a dávaly jsme do toho celou dobu všechno," dodala brněnská polařka.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu ve Vídni:

Ženy:

Skupina C: Placetteová, Richardová (19-Fr.) – Hermanno, Štochlová (14-ČR) 2:1 (-16, 19, 11), Hermannová, Štochlová – Guidarelliová, Gonzálezová (30-Šp.) 2:1 (-16, 17, 15).

Skupina G: Dunárová, Resová (23-ČR) – Gruszczyňská, Wachowiczová (10-Pol.) 2:1 (17, -16, 13).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články